Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

duhacenzor

19. 8. 2008 20:50
No, ono blízké spojenectví s

Rusáky opravdu někdy není příjemné ani pro jejich přisluhovačské diktátory a podržtašky - v roce 1979 tehdejší komunistický vládce Afghánistánu a poslušná loutka Moskvy Hafízulláh Amin, podepsal Rusákům žádost o vojenskou pomoc, 27.12.1979 ruští bolševici překročili hranice, do presidentského paláce v Kábulu vtrhlo komando Specnaz a přičinlivého soudruha odstřelilo s celou rodinou, měli připraveného málo známého Babraka Karmala jako náhražku za zkompromitovaného rudého diktátora a vraždu Amina presentovali Afgháncům jako "spravedlivé potrestání" za zločiny proti lidskosti, kterých se dopustil (a ve kterých ale pak Karmal i ruští okupanti vesele pokračovali dále).

Neblahou zkušenost s Moskvou učinili např. i vždy oddaní marxisté-leninovci "fašista" Tito a "revisionista" Mao Ce Tung i když si zachránili krk atd. takže ani Lukašenko nemá svých 100% jistých, může si být jistý jen tím, že Moskva za něj má dávno připravenou náhradu, zatímco Západ jako obyvkle tápe a nemůže se dohodnout.

0 0
možnosti
MK

weneto

19. 8. 2008 9:58
V klidu

Jakmile by se Lukašenko dostal do sporů s MKsokvou přes noc by byl západem označen za demokratického vůdce malého národa, který vzdoruje říši zla - zkuste si něco přečíst o Sakašlivim před válkou a jeden se pak diví jak se může takového diktátora zastávat nyní celá Evropa

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 8. 2008 12:58
Re: V klidu

To je pravda, ale kolegové, kteří do Běloruska služebně delší dobu jezdí, mi tvrdí, že jej lidé celkem berou - sice jako takovou figurku, která je ale nechává v klidu žít. Rád se prý předvádí, ale v zásadě neubližuje - tak nevím jestli se tak lid vyjadřuje o svém diktátoru. Pravda kontroly na hranicích jsou prý jako za bolševika, ale lid to bere jako nutný folklór a nikterak se čechů, ani němců nebojí. ( A Čechy tam mají celkem rádi  - i když možná Lukašenko říká veřejně něco jiného  - ten má ale spíš na mysli naše politiky - a ty já taky nemám rád ).

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

19. 8. 2008 0:47
Teda sorry...

...Milane, Lukasenko se se Zapadem SSSblizuje.

0 0
možnosti
PH

Bolekczech

18. 8. 2008 23:42
Děkuji

Díky moc za povzbudivé příspěvky. Lukašenko dneska odjel do soči, kde se zítra setká s ruským prezidentem. Uvidíme, co z toho bude...

0 0
možnosti
L

lovermann

18. 8. 2008 23:27
je to tak

Musím přiznat, že i ruských médiích jsem v posledních dnech několikrát narazil na fakta, která svědčí tomu, že "Baťka" se pootočil. Tehdy ruská strana vyčítala té Běloruské to, že se nevyjádřuje ke konfliktu. Ach jo, já jsem zpočátku nevěřil, že Rusko-Běloruský společný stát dlouho existovat nebude, protože je založený na křehkých domluvách. Každopadně děkuji autorovi za přispěvek. V českých mědiích jsem o tom ještě nečetl, měli by to lidé vědět. Osobně netroufnu ohodnotit tento krok Lukašenka.

0 0
možnosti
JN

madqwert

18. 8. 2008 23:11
perfektni clanek

bohuzel jsi do nazvu nedal slovo paroubek, tak budes mit malou karmu a ctenost, ale to na jeho kvalite nic nemeni R^;-D

0 0
možnosti