Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Grak

6. 9. 2009 10:08
Blbce

najdeme všude a vždy. Ať již to bylo za středověku, nebo starověku. A váš náboženský rasismus je pěkně odporný...

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

6. 9. 2009 2:25
ano, jsem blbec :-))

Vas rozbor dane problematiky blbcu je podle meho nazoru naprosto presny a vystizny. A nemohu, nez souhlasit. Jedine, co me zarazilo, byl sedmy odstavec vaseho clanku. Jelikoz jsem blbec ateista a vira je dar - a ja jsem mel  proste tu smulu nebo stesti, ze se na me nedostalo, presto nemohu souhlasit. Jako ateista v te nejcistsi forme, kterou si muzete predstavit, dokazu ustoupit ze sveho presvedceni, pokud zaziju nebo uvidim neco, co me presvedci o existenci Boha. V tom pripade se vsem omluvim a priznam, ze meli pravdu. Protoze o vericich jste asi nepsal, dodavam, ze blbec pambickar, pokud mu dokazete, ze se mylil, se vam nikdy neomluvi a svuj omyl neprizna. Nezamenujme pojmy. Neco jineho je vira a nabozenstvi. A take neni vira jako vira. To, co uvadite, je vira fyziku v jejich uspech. To nema nic spolecneho s duchovnem. Vas text se totiz da chapat ruznymi zpusoby. A to je spis vlastni politikum a ne odobrnikum ci specialistum.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 9. 2009 6:21
Re: ano, jsem blbec :-))

"Jako ateista v te nejcistsi forme, kterou si muzete predstavit, dokazu ustoupit ze sveho presvedceni, pokud zaziju nebo uvidim neco, co me presvedci o existenci Boha."

No jo, jenze vy nechapete, ze pres ateismus nic neuvidite takze jste ..... :-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

5. 9. 2009 19:56
-

vy psychologove jsou jen troubove se sklonem k magickemu mysleni a osobnimi problemy (znam vas uz docela dost) - coz byl hlavni duvod, proc jste se vubec vydali na cestu psychologie, chteli jste poznat sebe sama a tak vyresit sve problemy. Tzv. duchovno je jen dalsi berlicka pro psychicky nevyrovnane jedince, naplast pro rany na dusi. je vesele, kdyz neurotik jako vy nazyva druhe blbci jen na zaklade odlisneho svetonazoru, a to vetsinou lidi s mnohem vetsim IQ, vzdelanim i nadhledem nez mate vy sam.

co je vedecka empiricka metoda a jak se lisi o nabozenskych spekulaci asi ani netusite

0 0
možnosti
M

maribel

6. 9. 2009 2:37
Re: - to j@ck

nenechte prchlivost cloumat vasim majestatem. Psychologove nejsou zadni troubove, zalezi na koho narazite. Ja mam bohate zkusenosti a z nich mohu rici, ze jsou schopni vas navest, ale zbytek je na vas, vy se s problemem musite poprat.  Duchovno neni zadna berlicka, pokud hovorime o berlicce, tak je to nabozenstvi. Psychicky nevyrovnany jedinec muze byt ateista stejne jako poblazneny pambickar. Pokud dokazete vnimat duchovno, pochopite, ze to neni berlicka, je to pouze jiny rozmer vnimani. Neplette si nabozenstvi se spiritualitou. Mohu mit na svet teisticky pohled a to nevylucuje, ze  prijimam veskerou zodpovednost za sve ciny a ze prijimam vysledky vedeckeho poznani. Vira a realne vnimani sveta jsou odlisne veci, ktere nelze davat dohromady. Cirkev to vsak vsechno pokazila a nedivim se, ze lidi pri slove vira dostavaji koprivku. Neslucujme tedy nabozenstvi a viru dohromady. Nabozenstvi brlicka je, ale vira rozhodne ne.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

5. 9. 2009 19:40
Hezky napsana blbost...

...je otazkou, zda je jejim autorem blbec...Za co konkretne fyzikove dostali Nobelovu cenu a souvisi to s Bohem?

0 0
možnosti
W

wiki5.5

5. 9. 2009 16:53
kazdopadne

velmi dobre postrehy

0 0
možnosti
L

Lilith+

5. 9. 2009 16:05
Svět je plný blbců?

Kdo vás tak strašně naštval, pane doktore? ;-);-D

0 0
možnosti
RL

Limburger

5. 9. 2009 15:05
Seriozní dotaz na pana autora:

Rád bych se zeptal, zda nadpis článku ve spojení s jeho poslední větou je vyjádřením Vašeho svérázeného způsobu sebekritiky. Předpokládám, že ano, jinak byste sám svým článkem popíral hned jeho první větu. Kouzlo nechtěného? Nebo to má být celé jen legrace, kterou jste si udělal především sám ze sebe? ;-)

0 0
možnosti
E

editi

5. 9. 2009 14:56
A proč tak dlouhé pojednání,

když se to dalo napsat několika větami. Třeba třemi.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

5. 9. 2009 14:59
Re: A proč tak dlouhé pojednání,

Moc krátký blog. Bez karmy.Blbec nečetl pravidla..

0 0
možnosti
E

eldaha

5. 9. 2009 13:18
Neznám člověka,

ve kterém by alespoň kousek blbství nebylo, sebe nevyjímaje. Ale myslím si, že to prostě patří k lidství. A název Vašeho blogu považuji za poněkud zavádějící, neboť se domnívám, že výskyt blbství se neřídí státní příslušností, barvou pleti ani pohlavím. Nejsem  nejmladší a řada věcí v našem životě mi není zrovna po chuti, ale z Vašeho blogu na mě čiší poněkud moc zášti. A to mě u Vás, věřícího člověka, jak jsem vyrozuměla z Vašeho příspěvku, překvapuje.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

5. 9. 2009 14:53
Re: Neznám člověka,

Blbec věří jen sám sobě. Přece to sám napsal. A nenechte se témto masmediálním blogem manipulovat..

0 0
možnosti
SM

stabilni mobil

5. 9. 2009 11:59
poznámka blbce ateisty

Nějak jsem nepostřehl, žebychom se my blbci ateisté vychloubali svým ateismem. Spíše mám pocit, že stihatelé demiurga nám nikdy neopomenou dát najevo, jak vysoko stojí intelektuálně nad námi. Škoda, že se stíhajíce hybatele více neřídí poslední větou článku pana PFN.

0 0
možnosti
MP

admiral666

5. 9. 2009 12:54
Re: poznámka blbce ateisty

Ne kazdy ateista musi byt nutne blbec, ale jestli nekdo triumfalne haji ateismus s odduvodnenim, ze zeme neni placata a boha jeste nikdo nevidel, tak to blbec je. A ze jich je!

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2483x
Klinický psycholog (psychosomatika a psychoterapie).
Autor publikací: Filozofie nemocí, Proč jsme nemocní, Tajemství hypnózy, Kdo s námi manipuluje.
S Janem Kellerem napsali učebnici pro gymnazisty:
Úvod do filozofie, sociologie a psychologie
(s ilustracemi Vladimíra Renčína).
Informace o jmenovaných knihách:
www.dialog-lbc.cz

Dvojité kliknutí na foto zobrazí starší články.

Seznam rubrik