Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^

Ano, všechno funguje jinak. Žijeme ve virtuální realitě bez reálné reality! Proto se nařízení vlády míjejí s reakcí společnosti!

A příčina? Je v absolutním pohrdnutím svobodnými, přirozenými vztahy, které jsou základem pravicové politiky. Stavíme jen na sociálním až socialistickém inženýrství zakládajícím si na tom, že člověk je chytřejší než příroda. NENÍ!

Přestal jsem to sledovat, protože nařízení vlády stojí jedno proti druhému! Nemá cenu je sledovat! Jsou zcela absurdní! A tak počkám, zda mne policajt vyzve k nasazení respirátoru, pak jej nasadím, i když to bude nesmysl. Policajt má moc a nemá smysl se s ním hádat! Když mne policajt nevidí, řídím se svým vlastním selským rozumem podpořeným mým celoživotním vděláváním.

Běžná jsou vládní nařízení proti zákonu!

Prezident se vysmívá Ústavě, pomlouvá ústavní soudce, neuznává demokratickou dělbu moci, pohrdá druhými lidmi, pohrdá zákony, pohrdá pravdou, pohrdá láskou... Co s ním? Navíc veřejně podněcuje Rusko proti své vlastní zemi!?!

Premiér spravuje naši zemi jako svůj majetek a nedokáže posoudit přihrávání malá domů z našich peněz! Nedochází k vyvrcholení korupčních skandálů? Vyhazuje z vlády nejschopnější ministry! Co s ním?

Nařízení vlády nejsou v souladu s realitou!

Ano, žijeme ve virtuální realitě!

:-)

1 0
možnosti
IK

Nemyslím si, že to je úplně tak jak říkáte a že to, co nyní dělá vláda, je odtrženost od reality. Cílem opatření by mělo být, aby se procento nákazy dostalo na co nejnižší úroveň a tam se udržovalo, což je pro národ a pro ekonomiku to nejlepší. (Čína mezitím hospodářsky prosperuje, i proto, že má nulovou nákazu a od toho profituje zbytek světa).

Právě mobilita je příčinou světového rozšíření onemocnění.

Sportovní zařízení zatím omezovat lze; ale rozvolňovat se bude, jedno po druhém. Jak je to dlouho, co se Česko dlouhodobě nacházelo v nejhorších statistikách? Nepatříte se svými názory do skupiny coronových skeptiků a popíračů očkování?

1 1
možnosti
Foto

I83v57o 24C69i78l89i49c70h

1. 5. 2021 21:07

A nevadí Vám, že těmi opatřeními ministr vlády porušuje zákony státu, kde je sám ministr a ignoruje i soudní rozhodnutí Nejvyššího správního soudu téhož státu? 8-o

3 0
možnosti
Foto

MZČR se postavilo na vrcholně arogantní a nezákonnou pozici tvrzením, že jeho rozhodnutí budou platit a musíme se jimi řídit dokud je soud nezruší. Takže jsou si vědomi, že jejich postup není zcela lege artis, ale je jim to jedno, protože zvolený přístup je jednodušší a snadnější. Ale není to charakteristické specifikum tohoto ministerstva, spíš si myslím, že je to atribut moci, kdy si zvolení (ale i nevolení) zástupci a jejich úředníci myslí, že můžou všechno, i nezákonně manipulovat s občany. Zažil jsem něco obdobného s MFČR, kdy po několika měsíční korespondenci o nepříjemné chybě v zákonu, mi řekli to samé - teď to platí a budete se tím řídit. Pokud to napadnete žalobou, tak to soud zruší (i oni připouštěli nesmysl).

Holt nám vládnou nadlidi.

5 1
možnosti

Zneužívání moci nepatří k atributu moci! To nelze přijmout!

Jinak klepete hřebíček na hlavičku! Zde je příčinou změna římského práva na pozitivní právo! A to nás provází ve všech oborech. Ztratili jsme smysl zákona! A důsledky: Bezhlavé hradní názory!

:-)

0 0
možnosti
KT

Zajímá mě podle jaké právní normy by měla kadeřnice, učitel a pod. požadovat test a zjišťovat tak můj zdravotní stav.

8 0
možnosti
VV

To netusim, ale asi to bude stejne jako kdyz u vas zazvonim a bud mne pustite dovnitr nebo ne.

V Nemecku se tomu rika Hausrecht.

2 0
možnosti
Foto

Ministerstvo zdravotnictví by se hlavně mělo postarat o to, aby byla v každé lékárně dostupná léčiva, která mohou snižovat závažnost průběhu nemoci.

3 0
možnosti
Foto

I49v43o 15C10i47l94i81c84h

1. 5. 2021 18:14

Podle toho, co říkal ministr zdravotnictví Arenberger těsně po nástupu, tak se obávám, že je to zcela vědomý záměr. O to je to horší ;-€

10 0
možnosti
PC

Máte pravdu. Myslím, že to z něj vypadlo, aniž by si to přál (Arenbergerovo IQ fakt moc nepřeceňuji).

