Stropnický nic nepochopil

     Hnutí ANO působí chaoticky až komicky. Něco jiného říká Babiš, něco jiného Stropnický a Faltýnek s Jourovou mezi tím oscilují a jen se přihlouple usmívají.

     Ve včerejší Partii Stropnický vyhlásil jako cíl koaliční vlády obnovu právního státu. Tak na to vám, pane Stropnický, kašleme.

      Ze dvou důvodů.

     1.Ten právní marasmus někdo způsobil. Vy se pořád oháníte nakradenými majetky, ale ten, kdo krádeže umožnil, se nám 24 let směje do obličeje. Jistý Klaus je pro vás posvátná kráva. Ištván tady rajtuje na Nečasovi, ale okolo Klause všichni do jednoho - od velkého Zemana přes menšího Zemana, Bradáčovou, Ištvána a všech OČTŘ - potichu našlapujete a nábožně posloucháte ty jeho nekonečné kecy.

     2.Až odstraníte škody, které Klaus napáchal, pak teprve budete mít čistý stůl proto, abyste mohli začít něco dělat. Právní stát není cíl, ale podmínka nutná (nikoliv postačující).

     Obávám se, pane Stropnický, že jste nedohlédl ani do poloviny té katastrofy, která po Klausovi zůstala. Kdybyste dohlédl, tak uděláte to, co udělal car Petr Veliký a co udělali Japonci po 1.sv. válce: Vyslali lidi do světa. Ať nic nedělají, je se dívají.

     My jsme totiž v takové fázi rozkladu, že nejen, že nedokážeme okopírovat to, co máme za hranicemi, ale nedokážeme ani vzít peníze, které nám na to dávají.

     Jako příklad uvedu to slavné české vězeňství. Všude ve světě vězni pracují. U nás též pracovali. Jenže to bylo za komunistů. Za Klause a jeho bezbřehé svobody pracovat přestali a stojí nás co kus to 1000.- Kč na den. Přistavět k věznici výrobní zařízení, jako je to všude jinde, je pro nás moc těžký úkol. My totiž ani nevíme, co by vězni měli vyrábět, protože všechno dovážíme. Banánové republiky produkují banány. My neprodukujeme nic.

     Oproti reálnému socialismu je jeden rozdíl: Za totáče nebyl toaletní papír. Teď toaletní papír je. Ale ne proto, že ho vyrábíme. Proto, že ho dokážeme dovézt.

 

     Takže, pane Stropnický, vykašlete se na 50 stran vašeho upatlaného textu. Že se vrátíme mezi civilizované země je sice hezké, ale to lidem nestačí. Právního státu se nikdo nenají. Stačí, když koaliční smlouva bude mít jen jednu větu:

RUČÍME ZA TO, ŽE SE LIDÉ BUDOU MÍT LÉPE 

 

 

       

...
Tento blog je neveřejný, cenzor Jan Dvořák ho odstranil z hlavní stránky blogů iDnes. Proto tak nízká návštěvnost, proto tak mizivá karma. Za Slonkové to lepší nebude, cenzura na iDnes zvítězila.

Autor: Petr Jánský | pondělí 16.12.2013 10:06 | karma článku: 5,68 | přečteno: 121x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07