Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Vlastimil CZaban

14. 12. 2009 22:09
Pokud to tedy nekomu uniklo, tak Daniel Landa rekl....

....."Žádám o odpuštění všechny, kterým jsem v minulosti fyzicky nebo psychicky ublížil. Těm, kterým jsem tak učinil na obranu sebe nebo jiných se neomlouvám a jsem připraven to opakovat!"

Koncert Boure 2005.

Jestli Vam tedy nekomu jde o tu omluvu, tak tady ji mate.

Byt na jeho miste, se neomlouvam, vyjadril se ke sve minulosti vickrat,nez bylo potreba, kdo chce, at si to dohleda.

Kdyby bylo vice jedincu, jako je Daniel Landa, tak by se nam vsema zilo lepe, protoze mu na ostatnich, i ti, o na nej plivou, zalezi!!Pisete, ze rozpoutal nacistickou scenu v CR? Poslechnete si, uz jeho prvni album-ORLIK-OI- a najdete pisen, ktera hlasa" faschos tu nechceme" Snad pochopi kazdy plivnik, o cem je rec. Pravda je ta, ze po koncerte Orliku se urcita skupina skinu odebrala napadat turisty v Praze a Danova reakce?? Rozpusteni Orliku. A kdo chce vic, tak at to nehuli;-)

0 0
možnosti
T

tomajdan

14. 12. 2009 16:28
v pripade tohto pana...

ani tak nejde o omluvu, to co z nej chteji jeho odpurci dostat je jakesi uznani toho, ze nejdenal spravne, kdyz pomohl k rozjezdu nacionalni scene v CR. Ovsem D.L. se stale (k poteseni jeho priznivcu s podobnymi nazory) odmita podivat sam sobe do oci, respektive to vypada ze si za svymi nazory stale stoji a komentuje je slovy " tak to proste bylo a basta" . Nastesti jeho dilo je vzhledem k te vaznosti jakou nahlizi sam na sebe smesne, takze nikdy nebude mit vic nez hrstku vernych nohsledu kteri maji radi provokatery tohoto typu.. (a pak celou radu hudebnich fanousku, co je tedy vhledem k tomu co produkuje zarazejici... i kdyz  jednoduche a naznakove nacionalisticke a pokud mozno "provokativni" texty a hudba vzdycky pritahovala takovou tu jednodussi masu, ktera ma pocit ze konecne nekdo formuluje jejich nazor) 

0 0
možnosti
LH

ant.

14. 12. 2009 20:11
...asi jste ten pořad neviděl...

...ale to nevadí, vy zřejmě patříte do té složitější masy, která ovšem nikdy nic nedokázala a nedokáže, ale myslí si, že jejich názory jsou ty správné, že by nás měly formovat - a pak se projevuje jako ta skupinka před Mahenovým divadlem, která sice o Landovi a jeho práci nevěděla nic, což jí ovšem nebránilo ve snaze vsugerovat divákům, že se tam děje cosi nekalého, ba dokonce nebezpečného, ovšem žádný důkaz nepřinesla. Ne náhodou se tam zdůrazní Landova minulost - bylo mu 20 let -  a několikrát se během pořadu připomene...prostě snůška rádoby intelektuálských blábolů...zajímavé je, že David Matásek, který Orlík v r. 1988 zakládal - a který je o pět let starší, takže z toho "mohl mít rozum" - celkem nikomu nevadí...8-o...daleko víc mi ale vadí třeba Vondráčočková, která přispěla k upevnění komunistické totality určitě víc, než Landa k rozjezdu nacionální scény v ČR...!!!

0 0
možnosti
OK

999

14. 12. 2009 15:32
nihilismus

máte tam, autore, úplnou etickou Macochu. Na ničem nezáleží, všechno, co se stalo, se stát muselo. Co je jeden den dobrým skutkem, za sto let asi bude zločinem?!

Jděte se vycpat!

0 0
možnosti
OK

999

14. 12. 2009 15:29
no to je hrozný!

0 0
možnosti
6

666999666

14. 12. 2009 14:28
No od komoušu se to neustále

požaduje, právem, ale zajímavé je že to nikdo nepožaduje od Lidovců, kteří s nimi vládli 40 let. Podtrhuji vládli neb měli svého ministra RvRvRv

0 0
možnosti
JZP

Johanka z parku

14. 12. 2009 14:15
Pane Novotný, z Vašeho textu mám pocit, že asi nevíte, proč

by lidé tu omluvu od Landy uvítali. On totiž na začátku 90.let zakládal české skinheadské hnutí, kterému vtiskl punc rasismu. To si můžete zjistit z materiálů z tehdejší doby. Co se omluvy týče, je jisté, že tím nikdo nic moc nezíská a neupřímná omluva je snad ještě horší než žádná.

