Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

martin911

16. 4. 2009 23:46
můj názor

Dobrý den Petře,

když si čtu příspěvky maniaka p.Hýska, tak jsem si jist, že ten člověk si naběhne na vidle sám. Někomu dobře poradí, ono to nedopadne a dotyčnému se splašej kladiva a ....

Drobet však nesouhlasím s tím, že se nedá v současné době slušně investovat (pravda, asi ne dlouhodobě). Naložil jsem velkou porci Erste za cenu €7,45 a stále posouvám stopku výš. Až se to otočí, vykopne mě to, beru zisk a jdu na drink:-). Nechť to jede každému tím jeho směrem.

0 0
možnosti
PF

petr fiala

18. 4. 2009 9:39
Re: můj názor

Určitě máš pravdu, jenže  dlouhodobou investici chápu skutečně na řadu let- tak jako ji chápe zřejmě většina drobných investorů, kteří se v kapitálových trzích vůbec nevyznají a mají  nainvestováno v nějakém podílovém fondu. Obchod na pár měsíců je spíše spekulativní záležitost vhodná pro omezenou skupinu obyvatel, a ještě s prostředky, u kterých člověk je ochoten více zariskovat. :-)

0 0
možnosti
LK

Phantom2005

15. 4. 2009 11:13
Rád bych vložil tento komentář

Příčinou krise je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe.

To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu.

Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je

mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat

penězi.

0 0
možnosti
LK

Phantom2005

15. 4. 2009 11:14
Re: Rád bych vložil tento komentář

Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku.

Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic,

nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy,

pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a

čestnější než lenošení a mrhání.

0 0
možnosti
MH

MUDr.Jan Hýsek

15. 4. 2009 2:28
Nenávistná informační kampaň.

0 0
možnosti
MH

MUDr.Jan Hýsek

15. 4. 2009 2:34
Nenávistná informační kampaň.

Pane Fiala, vy jste exot. Napsat, že jsem proti vám spustil přímo nenávistnou informační kampaň, to je opravdu k smíchu ;-D

To je myšleno z legrace a nebo je to paranoia? (Y)

0 0
možnosti
H

henryova

15. 4. 2009 1:53
Diky za vase komentare

Pane Fiala pokracujte ve svych analyzach, protoze jsou velmi dobre, hlavne nezavisle, ctu je velice rada a moc mi pomahaji. Temer rok se pripravuji na investovani, ale souhlasim s vami ,jeste neni cas, tato krize bude dlouha a velice bolestiva pro cely svet. Zatim jen kratkodobe spekuluji a stale se ucim a rozsiruji sve znalosti. Dekuji a nenechte se odradit temi zavislymi placenymi poradci . Take uz nikdy nikomu nedovolim pracovat s mymi penezi:-)

0 0
možnosti
AB

Mladý akcionář

11. 4. 2009 11:09
Je tu životní příležitost, stejně jako ohromné riziko

Myslím, že "pravdu" má Petr Fiala I Jan Hýsek.  Jejich tvrzení nejsou v rozporu, jen tak nějak nahlížení z rozdílného úhlu na to co se kolem nás děje

http://aakjh.blogspot.com/2008/11/jak-vydlat-27-za-tden.html

0 0
možnosti
AB

Mladý akcionář

11. 4. 2009 11:10
0 0
možnosti
JD

Jan Dvořák

10. 4. 2009 12:56
Tohle NENÍ BEŽNÁ RECESE

Ponechám  bokem diskusi pánů Fialy a Hýska.Čistě  z investičního pohledu se přikláním na stranu p Fialy.

Skutečný nový mnohaletý býčí trh akcií jen tak nečekejme, ten má ještě 5-10 let čas.  Problém je v tom, že tohle není běžná recese. Kdyby byla, kupuji za dnešní ceny ostošest. Jenže není.

V dnešní době mi přijde důležitější makroanalýza než analýzy jednotlivých akcií. Jsou nutné systémové změny. Na těchto změnách bude možné vydělat mnohem

větší zisky než na výběru akcie XX nebo YY.

