Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

handruz

25. 3. 2010 11:55
skvělý článek

Moc mě zaujalo vaše psaní, vidíte hodně do hloubky, čemuž se díky vašemu zaměření ani nedivím. Je osvěžující číst něco podnětného a inspirujícího, díky. Pokud jde o úroveň blogu, musíme si uvědomit, že relativní anonymita a volnost můžou lidi vyprovokovat k myšlenkám a reakcím, jaké by si ve skutečném životě nedovolili. V každém případě je fajn mít místo, kde se můžeme "ventilovat" a diskutovat.

0 0
možnosti
V

Vikiš

8. 4. 2010 14:00
Re: skvělý článek

Souhlas a jak jinak, než karma pro autora článku.

0 0
možnosti
JM

nominativ

25. 3. 2010 9:58
V mnohém máte pravdu.

Bylo by jistě pěkné, kdyby se v článcích a hlavně diskuzi, objevovalo mnohem víc názorů inteligentních řečených kultivovaným jazykem bez hrubých gramatických chyb a hlavně víc názorů na opravdu zásadní společenské problémy. Ale zase byste se dozvěděl jen málo o náladách nezanedbatelného počtu diskutujících,kteří vyjadřují své názory velmi kategoricky ( na politiky,homosexuály, ženy, důchodce, romy atd.).

Takže i to je svým způsobem přínos. Mrzí mne vulgarity, nadávky, nerespektování jiného názoru, osobní výpady atd.,ale taková už je internetová diskuze na iDnes.

0 0
možnosti
LJ

LNKa

25. 3. 2010 9:36
Nad všemi myšlenkami

zde vyřčenými se budu muset zamslet hlouběji. Takže k Vašemu článku se ještě budu vracet.

Nicméně ...... nebyla bych tak kategorická a přísná v hodnocení blogů a bloggerů. Pochopila jsem, že je to pro mnohé jen relaxace v práci. Způsob vyplavování emocí či intelektová rozcvička. Tož k něčemu jim to je. Možná chceme a očekáváme zbytečně mnoho.  Jediné, co člověk může, je číst a psát to, co sám považuje za dobré. Zodpovědnost za "hloupost" jiných bych si na sebe - být vámi - nebrala.

Jinak "protipólem

víry není neškodný ateismus, ale demoralizace, psychické neukotvení či

sociální odcizení." - je opravdu výborně vystižený problém.

0 0
možnosti
V

Vikiš

8. 4. 2010 13:58
Re: Nad všemi myšlenkami

Škoda, že ... pro mnohé blogery (nemluvě o diskutujících) ...je to jen relaxace v práci. Způsob vyplavování emocí či intelektová rozcvička.

Článek je výstižný. Váš příspěvek věcný.

Jen dodávám, že někteří diskutující si na zdejší blogy chodí ventilovat nenávist a mindráky. Není příjemné, když se diskuse mění z výměny názorů na pronásledování autora. I to se na zdejších diskusích stalo.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

25. 3. 2010 9:23
Pěkné

Naprostý souhlas. Pěkně napsaná oáza rozumu v téhle citově vyprahlé blogové poušti, kde empatie a solidarita jsou považována za sprostá slova.

0 0
možnosti

3lipy

25. 3. 2010 9:46
Re: Pěkné

Empatie a solidarita? To máte pravdu.R^

0 0
možnosti

lubossula

25. 3. 2010 9:22
vy sem deset

mesicu pisete. Ja sem naopak rok nepisi a pred tim jsem sem rok psal. Se vsi odpovednosti mohu prohlasit, ze temer ve vsem se za ten rok tento blog zhorsil. A to samozrejme nijak nesouvis s tim, ze ja tu jiz nejsem. Drive tu byvaly ruzny protichudne nazory, ale prevladal respekt, rozum a ucta k jinym s jinymi nazory. Prevazna cast blogu mela alespon prumernou uroven. Kdyz dnes ctu Lukase Rejneka, Marka Voksaye tak se divim, co vse je dnes mozno na tomto blogu cist. Uroven tohoto blogu upada stejne, jako cela spolecnost. Spolecnost, lide ani blogeri  neznaji neco jako brzdu. Neznaji neco jako pokoru.... To je zejmena videt u pana Streita a pana Matejky.

0 0
možnosti

3lipy

25. 3. 2010 9:44
Re: vy sem deset

nedívím se, že jste odešel. Měla jsem, a MÁM, chuť to udělat taky Jenže přece jen se podařilo s některými věci pohnout. To je účel blogů. Vy tu chybíte...

0 0
možnosti
RR

rezjir

25. 3. 2010 9:06
Ale to všechno je sice pravda, já to vím

ale právě proto jsou ty šarvátky cenné a inspirativní. Např. moje maličkost přece se jenom začala zabývat hlouběji některými věcmi, které bych jinak třeba opomenul.

Jde tu o virtální realitu, proto i náklady a efekty spjaté s touto realitou, jsou také virtuállními, což je dobře.

A táké se mi podařilo třeba lépe pochopit ty jevy masové hysterie, které vznkaly v 50. letech. Nevěřil jsem, že je něco takového možné.

Např. i to, proč třeba mohlo hlasovat 300 000 voličů bývalé agrární sttrany navzdory svým znalostem a postavení  vlastníků půdy volit  komunisty. Oni už vskutku měli dost toho zadlužování, případně spekulačnímu chování v tom černém obchodování s prasaty a nechtěli nic jiného než z té vesnice odejít, proto si ty své předlužené statky raději nechaly znárodnit.

0 0
možnosti
RP

Robert Poch

25. 3. 2010 8:59
Jaký je Váš názor na můj blog

niterně hledám svůj smysl a myslím že smyslem jsem nejvíce já sám sobě, co hledám v jiných jsem jen a pouze já sám

0 0
možnosti