Hysterický generál a klidná Válková

     Z toho včerejšího řečnického cvičení Sněmovny, které pro větší slávu poslanců celé přenášela ČT, mě zaujalo vystoupení ministryně spravedlnosti Válkové.  

     Poslankyně Černochová řekla: „Ministryně vlády, která ještě nemá důvěru, již vyzývá generála Dohnala k tomu, aby se vzdal pozice ředitele Vězeňské služby, a dokonce i podle informací z porady, na které byla, mu zakazuje prosím pěkně, poslouchejte mě teď všichni, zakazuje mu, aby činil personální rozhodnutí, aby někoho jmenoval nebo někoho odvolával.“

     K tomu Válková řekla: „Byla jsem konfrontována s nestandardní situací a s klidem doufám pro mě příznačným jsem na ni reagovala a budu reagovat. Konkrétně to, co jste slyšeli i v té stručné tiskové zprávě, na kterou v podstatě zareagoval hystericky současný generální ředitel svoláním tiskové konference, že jsem zahájila první úkon v řízení o jeho odvolání z funkce, jsem chtěla jenom demonstrovat takovou žlutou kartou: takto si nepředstavuji plnění úkolů, které má každý služební funkcionář v určité hodnosti, když jeho nadřízený žádá ke kontrole dokumentaci nezbytně nutnou k provedení ekonomické hloubkové kontroly a auditu. Na tom si trvám, stojím a nějaké tvrzení o tom, že toto moje tvrzení je neprůkazné, odmítám naprosto a věřím svým pracovníkům v oddělení kontroly a i externímu auditorovi, který to též může potvrdit.“ 

     Paní Válková, která teprve včera dostala důvěru Sněmovny, už stačila provést hloubkovou kontrolu Vězeňské služby - jednak vlastním kontrolním oddělením a jednak externím auditorem. Oběma kontrolám paní Válková věří víc, než v praxi fungující Vězeňské službě.

     Ačkoliv nezmínila žádný konkrétní nález obou kontrol, už týden mluví o odvolání gen. ředitele.

     Velmi souhlasím s Dohnalem, že svolal onu pracovní poradu všech ředitelů věznic. Když někdo útočí zezadu a bez argumentů, je třeba věc rozmazat do médií a vykřičet do světa.

     Smutné na věci je, že premiér Sobotka strčil hlavu do písku. Alespoň včera neřekl slovo na obranu generála Dohnala.

     Vypadá to tak, že nová ministryně, řečí nenadaná, vyrazí člověka, za kterým je vidět kus poctivé práce.

 

    

 

...
Tento blog je neveřejný, cenzor Jan Dvořák ho odstranil z hlavní stránky blogů iDnes. Proto tak nízká návštěvnost, proto tak mizivá karma. Za Slonkové to lepší nebude, cenzura na iDnes zvítězila.

Autor: Petr Jánský | středa 19.2.2014 9:52 | karma článku: 4,06 | přečteno: 87x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07