Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wrzxxzrw

17. 3. 2009 15:19
otazka

Dobry den pan Fiala. Znovu skvela praca.

.........................................

Pri kazdom poklese alebo naopak pri ocakavani ze trhy budu stupat ma zaujima predovsetkym dlzka trvania trendyu a jeho potencial. Vy v blizkej buducnosti ocakavate stupanie trhov. Mohli by ste aj prezradit vas odhad aky je potencial tohoto stupnutia napriklad u Dow Jones alebo Nasdaq indexu?

0 0
možnosti
PF

petr fiala

18. 3. 2009 14:37
Re: otazka

Není to jednoduchá otázka, určitě ne na odpověď v této krátké diskuzi. Odpovím vám možná v některém z dalších rozborů.  Jakýkoliv odhad bude ale vždy pouze a pouze spekulace, která může být dosti nepřesná.  

0 0
možnosti
P

pix

17. 3. 2009 14:16
dalsi podekovani...+dotaz:)

Hezky den,

pane Fiala, musim podekovat za Vasi praci a poprat vam hodne zdaru. Osobne jsem ctenim vasich clanku ziskal prehled o indexech a certifikatech a jejich souvislostech a tim komplexnejsi pohled na trhy. Tohle mi drive celkem chybelo. Zajimam se sice hlavne o komodity, ale uz si rikam, ze bych se nemusel bat ani oblasti akcii/ETF ktere jsem drive vubec nesledoval. Dekuji!

A preci jen, jeste dotaz - diskutoval jsem s kamaradem v USA ruzna rizika investovani a zminili jsme i riziko krachu banky nebo brokera u ktereho mame deponovan obchodni kapital. Nakonec jsme se celkem uklidnili, ale rad bych se zeptal jak tato rizika vnimate Vy, nekdo to proste neresi nebo spoleha na pojisteni vkladu, jini obchodnici nechavaji na obchodnich uctech jen nezbytne nutne finance apod. Dekuji.

0 0
možnosti
PF

petr fiala

17. 3. 2009 14:47
Re: dalsi podekovani...+dotaz:)

Díky za ocenění. Co se týče brokerských účtů, bohužel sdílím Vaše obavy. Pojištění kapitálu - to by bylo naprosto iluzorní, kdyby se měl investor spoléhat na to, že v případě skutečného krachu finančního systému by někdo něco dostal. Možná ano - bezcenné kusy papírků.  Docela vážně se těmito úvahami zabývám, ale myslím, že nyní nic takového minimálně několik měsíců nehrozí.  Nějaký částečný recept mám vymyšlený. Peníze na obchodních účtech však nepůjde ochránit nikdy. Proto by investoři asi neměli držet na těchto účtech veškeré své investiční prostředky.:-) 

0 0
možnosti
PN

petacx

15. 3. 2009 18:52
DIKY za pekny rozbor

DIKY R^ 

0 0
možnosti
PF

petr fiala

15. 3. 2009 18:45
USD

Není to graf přímo jednoho měnového páru, ale ETF certifikátu UUP, který je složen z koše měn - USD proti  EUR, GBP, CAD, JPY, SEK a CHF. Více informací najdete například na internetu na stránkách http://finance.yahoo.com

0 0
možnosti
R

ricmund73

15. 3. 2009 17:57
usd

Dobrý den,

 moc nerozumím tomu USD. Ten Váš graf ukazuje na pokles usd předpokládám, ale vůči jaké měně, protože proti koruně padá už více jak týden nebo koruna posiluje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.