Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DENY0539

2. 2. 2009 1:37
Nenechte se odradit

Vážený pane Fialo, nepřipojuji se nikdy k žádným diskuzím, většinou jen sbírám různé informace, které by mohly být užitečné pro mé aktivity na fin.trzích. Po přečtení Vašich příspěvků nemám žádný pocit, že někoho k něčemu nabádáte, nebo nutíte, pouze se snažíte na rozdíl od různých osob, které jen kritizují a k ničemu užitečnému nepřispějí, věnovat široké veřejnosti zdarma část své práce, která je velmi časově náročná. Mě samotného stojí několik hodin času denně, abych z dostupných pramenů získal potřebné informace ke svým investicím. Výsledek je často odlišný od skutečného chování trhů, ačkoli jsem je pořídil z věrohodných zdrojů. Závěrem bych chtěl požádat o pokračování Vašich článků  a nenechte se odradit typickými závistivými a nepřejícími občany naší domoviny a od sousedů.R^

0 0
možnosti

martius19

2. 2. 2009 0:36
malá technická

Dobrý den, pane Fialo,

pokud vycházím z EWI konceptu značení impulsivních a korekčních vln ve vztahu k jejich úrovním (velký supercyklus až subminutkové cykly), je to tak, že  ve Vašich analýzách na příslušném timeframu mohu zpětnou dekompozicí dojít k supercyklu (za předpokladu,  že pracujete s celou množinou dostupných dat) nebo je Vaše číslování relativní v daném posuzovaném TF a tudíž se nazabýváte EWI úzusem pro značení vlnových úrovní. Děkuji.

Jinak Vaše analýzy sleduji se zájmem. Elliot, Fibo,  H&S a rotace sektorů to je v podstatě momentální TA fondů a bank.  Nejde tu o ekonomické fundamenty,ale o motivaci hráčů na trhu. Škoda, že se Elder ve své praxi nezabýval spíš davovou psychózou.:-)

V této souvislosti bych se ještě zeptal zda pracuje rovněž s indikátory a profily jenž vycházejí z Gausova rozložení.

M.

0 0
možnosti

petr fiala

2. 2. 2009 6:51
Re: malá technická

Dobrý den, jak je to se mnou a Elliotovými vlnami: Roberta Prechtera pokládám za vyjímečný zjev na investiční a poradenské scéně - a to přesto, že neodhadl přesně konec supercyklu. Jeho filosofické pojetí je nejlepším vysvětlením chování trhů.  STačí si přečíst jeho knihu "Conquer The Crash", která popsala přesně dnešní události- i když byla napsána před několika lety. Proto jsem se stal studentem Elliotových vln. V mých analýzách pracuji většinou se dvěma až třemi úrovněmi vln (intermediate, minor, minute) můj software mi neumožňuje dělat  například písmenka v kroužcích, takže si situaci ulehčuji . Nicméně při značení vln vycházím právě ze značení Prechtera, protože mi připadá nejlogičtější. Existuje mnoho jiných vysvětlení vln, například viděl jsem i pojetí předpokládající, že pátá vlna supercyklu ještě neskončila a že tedy nyní probíhá čtvrtá vlna a pátá teprve nastane (při tomto pojetí čtvrtá vlna supercyklu skončila až v roce 1942). - pokračování

0 0
možnosti

yvan

1. 2. 2009 23:48
srovnání

Pane Fialo, jste pro mě velkým zjevem na českém internetu v oblasti investování, v tom nejlepším slova smyslu. K situaci, která dnes panuje na trzích, bych rád všem potenciálním investorům doporučil jednu věc: projděte si historické grafy, třeba právě historii DJIA v letech 29-33. To, jakým způsobem tehdy probíhal pád na dno by mělo být poučením i pro dnešní dny. Index Dj se ze svých maxim kolem 380 bodů v srpnu 29 propadl k hodnotám kolem 200 bodů v listopadu 29. Potom následoval relativně stabilní růst až do dubna 1930, k hodnotám 300 bodů. Během doalších 2 let se index propracoval až k úrovním pod 45 body v červenci 1932. Je-li dnešní situace často s velkou hosp. krizí srovnávána, může si každý snadno vypočítat, jaké hodnoty indexů jsou v nejbližších letech reálné!

0 0
možnosti

ahasweb

1. 2. 2009 10:22
Vaše vášeň pro grafy

je ohromující. O to horší je závěr Vašeho článku, kdy si netroufáte nikomu radit, co má koupit a co prodat. Tak jsem se podle Vaší rady zamyslel a vyšlo mi z toho, že nejvhodnější je nabít si revolver a vpálit si kulku do hlavy. Přesto Vám přeji mnoho úspěchů v psaní podobných článků, které skvěle demonstrují Vaše úžasné analytické schopnosti. A doporučuji se obrátit také na astrology a křišťálové koule.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.