Odhodlanost

V uplynulých dvou týdnech se prostřednictvím FaceBooku začala formovat skupina, která si dala do vínku Odhodlanost. K čemu?

Diskusní skupina "Lidi, pojďme do nich!!!", která vznikla kolem poloviny února na FB, vedla v celkem kratičké době ke spojení několika nadšenců, kteří dali dohromady svou naštvanost, své představy o věcech budoucích a své schopnosti. Z běžné namíchnuté diskuse, jakých jsou pod internetovými články o pohnutých osudech naší země pod našimi vládami desítky, se zrodilo cosi, co voní novotou a chutí po změně.

Většina z účastníků překotného dění v okruhu Odhodlaných je v tuto chvíli napružena tak, že jen stěží je lze udržet v jakýchsi mezích alespoň do té doby, než se dají definitivně dohromady základní stanoviska Odhodlaných (přestože v základních rysech jsou již na webu k dispozici).

Základem požadavků je přímá demokracie, odvolatelnost zastupitelů, odtržení vlády od parlamentu a zrušení politických stran, nebo alespoň výrazné omezení jejich moci.

Odhodlaní.cz vznikli před 14 dny.

Za tu krátkou dobu sebrali 1212 příznivců, přihlášench do diskusního fóra - výsledek jistě ne převratný, ale ani zanedbatelný. Hovoříme zde ale čistě o sympatizantech, kteří mohou být přihlášeni prostřednictvím FB, který jim v podstatě zaručuje i jistou dávku anonymity.

Nicméně registrovaných členů každým dnem přibývá. Za několik dní spolupráce je přihlášeno více než 120 členů, u nichž jde již o více, než anonymní protest.

Nás všechny, kteří jsme sdruženi pod hlavičkou ODHODLANÍ.cz trápí stejné věci, jako Vás.

Rozdíl je v tom, že my jsme se rozhodli něco s tím dělat.

Bez Vás to možná dokážeme taky. Ale s Vámi určitě.

 

Petr Gros

ODHODLANÍ.cz

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Gros | neděle 6.3.2011 19:26 | karma článku: 11,19 | přečteno: 637x