Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

mira.x

9. 4. 2010 22:36
ještě

Ještě bych přidal jednu otázku,jste zeťem bývalého ministra Karla Dyby.Co byl zač  si všichni dobře pamatujeme.

0 0
možnosti
J

jsemprisel

8. 4. 2010 16:20
A kurňa

kára se nám nějak rozjel!Že by taky profitoval z Čezu?;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 4. 2010 15:46
Závěr je nepřesný

Správně měl znít: "Pane předsedo, doufám, že se hrdinsky poperete se všemi kecy a fámami, které jsem ve svých dotazech použil. Pokud na otázky víte... , nebo znáte ...  odpovíte negativně, bude to pro vás přitěžující okolnost."

0 0
možnosti
TT

tolan

8. 4. 2010 16:27
Re: Závěr je nepřesný

Autore, cesta ke korytu vyžaduje něco víc než slátat článek plný nepřesností .......

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 4. 2010 15:44
Malý dotaz

Kdo kdy po roce 1999 mohl koupit Plynárnu Úžín  (v té době již cca 20 let nikoliv velkého výrobce zemního plynu)????

Pan Roman je v orgánech ČEZu od roku 2004.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

8. 4. 2010 15:32
Pane Havlíku,

to jsou hodně špatně položené otázky. Nevím, nevím. Aby Vás ještě neodpojili!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 4. 2010 15:32
Motivační program je jednoduchá záležitost

V době, kdy motivační program vznikl se připravovala přestavba důchodového systému. Start nového systému (jak bylo zřejmé nejpozději od roku 1993) potřebuje vstupní kapitál. Bylo rozhodnuto, že tento kapitál bude získán prodejem ČEZ (resp. 67% podílu). Protože byl zájem na co nejvyšší ceně, byl s managementem (v nejširším slova smyslu) uzavřena future opce (za  d n e š n í  cenu si budeš moci po /nevím kolika/ letech koupit tolik a tolik akcií).  Cílem této nabídky bylo zvýšit cenu prodávaného balíku. Nutno přiznat, že nikdo neočekával, jak moc se podaří cenu akcií ČEZu zvýšit.  V daném období se cena akcie zvýšila z cca 200,- Kč na více než 500,- Kč. Při zhruba 540 miliónech akcií (nominálně á 100,- Kč) se tedy cena ČEZu zvýšila ze 108 mld. na více než 270 mld.   Cena státního podílu (bez prémie za majoritu) se tedy z 72,5 mld. zvýšila na 191 mld. (o 108 mld.).  Byla opce pro stát opravdu špatným obchodem?

Že se přestavba důchodového systému nekonala je jiná píseň.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 4. 2010 15:18
Neschopní by neměli dávat svou neschopnost tolik najevo

1. Nevidím důvod, proč by měl mít ředitel akciové společnosti jakoukoliv bezpečnostní prověrku. Jste o čtvrtstoletí zpět. Vlastník je z tohoto hlediska nerozhodný.

2. Na otázku číslo tři je kompetentní odpovědět ERÚ, nikoliv ČEZ.  Pokud máte na mysli cenu elektřiny, jak jí obchoduje vlastní ČEZ (tedy jeho výrobny) - je obchodováno na burze. "Ekologickou" elektřinu vykupují (i od ČEZu) rozvodné podniky.  Náklady na vývoz jsou samozřejmě v tržbách za vyvezenou elektřinu.

3. Nesmíte být líný si něco najít.  Údaje pod body 4÷8 (kromě opčního programu) najdete na http://www.ČEZ.cz.  Zde vás odkáží i na stránky zahraničních dcer.

4. Nevím, proč se ptáte na podíl ve Škoda Holding. ČEZ stoprocentně vlastní ŠKODA Praha, a.s. a Škoda Praha Invest, s.r.o.  Žádná z těchto společností není majetkově propojena s Holdingem. Ostatní dotazy by chtěly osvětlit (když jsou v otevřeném dopise).

0 0
možnosti
P

Pavel_D

8. 4. 2010 15:29
Re: Neschopní by neměli dávat svou neschopnost tolik najevo

Mezi výrobou energie a třeba kadeřnickým salonem je jistý rozdíl. Energetika patří mezi strategicky citlivé oblasti a tudíž bychom měli mít jistotu, že vedení takového podniku není nějako napojeno na "nekalé živly". Jinak bychom byli vystaveni značnému nebezpečí - zkuste si představit pár dní bez elektřiny.

0 0
možnosti
MH

martinh73

8. 4. 2010 15:14
Nechci hodnotit

Nechci hodnotit kvalitu vedení pana Romana, nejspíše by to zvládla vést podobně i řada jiných lidí, na druhou stranu si dovedu představit i vedení typu Tvrdíka a krach do několika let (pravda ČSA a ČEZ jsou trochu jiné váhové kategorie, ale všechno jde, když se chce). Já vím, že řadu lidí tato firma pěkně štve, na druhou stranu buďme rádi, že vydělává slušné prachy státu a i něco znamená v dnešních globalizovaném světě. Romanovi ty jeho prachy nijak nezávidím, i když si myslím, že opce na akcie (které jsou celkem správná motivace) měly být nastaveny trochu jinak (nebylo to náhodou nastaveno někdy kolem roku 2003 za vlády soc. dem. ?). Konec konců konkurence v dodávání energie se začíná projevovat (každý člověk může změnit dodavatele) a ceny elektřiny ve světě klesají (bohužel díky dotacím solárním elektrárnám to v příštích letech moc nepoznáme) - a za pár let bude cena elektřiny zase stoupat, až se definitivně projeví, že tato podpora je na ..... 

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 4. 2010 14:26
ještě mi tam chybí otázka.

Znáte nějakého Havlíka?

0 0
možnosti
FP

František Pohřebný

8. 4. 2010 13:37
Ale jděte, ČEZ se chová tržně, cenu určuje trh.

My akcionáři jsme velmi spokojeni s tím, jak hospodaří.

Nám například díky kupónové privatizaci dividendy z akcií zaplatí celoroční spotřebu elektřiny v domácnosti i s rezervou...

PořiĎte si akcie a hned budete psát jinak.

0 0
možnosti