Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Úkolem politika je hledání možnosti, jak těmto zájmům vyhovět a jakýkoli zákaz musí být až posledním řešení." Tak by to opravdu mělo být. Jenže...

Naše vláda, zejména v osobě Babiše, hledá a vybírá opatření, která jim má co nejvíc pomoct v blížících se volbách.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Místo aby se hledaly cesty, jak nějakou aktivitu i přes nutná omezení umožnit, tak je jednodušší vše rovnou zakázat. Zákaz sportování dětí je toho dobrým příkladem. Např. podle profesora Pavla Koláře to bude nevratné poškození jejich zdraví-viz medailonek s tímto fyzioterapeutem nedávno odvysílaný na ČT.

Možná nejhorší pak je nepředvídatelnost. Proč byl stvořen nejdříve semafor a pak PES? Aby bylo jasné, co se bude v nejbližší budoucnosti dít a na co se všichni můžeme připravit. A nyní? PES už je 14 dnů na čtyřce, ale přitom se ještě více zakazuje. Kdo tento chaos způsobil? A kdo za to má nést odpovědnost?

2 0
možnosti
RP

Ono je to zavádějící porovnávat situaci se Švédskem které má teměř 6x větší rozlohu a hustota tam je 22 obyvatel a u nás je na 134 / km čtv. Testů také mají o milion méně. Státy jako např. Holandsko a Belgie co se nám víc podobají jsou na tom tak špatně jako my.

3 0
možnosti
JK

Jaký na to má průměrná hustota obyvatelstva vliv? Lidé nejsou po mapě nasázení v pravidelných rozestupech jaké dovoluje rozloha státu. To je nesmysl. Holandsko ani Belgie nemají shodná opatření se Švédskem, jejich situace spíš nahrává tvrzení autora blogu.

Hodnocení takto "přes palec" je jen subjektivní, kromě makro čísel, jde taky o disciplinovanost obyvatelstva, menší a jednoduchá omezení jsou samozřejmě veřejností přijímána mnohem lépe. Tvrdá omezení vyvolávají protesty, jak vidíme i násilné. Je Češi nejsou na protesty stavění, jsme skrytí rebelové a mistři v improvizaci, nemáme problém použít delší cestu ke stejnému výsledku, jinde si vyválčí tu přímou. Naš povaha překvapila již mnoho potentátů, ale jak je z nás vyvalení tato vláda to obdoby nemá. Celá ta grupa včele všehokoordinátorem, krizovým mikromanažerem chrlí jedno nařízení a upřesnění, osekávají a natahují psa jak na tortuře a nic. Výsledek je absolutní nulová účinnost a absolutní nechuť lidí jakékoliv nařízení dodržovat. Místo dohody s lidmi zvolili rozkazování, což do jisté míry může projít v Německu, ale ne u nás. Vůdce bez morálky nemůže morálku kázat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1389x
Absolvoval Právnickou fakultu UK v Praze. Působí od roku 1998 jako advokát v Praze. Je spoluautorem několika publikací zabývajících se zejména autorským právem a mediálním právem.

Seznam rubrik