Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Monastus

5. 2. 2010 12:12
Věková hranice trestní odpovědnosti

Karma. Jaký je pro Vás akceptovatelný věk trestní odpovědnosti jako pro psychologa zde v našem státě ?

0 0
možnosti
VK

vava

9. 1. 2010 22:10
Výchovná funkce u kriminálníků? To je sranda

V jednom svém příspěvku (Budou mentálně postižení studovat na vysokých školách?) jsem konstatoval, že vychovávat morálně postiženého je totéž jako poslat studovat na vysokou školu mentálně postiženého.  Kdy to konečně společnost pochopí.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

7. 1. 2010 0:01
No jistě

Zaveďme trestní odpovědnost od narození, nebo ještě lépe od početí. Aspoň můžeme dát dítěti, jehož matka zemřela při porodu, doživotí z vraždu. Tak z něj nevyroste darebák a ostatní novorozenci si dají pozor, že? Tímto příkladem ad absurdum chci jen upozornit, že situace rozhodně není tak jednoduchá, jak se nám autor snaží tvrdit. Vyžadovat zodpovědnost po někom, kdo není schopen si plně uvědomit následky svých činů, nemá výchovnou, ani žádnou jinou pozitivní funkci.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

13. 1. 2010 16:48
Re: No jistě

a co strach? říkali mi, že se to nesmí, nebo budu porestán. neříkám, že si někteří hloupí, nebo asocální pubescenti jsou schopni uvědomit morální hledisko, ale strach o sebe mají.

0 0
možnosti
J

josefm

6. 1. 2010 9:26
Tak pane Berka,

jdeme na ryby. V klídku, konečně... R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 1. 2010 1:21
Konečně pytláci vystřílejí přemnožené jeleny,

když se myslivci k tomu nemají.

0 0
možnosti
BH

dropa

5. 1. 2010 23:38
Karma

Jen s tím věkem. Proč musí zločinec předem vědět o své nedoktnutelnosti? Když dokáže vřaždit loupit, tak také může přijmout trest!

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

5. 1. 2010 22:36
Dovolte

vysvětlím, na počet obyvatel je Česko v počtu potrestaných na velmi předním místě, hanba se musí přikrýt i děravou hadrou. Jeden vězeň stojí stát kasu za 1 měsíc přes 16.000,- Kč. Chtělo by to prostě postavit dvojnásobek věznic, aby měli kde sedět, tedy popravdě mít se více než dobře. Bohužel žádný funkcionář ve vládě a parlamentu neuvažuje snížit vězeňský komfort třeba na polovinu, protože mnozí voliči zejména levice jsou buď zavření nebo se počítá s jejich postihem, značná část patří mezi nepřizpůsobivé lenochy a zloděje.A protože pustit vrahy by ještě více pokazilo image Česka, pouštíme zloděje a podvodníky, ať si zase chvilku zařádí.

0 0
možnosti

želvaželva

5. 1. 2010 17:18
Tisíce let platilo, že nejlepší je zlodějovi useknout

ruku, kterou krad. Současný systém benevolnece se neosvědčil, takže se tradice stejně jednou vrátí. Jinak to ani nemůže být. Jen nevím, jak dlouho budou ještě slušní lidé trpět, než se tradiční a osvědčené právo navrátí...

0 0
možnosti
E

echo.3

5. 1. 2010 17:40
Re: Tisíce let platilo, že nejlepší je zlodějovi useknout

:-)R^ No jo, ale ekonomicky by to náš stát neutáhl. To by najednou bylo jednorukých, ba i bezrukých. Takový nárust invalidních důchodů by vedl zřejmě k bankrotu.

Možná by stačila i veřejná exekuce a pětadvacet bičem přes záda? To by bylo určitě méně drastické a  nákladné. Navíc ta podívaná!

0 0
možnosti

PetrP7

5. 1. 2010 16:43
Nechat si ukrást a upytlačit...

...zákon dokonce nařizuje. Na cizím pozemku drze a "dle zákona" vykonávají honební "právo" tzv. myslivci, kterým přitom pozemky vůbec nepatří!!! Dokonce mohou vstupovat i na jiné cizí pozemky, i oplocené!;-€

0 0
možnosti
RP

radim36

5. 1. 2010 19:06
Re: Nechat si ukrást a upytlačit...

Co takhle si nejdřív zjistit skutečný stav věcí, než tady začnu něco žvanit?  Myslivcům majitelé tu honitbu pronajímají, takže jsou na těch pozemcích oprávněněně.

0 0
možnosti
SK

smycka

5. 1. 2010 16:19
Kdyby se to stalo jim!!!

Je smutné,že o tom v kolika letech mají být mladiství postaveni před soud rozhodují osoby,které nechodí mezi normální lidi,nebo nemají takový případ v rodině.Nikomu,hlavně ne dětem nepřeji prožití nějakého násilného činu.Ovšem přeji těm zabedněncúm,kteří rozhodují o trestním stíhání mladistvých,aby se mezi rodiny postižených dostali a slyšeli ty smutné a někdy tragické osudy rodinných příslušníků,kteří mají s 12 letými delikventy smutné zkušenosti.Zajisté by potom,jestli že nejsou zrovna tupci,jednali jinak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2483x
Klinický psycholog (psychosomatika a psychoterapie).
Autor publikací: Filozofie nemocí, Proč jsme nemocní, Tajemství hypnózy, Kdo s námi manipuluje.
S Janem Kellerem napsali učebnici pro gymnazisty:
Úvod do filozofie, sociologie a psychologie
(s ilustracemi Vladimíra Renčína).
Informace o jmenovaných knihách:
www.dialog-lbc.cz

Dvojité kliknutí na foto zobrazí starší články.

Seznam rubrik