Ee a nebo EET???

otázka, nad kterou se pozastavuje spousta lidí. Je to špatné? Bude to k něčemu dobré? Co nám to přinese? Poškodí to někoho? Dovolte mi, abych i já přispěl svou troškou do mlýna a vnesl sem laický pohled a názor.

Předně a na začátku sdělím, že nejsem podnikatel, OSVČ a ani nikdo z naší rodiny.

Již několikrát jsem slyšel a přečetl si, že zavedení EET možná uzavře několik podniků a zlikviduje několik malopodnikatelů.

Naprosto souhlasím s názorem pana Jurečky a některých dalších, že pokud nebudu zavedený zemědělec a občas si budu chtít něco prodat na Farmářském trhu, je hloupost si pořizovat EET. Když mám doma třeba 20 slepic a chci prodat pár vajec. Takových lidí není mnoho a u nich stát nepřichází o velké peníze.

Je však potřeba si uvědomit, že EET zaplatíme my všichni. Ano, spousta lidí bude muset zdražit. A proč? No protože už nyní to prodávají bez daně.

Když vám zedník, instalatér či kdokoliv jiný řekne, jestli to chcete bez papíru a tím pádem levněji, co si každý vybere? Jistě to dražší, to je jasné.

Takže takto náš stát přichází z mého pohledu o dost peněz v rozpočtu. A to jsou jen malé rybky. Jenže koruna ke korunce …

Pak doufám, jako občané, uvidíme i ty velké ryby. Jak je hezky odsoudí a zavřou a hlavně, ty peníze dostanou zpátky. Snad to není jen sen. Padni komu padni.

Jediné, čeho se u EET obávám je, jak dlouho bude trvat, než se to naučí někdo obcházet. To nám jde tady v Čechách mnohdy skvěle.

Závěrem chci říci, že toto nebude bič na ty slušné podnikatele. Naopak. Na ty, kteří neplatí. Jen doufejme, že nebude na pořízení EET určena jen jedna firma a tím bude zase byznys na světě.

Autor: Petr Hurt | úterý 4.10.2016 7:02 | karma článku: 12,69 | přečteno: 1079x
  • Další články autora

Petr Hurt

Dvě rande pomohou

12.3.2021 v 15:43 | Karma: 15,63

Petr Hurt

Pro fanoušky, bez fanoušků

26.8.2019 v 13:22 | Karma: 10,24

Petr Hurt

Zima jak v ruském filmu

12.3.2019 v 9:33 | Karma: 21,47