Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

krakra

15. 3. 2009 8:40
Dotaz

Dobrý den.

Měl bych dotaz: Vaše články jsou určitě prospěšné, ale zajímalo by mě zda vy sám něco obchodujete ?

Děkuji

0 0
možnosti
PF

petr fiala

15. 3. 2009 12:13
Re: Dotaz

V současné době prakticky neobchoduji, kromě vyloženě krátkodobých obchodů (daytrading). Zatím ze zásady jsem se držel mimo trh, protože chci být především dlouhodobý investor a SHORT strana mi moc nevyhovuje. Na dlouhodobé investice tento trh však stále hodný není. Můj problém u krátkodobého obchodování je ten, že na to nemám  přes týden tolik času, kolik bych potřeboval, protože musím i chodit do práce.  Chtěl bych však v příštích týdnech něco investovat. Něco však musím obchodovat - a to jsou měny, protože držím poměrně velkou hotovost v USD a Eurech. Na kurzech může člověk hodně prodělat.

0 0
možnosti
JV

ciman

13. 3. 2009 10:20
rozbor

S napětím očekávám Váš rozbor současné situace na trhu resp. Vaši prognozu. Co říkáte současnému UP?Co další tendence? Je to jenom korekce a další blízký down nebo několikatýdenní UP?Má to oporu v makrech nebo bailoutech?Sentiment?

0 0
možnosti
PF

petr fiala

13. 3. 2009 16:55
Re: rozbor

Nechtěl bych se unáhlit tvrzením, že jsme na dně primární sestupné vlny č. 1. Věc si v klidu promyslím během víkendu. Stále si ale v zásadě myslím to, co jsem již prezentoval. Trh by měl ideálně ještě jednou jít dolů.

0 0
možnosti
R

ricmund73

11. 3. 2009 11:01
tip

Tak ten tip na OIH Vám až nechutně vyšel ;-). Škoda, že jste to nenapsal o dva dny dřív. Tam to dokonce gaplo směrem nahoru takže gratulace.

Nemohl by jste se podívat na "zoubek" i Vámi citovaného ETF-ka XLE. Tam to zřejmě "elioťákům" vyšlo a celkem pěkně jste opět potvrdil vstup do pozice. Docela by mě tam zajímala  výstupní pozice. Pokud ho někde umístíte budu rád. Je vcelku jedno kde hltám obě Vaše stránky :-)

0 0
možnosti
M

martius19

11. 3. 2009 1:03
TLT

DD,

pokud vycházím ze základní myšlenky nekorelujícího  chování dluhopisových a akciových trhů pak skutečně pro nákup TLT je vhodné ještě chvíli počkat. Rovněž i já očekávám 5.poklesovou vlnu maximálně někde k hranicím 96, protože předpokládám, že se uzavře II. poklesová vlna právě na 62% I. vlny. Mj. to potvrzuje i mnou očekávaný rychlý korekční růst akciových trhů cca do 5 týdnů.

 

 

M.

0 0
možnosti
KJ

lulinak

9. 3. 2009 10:42
pekne

pekne pekne pekne, tech indikatoru je pro nasince docela dost ale jedine tak lze zvysit pravdepodobnost dalsiho odhadu... jinak ten rust opravdu jen kratkodoby a myslim nijak silny, az skonci balicky a posune se situace kolem GM k jasnemu cili probehne zopakovani podzimu a zavirani burz nebude vyjimkou, uvidime...

0 0
možnosti
PF

petr fiala

9. 3. 2009 14:38
Re: pekne

Z více různých indikátorů si člověk může udělat lepší představu o tom, jak vysoká je pravděpodobnost nějakého scénáře. Používám však stále stejné indikátory, protože se snažím zachovat si relativně jednoduchý pohled na věc. Více různých informací neznamená vždy lepší výsledek. :-). Co se týče GM - uvidíme. Až investoři započtou všechny negativní zprávy do cen, tak je možné, že v době potenciálního konkurzu GM již trhy porostou.

0 0
možnosti
MK

krimir

9. 3. 2009 10:37
rozbor

Dnes žádná kritika??  Asi to bude tím, že Máte pravdu. Díval jsem se na Vaše stránky a jsem rád že je máte. Budu určitě stálý návštěvník, i když jsem menší pesimista než Vy. Aspoň jsem nyní opatrnější při vstupu.     Na S&P to vypadalo na vytvoření H&S ale cena bohužel zas klesla.

Jestli cena prorazí 666, jdeme do pekel....:)  A dno mi vychází 608 bodů  ;-D   :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.