Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tak to autor nikdy nehrál žádný sport. Jedna věc je totiž sportu vlastní, na hřišti se udějí různé věci, někdy i opravdu méně hezké. ALE jak utkání skončí, vše jde stranou a hlavně EMOCE a to opravdu v tomto případě nebylo.

0 0
možnosti
JP

J90a63n 16P87a96v36l57i56š

23. 3. 2021 11:43

K tomu není co dodat.Jasná karma.

0 1
možnosti
PS

P95a38v74e78l 66S25i97t49a75ř

22. 3. 2021 20:44

Od Kúdely to bylo určitě nečestné a nesportovní... Bohužel celý Rangers za celý zápas neukázali sportovního vůbec nic... prostě nothing. Pravda bylo by trefnější jim říct, že hrají jak zas...ý prasata... ale kdo si to tak rychle vzpomene, když není rodilý mluvčí... že? No a ještěže nám opice nerozumějí a neumějí mluvit... to by bylo žalob na Kúdelu, že by je nestačil počítat za přirovnání k takovým dobytkům!

1 0
možnosti
JB

J83i87ř87í 73B23o20č56e29k

22. 3. 2021 17:08

Ale houby rasistickeho..... Řekl mu, že i od Příbrami dostali tři góly.

2 0
možnosti
JD

J91i63ř68í 28D40a51n16i42š

22. 3. 2021 15:38

Pozdrav zpět od nezuřivého slávisty. Nezuřivého proto, že mě gól Spartě sice těší víc než třeba gól Budějovicím ale zase míň než gól Leverkusenu. A taky jsem si na podzim při zápasech jiného pražského klubu s jiným klubem z Glasgow osmkrát zařval gól.

Mě děsí jiná věc. Někteří lidé na mediální a sociální tlak reagují tak, že se vzpříčí proti. Prostě akce a reakce. Čím víc v Událostech opakují, že je něco bílé, tím víc se přiklánějí k tomu, že by to taky mohlo být černé. Patřím mezi takové lidi a vím, že takových je hodně.

V mládí (před dvaceti lety) jsem byl zapřísáhlým antirasistou. Projevy rasismu jsem opovrhoval a snažil jsem se především sám sebe vychovávat, abych nikdy ani sebeméně nepodklouzl. Před několika lety jsem to tak důležitě vnímat přestal, ve světě bylo tolik proklamovaného antirasismu, že jsem svůj příspěvek považoval za zbytečný. Potom přišlo BLM a události okolo (a zejména jejich mediální prezentace) a ze mě se pomalu začal stávat rasista. V současnosti mohu prohlásit, že díky antirasistickému tlaku médií a společnosti jsem rasista. Nebo jsem alespoň tím, koho antirasistická média za rasistu označují.

A nejhorší na tom je (při pohledu na ideály mládí), že se za to vůbec nestydím.;-(

6 0
možnosti
MP

Inu, jak správně říká kamarád: "hokej je rychlá kombinační hra. Fotbal je velice pomalá kombinační hra". Třeba by pomohlo, kdyby reprezentanti dostali, řekněme, dvojnásobek průměrného platu a odstranil se celý brutálně nesmyslný byznys okolo a byl by klid. Sportovní byznys je absurdní a nesmyslný.

0 0
možnosti
JG

Jo. A Sparta remizovala s Budějcemi.

2 0
možnosti
Foto

Já si na rozdíl od Vás nemyslím, že řekl něco rasistického, vždyť má ve svém klubu spoluhráče podobné pleti, jako tým si Slávie sedí, proč by tato slova použil, vždyť by tím urazil i některé své parťáky.

Když jsem to psala, přemýšlela jsem, jaké slova vybrat, napsala jsem podobné pleti. My se ve škole učili, že v Africe žijí černoši, zajímalo by mě, co se učí děti dnes, zda je toto slovo přípustné, nebo zda se používá jiný ekvivalent.

Tak daleko to došlo a není to dobře. Vždyť u nás studovalo mnoho studentů z Afriky i Asie, nikdy jsme necítili žádné předsudky, nebo nenávist, dnes tomu je určitě také tak, je to vidět hlavně ve sportu, například můj oblíbený útočník Drogba, nikdy mě nezajímalo odkud je, ale jak hraje a jak dobře vystupuje, to je přece důležité, ne barva kůže, ale to jací jsme.V

4 0
možnosti
MS

Jen drobnosti.

Gerrard se projevil jako ubozak, ale neměl moc na výběr. Tým, který on trénuje, hrál nemozne, prohrál, vypadl a ještě se prezentoval jako stádo dobytka. O tom se mluví špatně samo o sobě. A pak někdo z jeho hráčů začne tahat na svetlo rasistické urážky, ať už byly, nebo ne. V tehle chvili nemůže nic týkajícího se rasismu bagatelizovat, semleli by ho jeho vlastní hráči, fotbal v Evrope i jinde, cele UK, taky by si možná nezatrenoval už nikdy a nikde. Jo, mohl aspoň popřát k vítězství. Ale i to by možná bylo vylozeno jako souhlas s rasismem. A ještě se mu nějaké zástupné téma moc hodilo.

Btw. - když vás někdo v emocne vyhrocené situaci opravdu hnusne urazi, co udelate? Ja bych si tipnul, ze vytáhnete taky něco těžkého kalibru a nekoukate vpravo vlevo. Jen pan Kamara začne vyrvavat pro kamery "rasista, rasista", jako by mu to udělalo radost.

A pan Kudela je -sorry- pako. Mohli mít Rangers u celého civilizovaného světa ostudu. Teď ji hravě schovali za úplně jiné věci. I kdyby se UEFA nepos... a potrestala, co by všude jinde trestala okamžitě, už tam ta výmluva pořád bude. Škoda.

3 0
možnosti
MV

M48a44r87e86k 28V92o17l58f

22. 3. 2021 10:46

Souhlasím s tím, že není důležité, co mu vlastně řekl. Nikdy se nedokáže, co to bylo. Důležité je, že fotbal směřuje do s*aček, protože jestli se po kriminálním průběhu zápasu řeší pouze to, co kdo komu pošeptal, pak jsme už v postmoderním světě, kam ale zase nepatř fotbal jako ho známe. Takže si musíme vybrat - chceme fotbal, nebo ne? Pokud ano, pak součástí výbavy fotbalisty by měla být schopnost nenasírat se a brát urážky jako chlap. I ty potenciálně rasistické. PS: kdyby my řekl "Mám tě rád", může to někdo taky vyhodnotit, že si z náj dělá rasistickou srandu, protože je černej...

4 0
možnosti