Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cestra

16. 4. 2010 9:30
Tak

jak Lukašenka nemusím, tak si myslím, že jako jediný řekl pravdu. A takové názory, že kapitán je velitelem letadla jsou k smíchu. Je zajímavé, že politici vždy všechno svedou na piloty, řidiče apod. Dovedete si představit, že Paroubek sedne do auta a řekne šoférovi - za 2 hodiny mám být v Ostravě, ale jeď podle předpisů. Spíš je to tak: Šlápni na to, dej maják musím to stihnout. No a když je změří novináři nebo někoho smetou ze silnice tak slyšíme: Já jsem rychlost nesledoval, já jsem spal, studoval materiály apod. Za vše může řidič. Ale kdyby nevyhověl, tak si může jít hledat práci. A v tom letadle to s nekvětší pravděpodobností nebylo jinak. Do Moskvy ani do Minsku nemáme čas, sedni s tím tady! No a orel přistál!

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

16. 4. 2010 9:26
vidím to podobně

špičkový pilot by volil jinak, pokud nevolil, tak proto, že se nemohl svobodně rozhodnout.:-(

0 0
možnosti
PH

Bolekczech

16. 4. 2010 7:38
Rozhodnutí je na kapitánovi letu!

Pravdu samozřejmě nemá. Poslední slovo má vždy pilot a ne prezident, generál nebo předseda vlády. To pilot (konkrétně kapitán letu) rozhoduje o tom, kdy a kde je bezpečné přistát. Mimochodem, záznam z černých skříněk nepotvrdil, že by pilot před katastrofou mluvil s kýmkoliv mimo pilotní kabinu. Potvrdili to ruští i polští vyxšetřovastelé. Ta zpráva je stará ze včerejšího odpoledne. Není pravda, že by Poláci tajili, co černé skříňky zaznamenaly.!!!

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 4. 2010 8:38
Re: Rozhodnutí je na kapitánovi letu!

Mylis se. To plati jen v civilnim letectvu.

V letectvu vojenskem a privatnim existuji ruzna pravidla v ruznych statech a v nekterych je slovo pilota az druhorade, protoze v prvni rade je rozkaz sefa/ nadrizeneho / velitele.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

15. 4. 2010 22:00
Asi

smysl vyšetřování vyjde na veřejnost tak týden po stát pohřbu. Vinen je samozřejmě mrtvý pilot a věc bude vyřízena k dennímu pořádku.  Všichni, co zemřeli byli v Rusku i Bělorusku velmi nemilováni, takže někteří politikové a některá partaj může a určitě bude potají slavit. Snad žijí další lidé s dobrou pamětí a  bohužel i velmi nutnou odvahou, kteří  budou trvat minimálně na omluvě za Katyni.

0 0
možnosti
MV

Martin V

15. 4. 2010 21:18
Asi to tak bude

Proč jinak by nechtěli vydat záznam rozhovorů z kabiny pilotů? Pravděpodobně by to poškodilo pověst miláčka národa, když by se zjistilo, že na jeho nesmyslný rozkaz bylo o život připraveno přes 90 neviných lidí...

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 4. 2010 21:52
Re: Asi to tak bude

Tato verze je skutečně nejžhavější. Už od neděle se proslýchá, že to záznamy potvrzují, ale jejich zveřejnění polská strana brání. Prezidentův bratříček prý počítá, že z tohoto neštěstí dokáže vytřískat ještě nějaký politický kapitál, protože poslední dobou tyto dvojčata silně ztrácela na oblibě. Zveřejnění pravdy před pohřbem by pro něj nebylo zrovna vhodné. Je proto politicky výhodnější nechat vinu na pilotovi.!!!! Navíc se teď to rozkmotřené polsko tak krásně sjednotilo, že by bylo škoda toho nevyužít !!;-)

0 0
možnosti
JK

quesh

15. 4. 2010 20:30
Tak tak

Nemám ho rád, ale tentokrát má pravdu..

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

15. 4. 2010 19:57
Lukašenko má pravdu

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2432x
Autor se zajímá o historii a současnou společenskou a politickou situaci v zemích Evropy.



Na mé texty ani na jejich části si nevyhrazuji práva. Jakýkoliv text nebo jeho část může být citován nebo jinak použit. Žádná osoba ani organizace nemají právo omezovat svobodné a bezplatné šíření textů z tohoto blogu.