Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M34i35l35a31n 17R44a92d33e86k

16. 4. 2013 16:37

chybi take blahovy multikulturalismus, byla sice demokracie a lide mohli vyznavat vselijake bohy, byla tolerance,az prisla z Blizkeho Vychodu taky jedna fanaticka vira v jedineho spravneho boha, vsichni ostatni byli falesne modly, na popularniho Mitru meli obvzlaste spadeno, no - and the rest is history.

1 1
možnosti
Foto

Ve svém článku jsem těch dvacet bodů shrnul pod termín dekadence. R^

0 1
možnosti
VH

Už ve škole nám vždy jeden učitel začínal přednášku: " Již staří Římané..."

3 1
možnosti
MC

R^Je to tak přátelsky láskuplné, podvodným altruismem naplněné poselství všeobecného blaha.;-D

1 2
možnosti
RP

Všude je plno úplatkářů a korupce. Děti nedbají příkazů svých rodičů. Kdekdo se pokouší psát knihy. Je nepochybné, že konec světa se blíží. Záznam na asyrské destičce, asi 2800 let před naším letopočtem. :-)

3 1
možnosti
Foto

Město Assur, podle kterého Asýrie má své jméno, vzniklo až 300 let po tom co píšete. A o samotné Asýrii se dá mluvit až kolem roku 2000 př. Kristem. Nějak vám to hapruje, takže si dovolím pochybovat o autenticitě.

0 1
možnosti
PK

S jeho hodnocením vojenské služby nelze souhlasit- Římská armáda dosáhla svého absolutního vrcholu v době sloužících dobrovolníků- koncept odvedence bylo něco co Republika a nebo ranné císařství prakticky neznalo.

Voják se do služby v legiích upisoval na 10 let, dostal uniformu a jídlo, a minimální žold. (z principu to byl žodnéř... na druhou stranu to byla skutečně prestižní služba zaručující občanství které si jinak bylo nutné koupit)

V této době ovšem si taky vezměte kolik měla důstojnictva... 1 centurio (setník) velel 99 můžům) 9 desátníků (dekurio) měl pod sebou 10 vojáků... Římská armáda disponovala maximálně 5ti procenty důstojníků... zbytek byli vojáci co v boji máchali mečem... a i z těch důstojníků většina bojovala.

Odvedenci často dezertovali, protestovali a moc se nesnažili, obecně s takovou armádou pak císařství mělo otřesné výsledky. Z hlediska organizace má armáda být prestižní, a elitní služba které po odsloužení platí vysoké benefity. Jako taková funguje výtečně, ale nemá smysl do ní brát odvedence.

0 0
možnosti
JD

Neřekl bych ... úspěch relativně malého říma do císařství je hodný obdivu .. dokud římská legie stála na římských občanech bylo dobře .. cizinci sloužili v pomocných sborech ... jinak máchání mečem ;-)  jistě, to uměli všichni a když bylo ouzko bojoval každý.. ale jinak bojoval legionář a navíc ještě ne každý .. jistě znáte význam rčení .. došlo i na triarie;-)  ..jinak občanství získal i voják z pomocných zborů po 25 letech, v legii po 20 letech (později dokonce po 28) ... takže to vycepovali římana i ze zulukafra :-) .. konec nastal, až když občanství dávali za sliby a ne za službu

0 0
možnosti
MC

Stačilo napsat ztráta pravicových hodnot. Levicovým se člověk rodí. Pravicového člověka jen ztěží nabubřelý nefunkční stát vychová. Potom je jedno jestli již mluvíme o komunismu, socialismu, totalitě či jiném podvodném altruistickém uspořádání bídy.

5 4
možnosti

Jo!

Podobnost není čistě náhodná!

A příčina? Destrukce mezilidských vztahů, vítězství závisti a nenávisti nad láskou, vítězství lži a desinformace nad pravdou a různá svoboda pro různé občany!

:-)

0 2
možnosti

Bohužel si pletete příčinu a následek - a to, co píšete, je jen následek toho přemíry různých práv bez povinností, obrovských daní a přerozdělování ale hlavně "strarosti" státu o lidi

0 1
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik