Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud Andrej Babiš obnoví Československo, tak mu to odpustím.[>-]

3 0
možnosti
Foto

To říkali Němci o Hitleru také a jak dopadli.

5 0
možnosti

Co se Vám nelíbí na půjčkách bank Agrofertu?  Společnosti s tak zdravou bilancí musí s radostí půjčovat každá banka.  Agrofert má (rozvaha 31.12.2013) aktiva ve výši 112 mld. Kč   k r y t a  z 55 %  v l a s t n í m   k a p i t á l e m .  Z cizího kapitálu (45 %) činí dlouhodobé závazky a bankovní úvěry pouhých 25 % (zbytek - 17 % - jsou krátkodobé závazky - odhaduji že především nesplacené faktury /vůbec ne po lhůtě/ a jiné položky).

   Pokud jen trochu umíte číst v rozvaze, měl byste vědět, že zadlužení Agrofletu je velice střídmé.  Vyčítat bankám, že takovému podniku půjčují, je více než hloupé.

2 0
možnosti

Pokud dobře rozumím, neměla ČNB (případně SBČS) neměla podle vás udělit licenci těmto bankám:      Banka Bohemia, Česká banka, Kreditní a průmyslová banka, AB banka, První slezská banka, Podnikatelská banka, Realitbanka, Velkomoravská banka, Kreditní banka Plzeň, Bankovní dům Skala, Ekoagrobanka, Evrobanka, COOP banka, Agrobanka, Pragobanka, Universal banka, Banka Haná, Union banka a Plzeňská banka.   Alespoň tak chápu vaše rozhořčení nad udělením licence.   Můžete alespoň u třetiny (cca sedm) uvést   z á k o n n ý   důvod, pro který nesplňovaly podmínky k udělení licence?  Po bitvě je samozřejmě generálem každý. A po čtvrtstoletí dokonce vrchním velitelem.  

   Obdobné je to s bankovním dozorem - pokud banky splňují základní podmínky (a ty samozřejmě v prvních letech splňovaly), není žádný legální důvod k zásahu.

   PS: O fungování ČNB nemám žádné růžové představy - ale nemám rád rádoby zasvěcené žvásty.

3 0
možnosti

Myslím, že ČNB měla licenci včas odebrat, dřív než ty banky zkrachovali tak že po nich zbyl jen bordel a dluhy. Kontrola je snad náplní práce ČNB, nebo se mýlím? :-)

1 1
možnosti

Škoda, že tento váš článek nevyšel před volbami R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik