Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Studujte system dvou stran" byla kdysi odpoved na mou otazku proc se v USA udrzela svoboda a totalitni hnuti nedostaly nikdy vic nez par procent hlasu. Ptal jsem se tehdy cloveka co skoncil v Americe po r.48 a dlouhem pusobeni ne jiste evropske politicke scene. O smyslu vetsinoveho volebniho systemu pisu zde: http://www.oamerice.com/2012/08/dve-strany-staci-sloni-oslici.html

0 0
možnosti
VP

Velmi dobře napsané, snadno uchopitelné, ale pro běžné  občany příliš dlouhé. Potom se v přemíře slov ztrácí návrh, co s tím. Jak docílit změny v myšlení těch, kteří byli znovu zvolení, ačkoliv neměli v minulém období žádné výsledky a postavili si proti sobě občanské iniciativy_ Jak je možné, že při takovém odporu a demonstracích proti Kalouskovi a ODS, měla TOP 09 v Praze takovou podporu? Vždyť pan Kalousek a jeho knížecí šít byli u všeho špatného, co se stalo v minulých 20 letech. Rozkradený stát, zadlužený stát, deficitní rozpočty a reformy pravicových reforem. Jak to chce TOP 09 měnit, když sama u toho byla? Jak to chce měnit ČSSD, když u toho byla a dokonce s ODS na reformách spolupracovala. Samozřejmě, že také na rozkrádačkách a jakémsi divadle s korupcí, třeba pod heslem Čisté ruce. Je potřeba jednoznačně ukázat na ten fakt, že tady není nezávislá Policie ČR a už vůbec ne soustava nezávislých státních zastupitelství. Jinak by se nemohlo měřit každému jiným metrem, že paní Parkanová, Kalousku, Vondro a spol., co ty vojenské předražené zakázky a rozkrádání státních peněz?

A jak je to vůbec s tím Havlovým protestem na přelomu 1989-90 proti stáří komunistů ve vedení státu? Není náhodou kandidát na prezidenta pan Karel Schwarzenberg dnes starší než byl Ludvík Svoboda, hrdina od Dukly a prezident ČSSR? Pokud chceme měřit, tak všem stejně vážení voliči. Je už potřeba se probudit.

0 0
možnosti
JS

Mám pro Vás návrh. Pokuste se obsah Vašeho článku sdělit cca třemi větami. Nejde to? Pak promiňte, ale je to prázdné žvanění.

3 0
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik