Sobotka je druhý nejchytřejší

     Dan Ťok dostal za domácí úkol zodpovědět písemně 10 otázek. Je to novinka v našich končinách nevídaná.

     Kardinální otázkou onoho úkolu je střet zájmů. Sobotka je ve vládě jediný, který střet zájmů nemá. Důvod je prostý: Nikdy nikde nepracoval. Cítí se proto nadmíru povolaný, aby Ťokovi tuto otázku kladl.

     Ostatní ministři nejsou nepospané stránky a mají střety se svými předchozími zaměstnáními. Těch se ale Sobotka neptá, těm domácí úkoly nedává. Je to správné? Dozvěděl by se, že např. ministr Stropnický je ve střetu zájmů s divadly. Kdyby došlo k boji, kolem Národního by stavěl barikádu.

     V největším střetu zájmů je ministr Babiš. Tak rád by Sobotkovi odpověděl, jak k majetku přišel a jak úspěšně svoje firmy řídí. Jenže Sobotka se nezeptá. Sobotka nechce vědět, podle které své firmy bude Babiš řídit stát. To zavání diskriminací. Jak se asi chudák Babiš cítí? Proč má mít toto privilegium jen Dan Ťok?

     Na místě Babiše bych nečekal, až se Sobotka probudí a domácí úkol bych mu donesl iniciativně sám. Maminka by mi to podepsala a klidně bych Sobotkovi přidal i 10 dřepů.

     Ale dosti legrace. Sobotka patrně dodnes neskousnul, jak mu prezident Zeman otloukl o hlavu jeho domácí cvičení při sestavování vlády. Bude pečlivě zkoumat každé slovo z domácího úkolu pana Ťoka. A běda, jak tam objeví pravopisnou chybu nebo dokonce kaňku. Hned s tím poběží na Hrad.

     Dan Ťok má dvě možnosti:

1.Sobotkovi řekne, ať si trhne nohou, že mu úkol napíše, až stejné zadání dostanou všichni ministři.

2. Úkol vypracuje a zabuduje do něj 6 hrubých chyb.

     V takovém případě Sobotka rozkvete štěstím a přes celé první nádvoří bude volat: „Pane prezidente, Ťok je ještě vetší blbec, než jsem já!“  

     Zeman ztěžka pokýve hlavou, otevře náruč a zahlaholí: Vše odpuštěno, jsi druhý nejchytřejší v Česku.

 

 

      

...
Tento blog je neveřejný, cenzor Jan Dvořák ho odstranil z hlavní stránky blogů iDnes. Proto tak nízká návštěvnost, proto tak mizivá karma. Za Plesla to lepší nebude, cenzura na iDnes zvítězila.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Jánský | sobota 15.11.2014 10:10 | karma článku: 3,08 | přečteno: 55x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07