Bankovní systém jako celek krachuje, riziková aktiva bank nejsou dostatečně kryta rezervami.  SYSTÉMOVÁ ZMĚNA je nezbytná. Před jenNáním G20 vyšel zajímavá otevřený dopis účastníkům jednání: http://www.leap2020.eu/Open-letter-London-G20-Summit-Last-chance-before-global-geopolitical-dislocation_a3010.html  Prakticky nic z doporučovaného se nestalo. K tomu trh se zlatem jen těsně unikl defaultu: http://seekingalpha.com/article/129128-did-the-ecb-save-comex-from-gold-default?source=article_sb_popular

0 0
možnosti
N

NNN

9. 4. 2009 22:40
Pane Fialo

Ježiši, to jsou zase žvásty! Pane Fialo, vážně se cítíte na to psát o tomto tématu? Pište raději o něčem, čemu opravdu rozumíte. Třeba o těch realitách, když už to musí být. Nic ve zlém.:-)

0 0
možnosti
PF

petr fiala

10. 4. 2009 7:02
Re: Pane Fialo

V oblasti kapitálových trhů nebudu mít asi nikdy dost vědomostí. Poraďte mi nějaký dobrý zdroj, rád se přiučím.

0 0
možnosti
MH

MUDr.Jan Hýsek

9. 4. 2009 17:07
Re logika?

Pane Fiala, to je zmatek. Dnes píšete, že jste dlouhodobý investor a vaše investice trvaly vždy několik let a současně jste napsal 8.3.09 že:

"V současné době prakticky neobchoduji, kromě vyloženě krátkodobých obchodů (daytrading). Zatím ze zásady jsem se držel mimo trh, protože chci být především dlouhodobý investor a SHORT strana mi moc nevyhovuje. Na dlouhodobé investice tento trh však stále vhodný není. Můj problém u krátkodobého obchodování je ten, že na to nemám přes týden tolik času, kolik bych potřeboval, protože musím i chodit do práce. Chtěl bych však v příštích týdnech něco investovat. Něco však musím obchodovat - a to jsou měny, protože držím poměrně velkou hotovost v USD a Eurech. Na kurzech může člověk hodně prodělat."

0 0
možnosti
PF

petr fiala

9. 4. 2009 17:29
Re: Re logika?

To naprosto sedí. Jako dlouhodobý investor nechci držet žádné velké rizikové investice. Jsem ochoten  si i krátkodobě zaspekulovat s poměrně malými částkami- to však není žádné investování. Mé předchozí investice skutečně vždy trvaly několik let (i akciové - v ČR). S naprosto většinovým objemem svého kapitálu nejsem ochoten v dnešní době jít do rizika na akciových trzích. Myslete si co chcete, nepíši to kvůli reklamě, ale pozemky mi prostě připadají sice méně likvidní, ale daleko bezpečnější.

Co se týče měn - ano ty mi dnes dělají největší starost. Člověk si moc nevybere. Stále jsem poměrně diverzifikovaný, včetně USD.

K vaší poznámce, že o vás uvádím lži: Žádné lži jsem nemohl uvádět, protože dokud mě jeden můj známý neupozornil na neuvěřitelné články, které o mně píšete, ani bych nevěděl, že existujete. A reklamu vám určite neudělám. 

0 0
možnosti
B

bullterrier3

9. 4. 2009 15:24
Investiční zlato.

Máte naprostou pravdu. Proto jsem taky polovinu svých aktiv přesunul do investičního zlata a stříbra a nemalou částkou teď hodlám zatížit nemovitost. Hlavně na zmenšení energetické závislosti. A protože jsem pesimista, tak mám i nemalé zásoby munice. Kdo to říkal "Kdo je připraven, není překvapen"? Počítám, že v roce 2010 by to mohlo bouchnout.

0 0
možnosti
AA

Azazel333

9. 4. 2009 15:35
Re: Investiční zlato.

Měl bych dotaz, jak nejlépe investovat do zlata (resp. do komodit obecně)? Které nástroje jsou pro to nejvhodnější?

0 0
možnosti
DK

Bertiik

9. 4. 2009 15:11
Děkuji

Přesně jste vystihl i moje pocity - krize bude dlouhá a populistické balíčky USA, EU a ostatních hráčů ji můžou nanejvýš oddálit a následně prohloubit a prodloužit. Pokud se naši ovčané budou chovat podle rad Husseina Obamy, tak nám buď Nejjvyšší milostiv...

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.