Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Mluvíte, jako kněz. Mnozí z nás ovšem věří v to, že se snad dočkáme, kdy i většinová společnost dostane rozum a vezme svobodného jedince na vědomí.

0 0
možnosti
JC

Naprosto a zásadně s Vámi nemohu souhlasit.

Vaše tvrzení, že "dobro respektuje obecně sdílené normy (i ty nepsané), hodnoty a zásady, dbá na dobré mravy a veřejný zájem, kdežto zlo koná právě naopak, upřednostňuje brutální sobecký zájem jedinců a skupin nad zájmy většinové společnosti", je naprosto šílené. Je to přímo fantasmagorická symbiosa nacismu a leninismu.

Když si představím, jak třeba zlý sobecký majský adolescent prchá, aby egoisticky zachránil svůj život, zatímco obecně sdílená norma požaduje jeho obětování vyříznutím srdce na vršku pyramidy, aby ve veřejném zájmu začalo pršet...

Vy jste, pane Havlíku, buď hloupý, nebo darebák. Tertium non datur.

0 0
možnosti
JSS

Vystřihl jste realitu i pravdu.... Jasná věc, že si zasloužíme, co žádáme-povolíme!!

Brblá se i manifestuje. Ale hněv se ještě nevzchopil - mimo už  několik tisícovek Čechů. Ale to je málo. Relativně ještě veselo, koupit se dá vše a většina vystačí. V tom to je -ta naše spokojenost -ať se děje kolem cokoliv !!

0 2
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik