Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pravice a levice samozrejme existuje, o tom se prit a psat clanky nemusime, jen v nasem prostredi neni .... tak zretelna. ;-)

0 0
možnosti

Pane Havlíku, (vážím si vás) je pěkné, že jste od nich odešel a nepošpinil se. Ale co dál? štěkat můžeme, karavana jde dál...Někdy mám dojem, že kalich hořkosti je třeba vypít až do dna, že nám tady pěkně po roce 89 vyhřezla Stínová, temná strana tohoto národa skládajícího se ze samých víceméně hodných lidí, ale v konečném důsledku ten Stín vzal na sebe tváře a charaktery rozmanitých Klausů, Grossů, Zemanů, Topolánků, Kalousků, Filipů, Rathů a Sobotků atd atd..čili do polit-stran systémově zkorumpovaných, do státních úředníků zlobbovaných a parlamentu prolobbovaného, s justicí a policií slepými na obě oči...To je Česká Realita. Volit můžeme jak blbý (rozuměj jak chceme), ale nakonec to zase vyhraje zase nějaký John s Bártou, a staré osvědčené stranické kádry. Existuje nějaká alternativa k českému Temnu? Zatím ji nevidno. Že by držkatý Slovák Babiš měl zachraňovat Česko Šmejdů? Proč se vůbec film o Tržní Diktatuře (neviditelná Ruka Trhu dovedená k dokonalosti)  jmenuje Šmejdi? Nejsou šmejdi i ti důchodci, co jen přiblbe hamouní a pak brečí do kamery?

2 0
možnosti

Zbyva mi jen dat Karmu. Dik.

0 0
možnosti

P13a31v11e40l 78N82o69v51á26k

19. 4. 2013 11:39

Rekl bych, ze dalsi smerovani nasi zeme nevzejde ze souboje interpretaci "levice" a "pravice". Nakonec to jsou jen nalepky, ktere se snazi, samozrejme marne, zjednodusit pestrobarevny svet na cernobily.

Zasadni bude rychlost a mira postupu oklestovani svobody rozhodovani ze strany politiku a jejich uredniku na vsech urovnich - od lokalnich az po organy EU. Jejich invence narusta s mnozstvim lidi, kteri jsou prisati na statni aparat a s tim, jak jejich mnozstvi roste, klesa jejich uzitecnost, kterou je treba umele generovat vydavanim novych reguli, zavadenim novych dotaci, pravidel, omezeni, poplatku, dotaci atd. Cela masinerie postupuje po malych kruccich, neni casto medialne zviditelnena a to ji dodava extremni silu a tim i nebezpecnost. Az to vetsina lidi zjisti, bude uz pozde.

Oproti tomu se diskuze o pravicovosti nasich minulych vlad bude vypadat jako studentska diskuze.

1 0
možnosti
Foto

To, co "by se mělo dělat lépe", ví nejen v politice a ve fotbale každý Čech. Vážím si ale těch, kdo se to reálně snaží dělat.

1 0
možnosti

Přesto u nás existují levicové i pravicové strany. Jenom naši prostí voliči, kteří věří novinám a nechtějí se zajímat o programy malých stran, volí stále ty parlamentní.

6 0
možnosti

Osobně nemám co dodat, tíměř se ztotožňuji... R^

4 0
možnosti

Obsažný článek. Bohužel, dle mého soukromého "průzkumu veřejného mínění" , vezme 80% procent Čechů za pravdu to, co píše bulvár. Proč? Stádo je potřeba hnát v určitém směru.

9 0
možnosti

Ja to taky tak vidim. Ta privatisace po 90tych letech se zneuzila tak, ze rozdelila cely narod na dva tabory. Zakonem chranene zlodeje a pracujici tridu. Bohuzel je pravda, jak pise taky pan Havlik, ze jsme se jeste zdaleka nepriblizili k tomu EU standartu, ale stale se na tom EU hledaji jen chyby, misto toho,  se trochu priucit. Stale se zvelicuji zpravy o krizi v Evrope, ale nikdo v CR si neuvedomuje, ze krize byva po konjunkture, ktera v CR jeste nebyla. Priblizit se k Evrope znamena asi taky trochu,  prestat komolit jmena. Margaret Thatscher - ale bez -ova. ;-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik