Porta v Hořovicích

     Podbrdské kolo Porty se konalo v sobotu 15. března v Hořovicích v klubu Labe. Mám z něj 2 zážitky. Jeden špatný a jeden dobrý.

       Špatným zážitkem byl moderátor, jistý Cimbura. Jeho šediny mi brání, abych napsal pravdu. Jen bych poprosil pořadatele, aby moje vstupné (80.-Kč) předali Cimburovi za to, že už víckrát na pódium nevkročí.

     Dobrým zážitkem byla skupina LoukaBand. To nebylo o třídu, ale o dvě třídy lepší i proti vynikajícímu Modrolitu. Nejen špičkový hudební výkon, ale zároveň strhující podívaná. To, co předváděla houslistka na pódiu, jsem ještě neviděl. Jinými slovy, co najdete na youtube, není nic. Tuhle kapelu musíte vidět naživo.

     Bohuslav Šíp – zpěv, kytara, foukací harmonika, Helen N (Rockhousle) – hosule, zpěv, Lubor Šimek – baskytara, zpěv, Antonín Hlávka – djembe (bongo). Stránka kapely http://www.loukaband.cz/.

     Kapela se definuje jako folkrocková. Je to pravda jen z poloviny. Z té poloviny pokud hraje a zpívá Slávek. Helen se u toho vlní. Jakmile přidá housle, jde o čistý rock, kdy tóny šílí, žíně praskají a Helen nad tím poletuje jak bohyně. Právě z toho kontrastu Slávek – Helen vzniká neuvěřitelné napětí, které vás z folkové písně během chvilky přenese do rockového nebe, kde dostanete nářez, ze kterého se za den nevzpamatujete.

     Podle nahrávek na youtube se kapela hledá. V Hořovicích se našla – Helen vzala ty správné brýle, Slávek to podepřel foukačkou, Lubor k židovskému vzhledu přidal i klobouk a hrál bg s úžasným drajvem. Není divu, Helen by přivedla k šílenosti i Cimburu. Chválím i Tondu, který drží emoce na uzdě a svým klidem tomu řádění dával základ. Na něm to mohlo vyrůst.

     Tyhle lidičky jsem viděl poprvé a vědět, co mě čeká, vzal bych videokameru. Jejich vystoupení v Hořovicích bych přehrával od rána do večera.

     Muzikantská poklona a dík. Velký dík za ten nářez!   

 

 

...
Tento blog je neveřejný, cenzor Jan Dvořák ho odstranil z hlavní stránky blogů iDnes. Proto tak nízká návštěvnost, proto tak mizivá karma. Za Slonkové to lepší nebude, cenzura na iDnes zvítězila.

Autor: Petr Jánský | neděle 16.3.2014 10:52 | karma článku: 8,19 | přečteno: 295x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07