Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mkr_wallstr

17. 12. 2008 21:22
MACD divergence tydenni a denni

Zdravim,

pravidelne ctu Vas blog. Ackoliv nemohu 100% rict ze vsemu co pisete rozumim souhlasim s Vami, ze je dulezite sledovat sentiment trhu a podle toho ridit rizika. 

Nyni k veci. U tydenniho grafu $WLSH poukazujete na MACD a chybejici divergence. Kdyz se ale podivate na denni graf, divergence jsou patrne (pokles indexu mezi Oct 13 a Nov 23) a rust MACD za stejne obdobi. Kratkodobe to byl BUY signal. U tydenniho grafu bych spise cekal jeste nejaky rust aby macd trochu porostlo a pak az korekcni pokles (treba k dnesnim urovnim) a tim by vznikla velmi hezka pozitivni divergence. Nejak si nemohu predstavit tu divergenci kdyby pokles prisel jiz pristi tyden, kdyz je macd porad tak dole. No uvidime.

Jeste jednou dekuji za zajimave clanky, teprve zacinam a velmi dobre jsem si vedom co to stoji usili to vse nastudovat a hlavne byt schopen aplikovat. :-)

0 0
možnosti

petr fiala

17. 12. 2008 22:32
Re: MACD divergence tydenni a denni

Tyto články píší především s ohledem na minimálně střednědobé, ale spíše až dlouhodobé investory. Pozitivní divergence na denních cenách vypovídají o tom, že by cena mohla růst, avšak myslím, že takový signál pro běžného investora není dostatečný. Teprve pozitivní divergence indikátorů  na týdenních cenách by byly dostatečným povzbuzením pro  zvážení rizika investovat na nějakou dobu z LONG strany během dlouhodobého poklesového trendu. Co se týče poklesů, stále si myslím, že nějaké přijdou, současné růsty nejsou provázeny nijak zvlášť přesvědčivými objemy respektive od prvního cenového dna 20.11.2008 objemy neustále klesají.

0 0
možnosti

petr fiala

15. 12. 2008 20:06
Re:

Nezpochybňuji investiční genialitu Warrena Buffeta během BULL trhu. Avšak  během dlouhodobého BEAR trhu mu fundamentální analýza nebude nic platná. To se prokázalo během poklesového trhu v letech 1973-1974, kdy BRK přišla o 41%.  Avšak tento pokles nevypadá na to, že bude trvat pouze krátkou dobu. Proto by mohl být pro Buffeta potenciálně velmi nebezpečný, zvláště když BRK má ve svém portfoliu pojišťovny , které se mimo jiné angažovaly v CDS operacích.  Ještě jedna poznámka: Pro běžného investora je strategie W. Buffeta těžko uplatnitelná, protože on kupuje většinou velkou část akcií  a je možné jej považovat za insidera .

0 0
možnosti

benidorm

15. 12. 2008 16:20
A jinak

No a technická analýza je porovnání minulých kurzu a budoucí rust akcii nevyplyne s grafu akcie, ale z budoucího optimismu na burze a z rustu zisku podniku, je-li akcie levná. Pocátkem roku 2000 se mely západní akcie prodat ne podle indikátoru MACD, ani podle SMA 200, ani podle EMA 38, ale proto, ze byly nebecpecne pradrazené a zisky podniku klesaly. Kdo se zajimal jen o jednotlivé akcie a ne o index Dow Jones, ten mohl s lecjakou akcií vydelat i 2000-2003, kdyz je drzel pár let a nevsimal si MACD, stacilo jen, aby akcie byla levná a podnik zvysoval zisk a aby akcie nebyla ovlivnena klesajícími americkými indexy.

0 0
možnosti

petr fiala

15. 12. 2008 20:12
Re: A jinak

Existuje mnoho úspěšných investičních strategií. Investor může být úspěšný jak s využitím MACD, tak s využitím fundamentální analýzy (když má štěstí a investuje během  růstového trhu ). Během dlouhodobě růstového trhu je nejlepší strategií metoda KUP a DRŽ (Warren Buffet), fungovat budou prakticky všechny dlouhodobé strategie, ať již jsou založeny na čemkoliv. Během dlouhodobého poklesového trhu budou metody KUP a DRŽ patřit k nejhorším. 

