Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Englishman

3. 11. 2008 1:20
Proboha!

Co je tohle za snůšku blábolů? Už si konečně vy bolševici uvědomte, že nic na světě není zadarmo. Pokud Američané nebo kdokoli jiný spotřebuje něco, co není jeho, tak za to musí někomu zaplatit. Americká spotřeba vytáhla z chudoby většinu Asie, arabské země a řadu dalších zemí. USA světovou ekonomiku nedrancují, ale naopak táhnou, vy hlupáci.

Mě se třeba nelíbí, jakým způsobem ji táhnou, a předpokládám, že jim to způsobí velké problémy. Ale až k tomu dojde a až USA zavedou ochranářská opatření (a přestanou spotřebovávat, což vás tak štve), tak ekonomika zbytku světa půjde do kytek.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

3. 11. 2008 2:10
Re: Proboha!

autor uz zjemnil svuj nahled a upravil text v rozporu s kodexem, ale takhle smysli doopravdy: "Nakonec mohu říci, že bych z celého srdce přál Američanům, aby na svou

politiku tvrdě doplatili, aby zcela přišli o svoji silnou pozici. Zcela rozumím arabským národům, proč nenávidí Američany. Ono to není až tak

složité. Kdyby se Američané necpali tam, kde nejsou vítáni  a hleděli si

svého, byl by svět zřejmě bezpečnější a ani ten radar u nás v Brdech by

nebyl nutný."Autor, byt tim Arabem, kterym tak rozumi, tak uz by byl ukamenovan.

0 0
možnosti
JM

IoannesM

2. 11. 2008 10:22
Dodatek

Pane autore, vy určitě víte, že centrální banka USA (FED) není veřejná, ale že je soukromá. Z toho plyne, že FED víc než za USA kope za zájmy svých akcionářů. Bohužel. Z tohoto faktu se odvíjí mnohé mnohé další.  Atentátem na Kennedyho počínaje a provázaností nejvyšších US politiků s korporacemi a bankéři konče. Z pochopitelných důvodů se ale o tomto faktu (o majitelích FEDu) NESMÍ mluvit a psát v mainstreamových médiích.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

2. 11. 2008 22:15
Re: Dodatek

ve stinu vasi "velikosti" budu rad hlapak i nadale. Muzte nam vyjmenovat "majitele FEDu"? Mimochodem, kde si muzu koupit jejich akcie?

0 0
možnosti
JM

IoannesM

2. 11. 2008 10:19
Hlupáci na této diskuzi

V této diskuzi jsou hlápáci. Nedokážou se totiž oprostit od toho, co denně čtou. Když je v tomto článku něco jiného, tak je u nich automaticky autor hlupák a primitivní antiamerikanista. To, že USA žijí na dluh, že si žijí na úkor zbytku světa a jednou můžou celý svět kvůli tomu přivést do ekonomického pádu, je prostě fakt a popřít to nedokážete. Americká zhraniční politika do toho zapadá, protože tento US systém je nutný nějak udržet - jak jinak než zbraněmi???

0 0
možnosti
H

Hardraade

2. 11. 2008 10:00
Achich

Na tomto článku je vidět jak je ekonomie a statistika ohebná záležitost. Zaprvé značnou část státního dluhu USA drží domácí investoři a západní centrální banky, což znamená to, že celý státní dluh USA není financován jen Čínou a ropnými zeměmi. Za druhé nahrazení dolaru jako rezervní měny opět není jednoduché, musí být dostatečná zásoba bezpečných (tj. státních) dluhopisů a to v největší míře poskytují USA (u Eura to není, protože kvalita dluhu jednotlivých států se velmi liší), rovněž je otázka v čem by držely devizové rezervy země eurozóny. Zatřetí exportující země potřebují velké spotřebitele, když tu nebudou, kam asi prodají. A když prodají na co utržené peníze užijí, opět potřebují něco za ně koupi. A co to bude? Cenné papíry, když teď nepomohou tak zhodnotí své stávající investice. Všechno je tedy provázané. To, že na finančních trzích ve světě bylo něco špatně je pravda, že vlády se chovají populisticky taky, ale správné řešení vyžaduje odvahu a oběti a to je těžké prosadit.

0 0
možnosti
HH

filp

2. 11. 2008 9:43
otazky hloupeho honzy

Otazky hloupeho Honzy - 1. je vubec mozne zaplatit pocitany celkovy dluh financni krize, kdyz to vychazi cca 50 dolaru na jednoho cloveka sveta vcetne bezdomocu, deti atd. 2. kdyz se prenasi vyroba do asie atd. nechudne stredni trida a vyrobky vyrobene v asii, bude mit kdo koupit? 3. je kolac penez stale stejny? Nebo na stale mensi skupiny zbyva vetsi cast a na vetsinu mensi? spotreba bohate mensiny, nemuze nahradit spotrebu vetsiny. 4. Neobchoduje se na burzach s imaginarnimi produkty (vzduchem), ktere nejsou nicim podlozeny? 5. myslite, ze dlouhodobe budou moci ´v CR lidi platit sve hypoteky? Nehrozi tudiz stejny problem jak v USA u nas? / Predem odmitam nalepky bolsevika, zije se mi dobre, jen se bojim, ze to dlouhodobe nemuze fungovat.

0 0
možnosti
P

pinguone

2. 11. 2008 10:21
Re: otazky hloupeho honzy

R^ tak nejak to je , doktrorskej zargon k tomu netreba...;-)  .. vyvezu praci do Ciny, a delnikum nedam ani nazrat, nerkuli ,aby jim zbylo na spotrebu,spotrebu nahradim investicemi do vzdusnych zamku...doma rozpucuji draho na predrazene immobilie...vysledek uz zname...

0 0
možnosti
KE

Karel Endler

2. 11. 2008 8:32
Je to běs,

jak před pár desítkami let byl Sovětský svaz naším vzorem a cokoli udělal, bylo vždy správné - dnes jsou tímto vzorem pro mnoho inteligenčně slabších jedinců Spojené státy. Tito pak blijí do diskusí stejně, jako komunisté blili do tisku a éteru.

Prostě vzor nesmí nikdo kritizovat, i kdybychom na to měli dojet. (Y)

0 0
možnosti
UNVK

u nás v kocourkově

2. 11. 2008 8:24
USA bezostyšně tunelujou dolar ...

s tím lze souhasit , ale článek jen nesourodým slepencem z nározů různých ekonomů , ovšem jak s tím souvisí afikov a radar mi uniká ... :-P 

p.s. kapitálový trh lze pochopit snadno ... obchod s lidskou hloupostí

0 0
možnosti
JM

IoannesM

2. 11. 2008 9:58
Re: USA bezostyšně tunelujou dolar ...

Náš radar s tím souhlasí hodně. Stačí zapojit jen selský rozum, který vy zřejmě nemáte. Nuže: USA je nyní nejmocnější země na světě. Její korporace jsou proto taky mocné a bohaté. S postupujícím ekonomickým pádem USA však tyto korporace budou slábnout, budou ztrácet prachy a moc. A bude se snižovat i životní úroveň Američanů. A víte, jaké je nejlepší řešení pro únik z recese? Přece válka!!! (viz jak nacistické Německo ve 30.letech zbrojením uniklo z hospodářské krize). Zdá se pravděpodobné,že Američani s tímto počítají dopředu. Oni jsou totiž PRVNÍ, kdo s globálním radarovým/raketovým deštníkem přišli! Oni zbrojí jako první! http://blisty.cz/2008/10/7/art43061.html

Dále: Přeštěte si jeden můj komentář výše.

0 0
možnosti
PK

ppetr1

2. 11. 2008 1:22
diskuze

tak jsem si tu diskuzi prelouskal.jen me udivuje,ze si hodne lidi mysli,ze ziti na dluh je proste SPRAVNE a naprosto normalni.temto floutkum,bych pral exekutora :-)))).koneckoncu Irsko a Argentina uz ho dostala.uvidime kdo bude po case dalsi na rade.az veritele procitnou,pujde to z kopce hodne rychle.obdoba internetove bubliny.momentalne hypo krize.dalsi by se mohla jmenovat dluhopisy .

0 0
možnosti
JM

IoannesM

2. 11. 2008 10:02
Re: diskuze

Spíš máte na mysli Island než Irsko,ne? Dalším na řadě by mohlo být Maďarsko. Divím se, že jim někdo ještě půjčuje.

0 0
možnosti
W

wood

2. 11. 2008 1:19
To je najednou chytrých diskutujících,

kteří nemají rádi Petra Fialu.Ale jeho argumenty jsou logické a globální svět podle toho taky vypadá.Zdá se,že investoři kteří prodělali na nynější krizi své peníze, už hlídají každý blog,který by chtěl říct nějaký logický argument a jsou zděšeni,když s názory vyjádřenými tímto  blogem někdo souhlasí.Ten Petr Fiala má ovšem podle logického(nikoli investičního)uvažování pravdu.S tím sice nemusíte souhlasit,ale to je všechno co s tím můžete dělat....(kromě lhaní,podvádění,denunciování,uvádění nepravdivých informací,dělání z lidí voly atd.)

0 0
možnosti
W

wood

2. 11. 2008 0:49
Selský rozum

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.