Mrzí mě ale, že člověk jako vy, který se prezentuje jako filosof a psycholog, se dopouští takové relativizace mravů.

Landa by se měl v první řadě zamyslet jak přispěl k rozbujení rasismu v ČR a pak by popřemýšlet nad tím, proč je odsuzování lidí na základě vnějších fyziologických znaků v civilizované společnosti neakceptovatelné.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

14. 12. 2009 14:19
Re: Pane Novotný, z Vašeho textu mám pocit, že asi nevíte, proč

Landa by se měl v první řadě zamyslet jak přispěl k rozbujení rasismu v ČR

to myslíte vážně?8-o

0 0
možnosti
JM

J i ř í

14. 12. 2009 13:45
Vážený autore, co to pletete?

Ptáte se: "A kdo se dokáže efektivně omluvit za dobu, v níž sám nežil nebo neodpovídal za prováděné činy?" Copak Landa před 20 lety nežil, nebo byl nesvéprávný? A chcete, aby schopnost omluvy zmizela z našeho slovníku? Myslíte, že pak se nám bude žít příjemněji?

0 0
možnosti
E

eAA00

15. 12. 2009 12:36
Re: Vážený autore, co to pletete?

A za co by se měl omlouvat ? Za to, že v 90. letech ještě byla svoboda projevu a dnes už skoro zmizela ? Něco jako Gott, když četl Antichartu ?

0 0
možnosti
JM

J i ř í

14. 12. 2009 13:45
Vážený autore, coto pletete?

Ptáte se: "A kdo se dokáže efektivně omluvit za dobu, v níž sám nežil nebo neodpovídal za prováděné činy?" Copak Landa před 20 lety nežil, nebo byl nesvéprávný? A chcete, aby schopnost omluvy zmizela z našeho slovníku? Myslíte, že pak se nám bude žít příjemněji?

0 0
možnosti
C

crutov

14. 12. 2009 12:55
Landa je stale stejnej...

Hmm, co clovek to nazor. Pro me Landa zustane nackem a tezko to neco zmeni. Za prvni vlnu neonacismu a rozmach naci skinheads u nas muze prave on a kapela Orlik. Byl tedy jakousi rozbuskou tohoto nesvaru, coz je skutecnost velmi nelichotiva. Navic s tim nikdy ve skutecnosti neprestal, to ze nyni pracuje "pouze" s ruznymi siframi, skrytymi symboly atd. neznamena, ze jeho mysleni a poselstvi je jine. Kdo to nechce videt, ten to nevidi, to ale nemeni nic na faktu, kdo Landa ve skutecnosti byl a stale je.

0 0
možnosti
VP

vasapro

14. 12. 2009 15:26
Re: Landa je stale stejnej...

nejdrive si neco nastudujte o korenech a typech hnuti skinhead. Zcel zjevne o tom nic nevite ... Orlik naopak ve svych textech vystupoval proti naci skinheadum ... a jen pro zajimavost, prvni skinheads byli v Anglii cernossti pristehovalci z Jamajky ;-)

0 0
možnosti
KD

Kryštof D.

14. 12. 2009 12:26
Je to blbost, prostě co jsme si to jsme si a jede se dál

A doufám, že se podle toho zařídí i italská justice teď po tom útoku na Berlusconiho. Prostě omluva a pohoda, ne?

0 0
možnosti
KD

Kryštof D.

14. 12. 2009 12:28
Re: Je to blbost, prostě co jsme si to jsme si a jede se dál

Oprava: Vlastně žádná omluva, jen se jede dál;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2483x
Klinický psycholog (psychosomatika a psychoterapie).
Autor publikací: Filozofie nemocí, Proč jsme nemocní, Tajemství hypnózy, Kdo s námi manipuluje.
S Janem Kellerem napsali učebnici pro gymnazisty:
Úvod do filozofie, sociologie a psychologie
(s ilustracemi Vladimíra Renčína).
Informace o jmenovaných knihách:
www.dialog-lbc.cz

Dvojité kliknutí na foto zobrazí starší články.

Seznam rubrik