Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fox007

6. 10. 2011 19:20
Ale,ale

Pro Stone_Pilot

P.Havlík Neměl by stát převzít kontrolu nad strategickými komoditami – energie, voda, teplo?

Stone_Pilot Převzít kontrolu na vodou a energiemi - dělat ze státu podnikatele je blbost

Vážený pane převzít kontrolu přeci neznamená podnikat. Apropó stát má kontrolovat všechno co je pro stát a jeho občany životně důležité.

Například výroba, automobilů a televizorů tam nepatří . Tam postačují mezinárodní normy.

0 0
možnosti

Stone_Pilot

6. 10. 2011 21:49
Re: Ale,ale

Myslíte, že kontrolu výroby televizorů  nebo párků v rohlíku dělají nějací soukromníci na základě mezinárodních norem? Jasně že stát. Tak jako může kontrolovat energetiku. Ale mám obavy, že Havlík myslel kontrolu (control) v tom spíše anglickém významu. Udivuje mě váš názor, že stát by měl kontrolovat jen něco (životně důležité). Ať kontroluje veškeré podnikání, to je naprosto v pořádku, ale ať ho neřídí!

0 0
možnosti

Stone_Pilot

6. 10. 2011 15:54
Máte v mnohém pravdu,

ale pak se sám shodíte. Firmy, které v ČR podnikají, tu samozřejmě daňovou povinnost mají a sídlo v zahraničí na tom nic nemění. Převzít kontrolu na vodou a energiemi - dělat ze státu podnikatele je blbost, to už tu jednou bylo a jak to dopadlo. Dbát na příjmovou stránku by stát měl a zíákony ohledně výběru daní zde máme - pokud máte pochybnost či dikonce víte, že někdo krátí daně, běžte na státní zastupitelstvím aj ostatně sám radíte ostatním. atd. atd.. Populistické výkřiky v každém dalším bodě, reálné řešní nenabízíte žádné.

0 0
možnosti

bfmlpsvz

6. 10. 2011 10:27
Výborně popsaný

současný stav budování českého pseudokapitalismu. Jediná možná cesta jak z toho ven, je opět zopakovat listopad a prosinec 1989, ale už ne sametově. Naplnit slogan "padni komu padni" včetně soudců, státních zásupců, policistů a nejen politiků. Také vyšetřit daňové úniky firem, podnikatelů apod a řádně je za to "odměnit". Jinak se budeme v tom marasmu potápět čím dál tím hlouběji a dopadneme jako Řecko a zbankrotujeme jen díky tomu, že se tady utvořila skupina lidí, která ovládá všechno dění ve státě, má veškerou politickou i ekonomickou moc a vodí ministry na provázku jako loutky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik