Decibely lásky

Děláme u nás v Čechách kvalitní filmy a nebo neděláme? Má se naše kinematografie více podporovat a nebo nemá? Myslím si, že těmito otázkami se zde už mnoho lidí zabývá a také pěkně dlouho.

Včera jsme společně s mou přítelkyní navštívili film „Decibely lásky“. Znáte to, taková ta nedělní oddechovka v kině, žena se tváří spokojeně, že ji muž někam vyvedl, nenudíte se doma … Prostě spousta pozitivních věcí. Alespoň z mého pohledu. Předem jsem se díval, jaké hodnocení ten film má. Až jsem se zhrozil, jak to skoro všichni kritizují. A tak jsem začal mít obavy, aby se ta všechna dříve vyjmenovaná pozitiva nepřenesla v negativa.

Hned dopoledne mě trochu uklidnil kamarád, který na daném filmu byl o den dříve a byl spokojen.

A tak jsme vyrazili do kina a já neměl žádná očekávání. Jen to, jak uvidím vysmátého Pavla Horvátha a Filipa Cíla, který je nejen dobrý herec, ale také skvělý folklorista a tanečník. Koupili jsme si nějaké občerstvení a usadili se v sále.

Nyní k hodnocení. Nebylo to úplně špatné, jen zbytečná reklama Michala Davida. Diskopříběh byl o jeho písních a ne o něm.  A tohle měl být asi něco jako další díl Diskopříběhu. Na druhou stranu si říkám, proč tu spousta lidí Michala Davida kritizuje. Je to ze závisti, že se jeho písně stále hrají a on vyprodává koncerty?

Já si myslím, že každý člověk si může z každého filmu něco odnést. Někdo více, někdo méně. A penězi kvalitu hereckého výkonu nezvýšíme. Platíme jen obličej a poté kulisy a efekty. Herecký um asi nikoliv.

Proto si myslím, že bychom neměli sedět doma jak pecky, stahovat filmy na počítači. Raději vyrazme s partnerkami do kina a na český film. Podpoříme tím naši kinematografii a taky ukážeme, že nejsme peciválové a partnerky budou mít radost. A hlavně pořád jen něco nekritizujme. Spíše se vžijme do role herce, režiséra a podobně a uvědomme si, jak to je těžké a co vše to obnáší.

Nechceme být přece i u filmů jako u fotbalu či hokeje, kde máme v republice spoustu trenérů, kteří vše vědí nejlépe a pod jejich taktovkou bychom určitě všechna mistrovství vyhráli.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hurt | pondělí 22.2.2016 11:41 | karma článku: 11,06 | přečteno: 518x
  • Další články autora

Petr Hurt

Dvě rande pomohou

12.3.2021 v 15:43 | Karma: 15,63

Petr Hurt

Pro fanoušky, bez fanoušků

26.8.2019 v 13:22 | Karma: 10,24

Petr Hurt

Zima jak v ruském filmu

12.3.2019 v 9:33 | Karma: 21,47