Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

....autor , dle fotky poměrně mladý , který nezažil ani poslední stadium komunistického vládnutí , a to už byla doba velkého uvolnění , takže z vlastní zkušeností nemůže ničím argumentovat. Toto mu nevyčítám , ale vyčítám mu jeho bezmyšlenkovité papouškování sepsaných pamfletů na údobí komunismu v Československu.Měl by si uvědomit , že boj probíhal oboustranně , pokuď vím , tak popravených v tehdejší době bylo cca 190 občanů (i to je dost ) ale rozhodně to nejsou tisíce , statisíce , nebo dokonce miliony a pokuď chce srovnávat celosvětově - demokratická Amerika vozila na americký kontinent miliony otroků , kterých statisíce umřely při jejich lovu, přepravě i otrockých pracích na plantažích a i jinde. Tím chci jenom říct , že on ten svět je daleko pestřejší ,  než jej vidí mladý autor. To co jsem napsal není obhajoba komunismu ani komunistů, ale prožil jsem toto období celé , od začátku až do konce, a i celé popřevratové údobí a mohu srovnávat.Pokuď pominu údobí třidního boje po válce, tak od let šedesátých let , až po tkzv.sametovou revoluci , nebylo toto pro život běžných občanů horší , než ono porevoluční období dneska , a v mnoha případech byl obyčejný občan na tom lépe než dneska - to mohu s klidným svědomím tvrdit , a mimo jiné , komunistou jsem nebyl, ba ani jiným členem národní fronty , takže nehájim sebe , ale zdravý rozum a ne vzájemnou nenávist - bohužel , z historie Českého národa je takových údobí známo velice málo!!!.

0 1
možnosti
Foto

Živnostník není parazit, ale také není nadčlověk, aby nemusel platit žádné daně z příjmu, pokud je musí platit zaměstnanec. Za vlády ODS desetisíce živnostníků neplatily daně z příjmu žádné anebo maličké (falešné doklady do účetnictví nejsou žádný problém). Až s vládou sociální demokracie se zavedl minimální daňový základ, který tuto nespravedlivost vůči zaměstnancům a zaměstnavatelům částečně omezil. No a po opětovném nástupu pravice byl minimální daňový základ zrušen, takže mnozí opět neplatí daně z příjmu žádné, naopak si nechávají vyplácet od státu daňové bonusy.

Malí živnostníci však nejsou ti, kteří mohou za státní dluh. Tady se po revoluci jelo ve velkém. To porevoluční vlády v čele s ODS nechaly rozkrást tuto zemi, takže nestrašte nějakým rudým kladivem na obyčejný lid, to kladivo bude mít jinou barvu.

2 1
možnosti
JS

Opravdu pozoruhodné postřehy, no, skoro nevím co s tím. Budu o tom přemýšlet.

1 1
možnosti
PV

Tak tenhle hoch to má opravdu v hlavě srovnané, jen co je pravda. Asi už o životě ví mnoho. Jen tak dále!

9 1
možnosti
DP

D73a26d74a85k 96P27e41t20r

10. 10. 2013 5:54

Srovnané to má chlapec velmi pěkně. Jen ještě vysvětlit proč ODS, kladivo na rudé, je na tom tak zle. Nesvádět  nic na Nagyovou, to je jiná kauza.

2 0
možnosti
Foto

Současný marsmus a obludný dluh nemohou řešit strany, které jej způsobily. Proto je nutno volit KSČM, ať již si pan Fusek o tom myslí cokoli.

3 15
možnosti
LC

Tohle řešení jsem si už jednou vyzkoušel na vlastní kůži a musím říct, nic moc.

12 1
možnosti
KC

Podle fotografie mladý hoch, ale v hlavě už to má srovnané.

5 2
možnosti
DP

D35a78d96a90k 96P67e22t53r

10. 10. 2013 5:56

Míti srovnané a realita dnešních dnů je dost rozlišné. I Marx to měl srovnané.

3 0
možnosti
Foto

...ale daně ... jestli je budou levičáci zvedat, tak jen budou pokračovat v tom co dělaly všechny vlády. Matně si vzpomínám že za Klause bylo DPH 23% ( snížená sazba byla plánována jen na přechodné období ). Daně fyzických osob byly tehdy mnohem vyšší, až socani je snížili. Možná to teď jen vrátí kde to bylo hahahaha

3 3
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Petr Fusek

Seznam rubrik