Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pittance

24. 3. 2009 12:13
Rally 2

...„The Little Book of Bull Moves in Bear Markets“. Uvádí, že zatímco u býčích trhů jsou typické ostré propady, které „rostou ze strachu“, medvědím trhům naopak jsou vlastní impozantní býčí pohyby, „rostoucí z nadějí, že tohle už bylo dno“. A že v medvědích trzích bývají kolikrát i silnější býčí rally než v trzích býčích. Možná právě tato jeho „emotion breath“ analýza by mohla pomoci pochopit onu Vámi glosovanou „zběsilost“ nákupu. A možná, že takovýchto překoupených rally spatříme ještě více, předtím, než nás tenhle výtah doveze do opravdového suterénu.  …2009, nebo 2010, nebo…?

(Uvádím zde ještě dva komentáře z Schiffova blogu z 16. a 17. března, jež se týkají politiky FEDu a současného Obamova kabinetu. Jsou zajímavým doplněním Vašich pohledů, s nimiž korelují:  http://www.youtube.com/watch?v=5L9y6a9rjxQ

http://www.youtube.com/watch?v=V1ctAbQVx24)

0 0
možnosti

petr fiala

24. 3. 2009 13:39
Re: Rally 2

Co se týče názoru, že nejsme ještě zdaleka u dna - ano myslím si to také. Myslím, že první nějakou formu dna bychom mohli vidět někdy v půli příštího roku, ale kam až to může poté dojít v delším horizontu několika dalších let si netroufám odhadnout. Situace by také mohla připomínat vývoj v Japonsku od roku 1989. Robert Prechter si myslí, že trhy skončí někde na úrovních z roku 1974. 

0 0
možnosti

petr fiala

24. 3. 2009 13:57
Re: Rally 2

Ještě co se týče mé filosofie (v čem asi nadávám na stejné věci jako Peter Schiff):

Samozřejmě  že mě štve, že americká a vůbec světová smetánka se chce zachránit na úkor celého světa jednoduše tím, že znehodnotí svoje dluhy a zvedne cenu svých akcií , ale za cenu vysoké inflace.  Protože jsem bez dluhů a naopak  mám nějaké peníze, vyhovuje mi spíše deflační vývoj - alespoň by se za pár let dala různá aktiva koupit opravdu levně a ti, co tohle způsobili, by měli zmizet v propadlišti dějin. Bohužel dnešní krizi způsobili ti, kteří nadále zůstávají u moci, takže se nic nemůže změnit. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.