Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

LNKa

30. 11. 2009 0:28
příčiny jsou v podobných případech asi hlouběji

Já myslím, že nejde jen o hormonální léčbu jako takovou. Jde o to, že ženy tímto nepřirozeným stimulováním svého těla jdou proti přírodě, proti sobě, neposlouchají své tělo. Ono "ví", proč zrovna ne teď a ne s tímto partnerem se nedaří otěhotnět. Nerespektování svého těla, nepřijetí situace a hlavně stres z toho, když se nedaří, bych spíše označila za příčiny.

(Sama jsem toto mnohaleté martýrium podstoupila, měla všelijaké zdravotní potíže, aby mi v konci došlo, že tohle není ta pravá cesta, hlavně správný partner. S dalším naprosto bez problémů, bez jakýchkoli stimulací.)

Rakovina prsu objevuje velice často u žen, které těžce prožívají nespokojenost  s partnerským životem (v souvislosti např. s rozchodem, s partnerovou nevěrou, pocitem dlohodobého osamocení...) - dle mého pozorování. Tohle zrovna farmaceutické firmy nevyřeší, i kdyby varovaly více.  Tím je nijak neobhajuji, samozřejmě. Problém vidím ve všeobecném povědomí, že pokud něco v těle nefunguje, dáme mu prášek a je to.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

27. 11. 2009 16:46
Nebojte se

V hormonální antikoncepci vlastně žádné hormony nejsou, že, tak její uživatelky mohou být v tomto směru absolutně klidné.

0 0
možnosti
E

eNden

27. 11. 2009 15:47
Žasnu nad tím,

jak nad takovou odbornou záležitostí a mlhavým textem v magazínu jakože možná a asi uděláte hned své závěry. Víte velké péerdé, všechno jsou to domněnky a už rozdáváte rady co by měli doktoři dělat, komu co říkat a že jsou to penězochamtivci...

Inu kdo chce získat pozornost a karmu, tak pro to udělá všechno...Rv:-/

0 0
možnosti
M

mischplysch

27. 11. 2009 15:18
hm

V magazínu MFdnes řekla, že ji na toto riziko lékaři neupozornili.

Přesto si myslím, že je značná část viny na její straně, nechodí prý na žádné preventivní prohlídky a to i přesto, že její maminka na rakovinu zemřela velmi brzy, takže má zvýšené riziko. Prej se nějakému kamarádovi smějí, že na všechny preventivky pečlivě chodí, no není co dodat. Ač je mi sympatická, tak tenhle názor a postoj mi přijde hloupý.

0 0
možnosti
AH

nyny.

27. 11. 2009 14:13
no já nevím, jak jste přišel na to, že nebyly upozorněny

Co komu řekne lékař, to netuším, ale v každém případě ty přípravky mají nějaké informační a příbalové letáky, kde jsou vždy rizika, a to až absurdum , uvedena. Takže pokud ví někdo o přípravku, který toto riziko nese a není to v letáku uvedeno, nic nebrání tomu obrátit se na příslušné instituce včetně soudů.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

27. 11. 2009 19:48
Re: no já nevím, jak jste přišel na to, že nebyly upozorněny

Jéžiš, proč hned soudy? Lidé jsou snad nesvéprávní či nedovedou číst? Každý odpovídá sám za sebe, riziko je jasné, pokud chce žena otěhotnět, podnikne tuto léčbu i přes rizika, protože dítě chce. Proč se pak soudit?

0 0
možnosti
ZS

Z-S

27. 11. 2009 13:35
A vy jste u jeji lecby byl ze vite

ze tak presne vite nac byla a nebyla upozornena?

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2483x
Klinický psycholog (psychosomatika a psychoterapie).
Autor publikací: Filozofie nemocí, Proč jsme nemocní, Tajemství hypnózy, Kdo s námi manipuluje.
S Janem Kellerem napsali učebnici pro gymnazisty:
Úvod do filozofie, sociologie a psychologie
(s ilustracemi Vladimíra Renčína).
Informace o jmenovaných knihách:
www.dialog-lbc.cz

Dvojité kliknutí na foto zobrazí starší články.

Seznam rubrik