Sexuolog versus židovská komunita

Máte rádi židovský humor? S nadhledem stovek generací jsou Židé schopni se vypořádat i s nejmodernějšími výzvami. Jako pilíř rozumu, vyzbrojeni nenapodobitelným humorem, čelí upocenému hmyzímu roji "vědeckých" a jiných rychlokvašek s lehkým úsměvem na tváři a hurónským smíchem v duši.

 

Pan doktor Uzel řeší opět jedno ze zásadních a pro naši dobu jistě nezbytných témat v článku na novinky.cz pod názvem: "Radim Uzel: Proč více mužů žije s jednou ženou"

Upřímně řečeno, sám nevím, proč tyhle články vůbec čtu. Neustále se opakující klišé, stavící člověka na roveň ostatním savcům, srovnávání sexuálních rituálů, ospravedlňování nejrůznějších úchylek, jen vždy pod novým provokativním názvem, opepřeno "novými" poznatky.

Nicméně tentokrát jsem byl - aniž bych to čekal - odměněn nechtěnou pointou, která mě rozesmála, jak se to při čtení novinek.cz běžně nestává.

V článku se totiž mimo jiné dočteme, že:

"První, kdo v Evropě uzákonil monogamní manželství jako povinné, byli Židé. Udělali to roku 1000 v Mohuči, na svém synodu, tedy na shromáždění církevních zástupců. Zákon přijali pouze pro Židy ve střední Evropě a na zkušební dobu 1000 let.

V roce 2000 však nikdo tento experiment nevyhodnotil. Když se známý sexuolog Petr Weiss pozeptal na tento fakt na židovské obci, dozvěděl se, že zkušební doba byla prodloužena o dalších 1000 let."

Nejprve ve mně vzbudila tato zprávička jen pousmání.

Pak jsem si ale představil, jak zhruba by mohla konkrétní odpověď z Židovské Obce znít:

"Aha, chápu, takže vy potřebujete pro váš výzkum znát výsledky našeho experimentu a rádi byste jej vyhodnotili... Jistě. Váš obor už existuje 40 let? No - to gratulujeme. Je mi nesmírně líto, ale data za první tisíc let našeho experimentu shledáváme nedostatečná, takže jsme jej prodloužili o další tisíc let.

Pokud tedy mohu poprosit, stavte se po jeho dokončení, velmi rádi se s vámi o výsledky podělíme..."

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Gros | pátek 25.3.2011 10:03 | karma článku: 18,07 | přečteno: 1963x