Nesdílím Váš názor , že by investor mohl slušně vydělat , když by investoval v dnešní době do fundamentálně silných akcií. Naopak. Prodělal by úplně stejně. 

0 0
možnosti

benidorm

15. 12. 2008 16:19
Trochu jinak

Warrena Buffetta by nejaký trader nemel porovnávat u výnosu z akcií se sebou. Warren Buffett si nechal 40% akcií BRKA a 60% jich poslal na burzu. Kdyz Buffett nehloupne s deriváty, ale kupuje levné akcie od prvotrídních podniku, jak si kdysi usmyslel, pak akcie BRKA roste díky zájmu akcionáru a fondu a Buffett dostává i dividendy miliony dolaru kazdý rok. Pro holding Berkshire pak nemá význam podle indikátoru MACD ani jinou technickou analýzou akcie nakupovat a s výnosem prodávat, nebot holdingu Berkshire jde jen o to, vlastnit veliký díl podniku nebo malý podnik celý a neprodávat jej za nekolik dní s výnosem kvuli technické analýze grafu akcie. Holding holt musí drzet na stálo, napríklad akcie Coca Cola, zatimco trader rychle nakupuje a rychle prodává.

0 0
možnosti

petr fiala

14. 12. 2008 20:12
Re:

Myslím, že Libra bude slabší, než EURO. Bristká ekonomika na tom taky není moc dobře.  Pokud půjdou trhy ve střednědobém horizontu nahoru, tak asi i Libra poroste proti USD.  Krátkodobě si myslím, že trhy půjdou dolů a tedy půjdou dolů i měny jako je GBP, CAD, AUD, nebo Euro. Jak dlouho bude tato korekce trvat a zda-li tento pokles bude významný, uvidíme možná již příští týden .  Pokud trhy ve střednědobém horizontu porostou, tak bych vsadil asi na Euro. Euro  vypadá nejsilnější a právě relativní neschopnost  ostatních měn růst při nynějších růstech akciových trhů mi říká, že korekce ještě není u konce. 

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

14. 12. 2008 20:23
měl jsem na mysli

trend, který trvá už min. půl roku. Žádná jiná měna takto dlouhodobě nedevalvuje. tedy až na USD, který tohle dělal od r. 2001. http://www.patria.cz/CurrenciesRates/USD/GBP/detail.aspx

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

14. 12. 2008 19:46
díky

zajímal by mne Váš názor na vývoj britské libry.

0 0
možnosti

petr fiala

14. 12. 2008 19:37
Re:

Nevím co máte na mysli. Své názory nepopírám. Možná by jste si ale raději přečetl nějaké 100% doporučení, to Vám já ale neposkytnu. A ten kdo Vám něco takového slíbí, není seriózní a vy by jste byl naivní, kdyby jste mu věřil. Investor na kapitálových trzích se musí vyrovnat se značným stupněm nejistoty, protože o tom, kam se trhy pohnou, rozhodují ti, co obchodují. Psychologii trhu nikdy nebude možné popsat nějakým stoprocentně úspěšným kvantitativním modelem. Snažím se analyzovat fakta, závěry si může každý udělat sám.

0 0
možnosti

stařec bez moře

14. 12. 2008 17:23
připomíná mi to meteorologii

a její dlouhodobé předpovědi. Přesné statistické údaje z minulosti a nízká pravděpodobnost úspěšnosti prognózy. Meteorologové se na rozdíl od vás snaží něco konkrétního sdělit, zatímco vy naznačíte abyste to vzápětí popřel;-D

0 0
možnosti

zbeed

14. 12. 2008 15:21
Smekám

Pane Fialo, děkuji Vám za vyčerpávající analýzu. Vaše články čtu se zájmem už delší dobu a jako jeden z mála podkládáte Vaše úvahy argumenty. Jisté je, že při investování se stejně musí každý rozhodnout sám za sebe, ale Vaše rozbory mohou leccos napovědět. Děkuju.

0 0
možnosti

davidsson

14. 12. 2008 1:19
*

dal bych karmu 2x kdyby to šlo.Konečně něco real a ne samý plky. Kdyby bůh dal a to pumpování prachů do ekonomiky konečně přineslo ovoce

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.