Řekl vlastně to, co už mnozí z nás dávno víme.

1 0
možnosti
VB

Omlouvám se, že ještě doplním: soudci by si např. měli všimnout, že stát nařídil nucené testování i zaměstnancům, kteří převážně vůbec nemají kontakt s nikým, např. jezdí s traktorem, prořezávají stromy či připravují náhrob. kámen. To už je Kafka či Orwell: vymáhat naprostou blbost a navíc bez možnosti kontrolovat splnění blbiny.

7 0
možnosti
VB

Je např. úsměvné hádat se, zda se (ne)smějí nechat otevřené velké nebo malé obchody: v krizi je lepší na 10 dní zavřít vše, kromě nezbyt. denních potřeb, následně lze uvolnit více věcí - ať malé nebo velké prostory, např. na trafikách si lze všimnout, že lidé chodí dovnitř po jedné osobě (ale majitel by měl být pokutován, pokud připustí za pultem kašlající prodavačku). Česko má bohužel některá svá specifika, máme tu např. více občanů z třetích zemí horšího vychování (postávání kašlajících u vchodu do hospody či uvnitř), ve Švédsku tohle neuvidíte. Pražané zahlcují metro, Švédi jezdí na kole nebo chodí pěšky. Nicméně např. sportování dětí a mladistvých i amatérsky dospělých se mohlo promyslet, stejně tak kultur. akce ve venkov. prostorách aj. Ale lidé si hlavně musí mít proč vážit vlády, někteří naši činitelé tu úctu či důvěru nemají.

1 0
možnosti
VB

Západní protiepidemic. opatření se vzájemně inspirují, zčásti vycházejí z vlastních zkušeností (domácích podmínek), zčásti jsou tedy odchylky. Např. Švédsko má více propracovaná pravidla pro určitý druh provozů (pak do nich lze občany pouštět i bez testování, pouze s odstupy), u nás se místy ukazuje práce úředníků (odborníků) od stolu, např. nucené testování zdravotně handicapovaných dětí (spíš se u toho nakazí nebo se jim zhorší stav z traumatu) - Rakousko i němec. spol. země umožnily výjimky z testování. N.s. soud by si měl všimnout, že v zahraničí se nepříjemná opatření volí na kratší dobu (2 - 3 týdny, s možným, ale odůvodněným prodloužením části z nich), u nás je zvůle MZ ČR pojata časově bezbřeze a bez vědec. báze, např. se avizuje, že povinné testování bezpříznakových se povleče ještě v červnu, aniž by se počítalo s tím, že při poklesu nákazy v regionech se v nose ani slinách nenajde nic pro rozbor v laboratoři. Většina druhů testů u nás užívaných nebyla nezávisle odborně prověřena, data výrobců o spolehlivosti nebývají pravdivá (němec. Institut R. Kocha varoval i před PCR testy ze slin, u nás kdosi rozhodil do společnosti fámu, že s nimi pandemii vyrušíme).

1 0
možnosti
VB

Někteří vládní a opoziční politici zavinili silnější šíření nákazy, namísto včasného krátkodobého lockdownu ustupovali zvláště části podnikatel. lobby. O to více citlivěji by měli řešit následné hašení požáru. Pandemic. zákon nemá kvalitu rakouského zákona o epidemiích (ten víc limituje rozhodování). Nejvyš. správ. soud je zjevně pod politic. tlakem, jako soudce bych si nechala zajistit analýzu opatření např. SRN, Rakouska, Švýcarska, Švédska. Nejsme v Číně, jsme vázáni mj. mezinárod. úmluvami, proto je třeba zvažovat přiměřenost zásahů do práv, nabídnout alternativy (např. když se zaměstnanec v Rakousku neotestuje, nosí FFP2, když nelze držet odstupy či mít mechanic. zábrany). Češi nemají morálku Švédů či Švýcarů, někdy je třeba být přísnější či opatrnější, ale rozhodování MZ ČR je v mnohém mimo vědu: nucené testování takřka celého národa nemá v právně vyspělé zemi obdobu, a hlavně by MZ mělo přiznat, že ani RT-PCR nemá spolehlivost 100 % (i zde existují falešně pozitivní a falešně negativní výsledky, tím spíš by se jím měly testovat jen osoby s příznaky či důvodně podezřelé z nákazy, pokud by v konkrét. případě nepostačovala karanténa, která ale většinou stačí - západ. občan nemusí vždy podstupovat PCR).

1 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1389x
Absolvoval Právnickou fakultu UK v Praze. Působí od roku 1998 jako advokát v Praze. Je spoluautorem několika publikací zabývajících se zejména autorským právem a mediálním právem.

Seznam rubrik