Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kalenka

27. 8. 2008 17:07
Něco tu páchne. Že by dvojakost?

Medveděv řekl: "Rusko se nebojí studené války, ale nepřeje si ji"  což je jistý rozdíl od vašeho nováckého pojetí . Ale humanistům to tak lépe sedí pro jejich teorie. Zatímco kritizují Bělorusko, tak do Vietnamu , kde je mnohem tvrdší komunistická diktatura ,posíláme desítky milionů dolarů v tržbách trhovců. Ale to jim neva. Stejně jako plyn z kazachstánu. Taky nikomu nevadí že je to diktatura. Taky ji nikdo nekritizuje...RvRvRv

 

0 0
možnosti
JK

kagmark

27. 8. 2008 13:25
Pořád říkám

Rusáci se nikdy nezmění a pokud budou chtít tak pošlou tanky kam se jim zachce. Pro nás snad jediná útěcha,jsme členy NATO,tak si na nás snad netroufnou.

NE JEDEN RADAR,ALE DESET RADARŮ a pokud si někdo myslí,že ne tak je naiva. RUSÁK  zůstane RUSÁKEM.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

27. 8. 2008 7:00
Hlavní úspěchy Ruska v Gruzínské kampani

Hlavní úspěchy ruského tažení v Gruzii – přeřazení Ruska z kategorie „přítel“ do kategorie „riziková země“. Vyloučení Ruska z G8.  Zrušení rady NATO-Rusko. Ukončení strategického partnerství EU a Ruska. Nepřijetí Ruska do Světové obchodní organizace. Trvalá přítomnost floty NATO v Černém moři. Trvalá přítomnost Američanů v Gruzii (na přání Gruzie). Členství Gruzie a Ukrajiny v NATO. Urychlení výstavby a dalšího vývoje protiraketového systému v Evropě i jinde. Posílení spolupráce mezi EU a USA. Ovlivnění výsledku US voleb a zřejmě i dalších voleb v demokratických státech. 

Precendent pro všechny etnické skupiny Ruska - Rusko bude podporovat jejich samostatnost!

Urychlení programu energetické soběstačnosti Evropy.

Odhalení rezidenta na pražském hradě.

Šikovně to molodci provedli.

0 0
možnosti
DN

DEINONYCHUS

27. 8. 2008 9:28
Re: Hlavní úspěchy Ruska v Gruzínské kampani

- Ukrajina v NATO nebude, tomu nevěřím, to se dřív rozdělí

- flotila v Černém moři je zbytečně nákladná a v případě konfliktu bez logistické podpory s velmi krátkodobou životností

- protiraketový systém má jenom ten efekt, že se na něj zaměří rakety v trojnásobném množství. Navíc je schopný reagovat na velmi omezený počet balistických raket. Smůla těch co bydlí okolo.

- EU nebude už nikdy energeticky soběstačná a v elektrické energii se bude spoléhat na Rusko. I kdyby se začaly teď stavět JE, tak do konce životnosti starých se to nestihne

- jedinný efekt vidím v tom, že volby vyhraje McCaine a bude studená válka, která bude v některých lokalitách horká. Zejména pokud rusové uvolní k prodeji S400, na jejich místě bych to udělal.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

27. 8. 2008 6:58
Rusko se studené války nebojí

 A tu předešlou studenou Rusko profláklo tak dokonale, že ztratilo 1/3 svého území a všechny kolonie (až na Sibiř, tu to teprve čeká). A Rusko porazil herec (mezi několika partičkami golfu).

Ani na to dnešní Rusko nemusí mezinárodní společenství střílet. Postačí, když jim dá najevo pohrdání a nedůvěru. Oni strašně touží po uznání že jsou nejlepší. Vykopat je z mezinárodních organizací, co nejrychleji omezit dovoz jejich ropy a plynu. To na ně bude platit. Zatím mohou ještě nějaký čas slavně vítězit.

0 0
možnosti
T

tromi

27. 8. 2008 11:24
Re: Rusko se studené války nebojí

vztekej se jak chceš, ale Rusko amíkům ukázalo že je mají v (Y)

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

27. 8. 2008 6:53
Západ nic nedělá

Co to pořád melete s tím, že Západ nic nedělá? To má Rusku vyhlásit válku? Vy se starejte hlavně o Bělorusko. Ty protesty Západu se velmi brzy zhmotní v postoj, který Rusům vůbec nebude příjemný.

Bál jsem se, aby Rusové neustoupili a zase by se všechno vrátilo  tam, kde to bylo. Západ potřebuje pořádný impuls, aby se naštval. Rusáčkové, díky za něj. Ještě nějakou dobu vydržte tlačit na pilu.

Rusko dosáhlo nesmělého taktického vítězství a smělé strategické porážky, s dalekosáhlými důsledky pro  Rusko.

Na začátku WWII taky nebyla k dispozici síla, která by mohla Německo zastavit. Všechno chce svůj čas.

Teď je potřeba, aby Rusové ještě nějaký čas vydrželi, tak do amerických a možná i do našich voleb, a do zasedání hlavních světových organizací. Těším se na to, že konečně zažiji studenou válku z té správné strany

0 0
možnosti
JO

Okos

26. 8. 2008 22:29
Pěkně napsáno, není to odněkud zkopírováno?

0 0
možnosti
PH

Bolekczech

26. 8. 2008 22:53
Re: Pěkně napsáno, není to odněkud zkopírováno?

Nevšiml jsem si... Jen ty citace jsem si nevymyslel, ale vyhledal...

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.