Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

viveka

24. 11. 2010 20:13
Ty moje ostrůvky

To byli trempové, kamarádi v lesích a u táborových ohňů, kde jsme měli svůj svět, svou svobodu a romantiku, svá přátelství a písně, které se "normálně" nesměly.

0 0
možnosti
AS

viveka

24. 11. 2010 20:02
Pamatuju na setkání s Japoncem

kdysi ve Vysokých Tatrách, jak vypravoval, že po cestě měli poruchu na autě, asi píchli nebo co, a že jim to opravila firma Barum a že byl spokojen a že tu firmu může rozhodně doporučit. Já jsem čuměla s otevřenou pusou a nechápala jsem, co tím jako sděluje, když u nás žádná jiná firma není a k žádné jiné bych teda stejně nemohla. ;-D

0 0
možnosti

rezjir rezjir

24. 11. 2010 19:38
Záhadou jenom zůstává

jak to, že tedy v květnu 2010 47% respondentů označilo tu hnusnou dobu za trochu, a nebo o mnoho lepší než tu dnešní. Anebo že by to bylo tím, že tu dnešní dobu považují za ještě hnusnější, protože dnes už nefungují ani ty ostrůvky pozitivní deviace.

Nebo tu někdo nějaké vidíte? Je to tu samej trh (s hloupostí a s hloupostmi). To jsme si pomohli, že ano.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

26. 11. 2010 10:11
Re: Záhadou jenom zůstává

Pozitivni je temer vsechno. Vidim spise ostrůvky negativni deviace a jednim z nich jste Vy.

Ze statistik si nedelejte tezkou hlavu, ctete bibli, tam to vsechno je - treba jak lide nadavali na Mojzise, ktery je zachranil z egyptske poroby. Mozna jich taky bylo 47%. 

0 0
možnosti
H2

honza2007

24. 11. 2010 12:27
víte jak se Pepíček ptá maminky

co to je za lidi za těmi dráty?.... A maminka? My, Pepíčku, my!!

0 0
možnosti
BG

Brambora Horká

24. 11. 2010 11:06
Určitě jsme se někde potkávali!

R^ Moc krásně jste to napsal! Díky!

0 0
možnosti
JM

JardaM

24. 11. 2010 10:54
Skvělé! zvedám karmu

Zavedl jste mne do mého dospívání, studentských let a ranné dopělosti. Ano, doba byla hnusná, ale kdo chtěl, dokázal si vytvořit svůj "ostrůvek pozitivní deviace". A v člověku to přetrvává. Všechna ta muzika, knihy, filmy i divadlo Přes stále nevysychající dostatečný přísun například dobré nové hudby člověk stále poslouchá to co načerpal v tomto období. Vzpomínám často na jeden koncert nebohého Deža Ursínyho na Rockfestu v Praze, kdy většina lidí odešla na monstr show Laury a jejích tygrů Tracyho tygr a my zůstali, bylo dost místa, tak jsme si polehali na parketovou podlahu a muzikanti hráli bez pohnutí a my ani netleskali a atmosféra v sále se jen tetelila krásou a souzněním....  A když jsme na Provázkovském Rozrazilu všichni stáli a zpívali hymnu....

Jsem rád, že je se socialismem utrum, užívám si přehršle možností svobodné volby a svobodné vůle a bojím se, že někde za obzorem vzniká nová diktatura, tentokrát celosvětová. Na tu svobodu v nesvobodě ale vzpomínám s láskou a pohnutím.

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

24. 11. 2010 10:32
Tak to asi nezijete v EU ze?

Jinak byste za rano bez socialismu nedekoval

0 0
možnosti
H2

honza2007

24. 11. 2010 11:38
Re: Tak to asi nezijete v EU ze?

asi jste nežil za socialismu, že by jste mu děkoval... :-/

0 0
možnosti
R

realateista

24. 11. 2010 10:28
Autor opět nevyužil možnost rehabilitace

Píšete: "bohužel každá doba otevírá prostor různým bezpáteřním darebákům. Ti, kteří v tom uměli chodit tehdy, v tom často zase dobře bruslí i teď".

Ale vždyť Vy jste byl ve vrcholové politice, s Klausem jste zakládal ODS. Jak to, že jste toho v lepším případě naivu, v horším spolupachatele nedokázali korigovat?

Za jeho řeči - trh vyřeší vše, nelze rozlišovat čisté a špinavé peníze, je nutné utéct před právníky ..., za tu zpackanou kupónovou privatizaci, jste ho měli přece okamžitě odstavit od reálné moci. 

Občas vystupujete v TV, kde vypadáte relativně solidně. Ale za tu 20 letou neschopnost a dnešní alibismus u mě jasně propadáte.

Napište něco o tom, jak je možné, že to u nás dopadlo tak špatně, jak to, že máme tak prolhaný tisk, jak to bylo s kupónovkou, která se prosadila z politických důvodů, i když všichni věděli, že jde o "podvod století". Jako přímý účastník máte jedinečnou šanci napsat pravdu a tím získat velké sympatie.  To, co píšete je bezvýznamný blábol. 

0 0
možnosti
PS

Petr-007

24. 11. 2010 10:18
97 procentech voličů bylo tehdy pro

Zmínka o volbách je velmi trefná. V ČR se jakoby zapomínalo na to, že komunisty si Češi zvolili zcela svobodně a ještě je vnutili Moravanům a Slovákům (kteří volili něco jiného). Další desetiletí absolutní většina Čechů svoji spokojenost s systémem demonstrovala v volbách, jednak vzornou účastí a pak taky drtivou podporou NF.

Rusové mohou na komunisty nadávat, režim jim byl vnucen pučem, pak jich milióny proti němu bojovalo v regulérní válce. Češi, si jej ale zvolili, podporovali a živili, takže by nebylo od věci přestat nadávat na komunisty a začít popel sypat na vlastní hlavu.

0 0
možnosti
R

realateista

24. 11. 2010 10:36
Re: 97 procentech voličů bylo tehdy pro

To si snad děláte legraci. Samozřejmě, že po válce a také po velké hospodářské krizi u nás měli komunisté zvýšené sympatie, ale:

1. Rok 48 byl puč, který by nemohl proběhnout bez přímého tlaku SSSR.

2. Rok 68 jasně ukázal odpor čechů proti hlouposti komunismu, jen hrubý vojenský tlak cizí mocnosti komunismus u nás udržel.

3. Rok 89 opět jasně ukázal vůli Čechů. Ta vysoká účast ve volbách za komunismu byla přece také vynucená strachem.

 

0 0
možnosti
A

aizoonjacq

24. 11. 2010 9:56
Díky .

Váš článek čtu podruhé ..ani jsem nemusela dávat moc pozor, protože mi utkvěl v paměti ze včerejšího dne. To znamená pro vás jediné - jste právem obdarován karmou :-):-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik