Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R89o14m77a92n 32K23o18z39e41l

28. 3. 2024 15:09

Koho ale měli Slováci volit? Zvolili zkrátka jistotu, protože Fico byl premiérem už 3x, volby vyhrál předtím 4x a pokud zrovna nevládl, tak vláda bez něj ani nedovládla do konce. V předchozích volbách Slováci zvolili Matoviče, což bylo naprosté dno. To video, kde tragikomicky vříská, je dostačující.

A povídačky o právním státu a demokracii jsou k smíchu, když s tím mají problém i "staré země" EU. Např. Německo, kde kvůli migraci vznikly no-go zóny, pak to už není právní stát nebo co si myslet o demokracii v Nizozemsku, kde bylo referendum o Lisabonské smlouvě označeno za neplatné, když voliči řekli NE.

0 0
možnosti
PK

Fico na mě působí stejným dojmem, jako Lukašenko. Přijde mi, že jeho zvolení předcházela vydatná pomoc z ruské strany. Dezinformace a především ruské peníze.

Takový člověk musí být loajální a neexistuje možnost říct že dál jít už nechce. Nyní už musí.

Ale v zásadě mi to připadá, že mu je naprosto jedno co bude se Slovenským národem potud, pokud on bude jako gubernátor u moci.

2 0
možnosti
PB

P77e58t83r 53B92u46r78i60a94n

28. 3. 2024 11:57

Výborně a přesně napsáno, karma.

1 0
možnosti
JZ

Putin se ovšem nyní u Rusů poněkud shodil. Teroristický útok, při kterém totálně selhaly ruské bezpečnostní složky, mu může ublížit. Sami Rusové říkají, že když lidé demonstrují za Ukrajinu, tak jsou zásahové jednotky na místě během několika minut. Proti teroristům v Krasnogorsku dorazily za hodinu.

3 0
možnosti
Foto

Když jsem napsal kamarádovi na Slovensku, jak pečlivě se v Čechách někteří a hlavně mainstreamoví novináři, pisatelé a pisálci starají o to, aby pohanili Fica a vyzdvihli Korčoka...

Jeho reakce byla, že se teď starají všichno o to, kdo by měl podle nich zvítězit na Slovensku a naprosto přitom ignorují, že do toho Slováci taky mají co mluvit.

1 4
možnosti
JK

No jo, mlčte, Slováci píší dějiny. Mluvil jsem se slovenským kamarádem, říká, že nyní potřebují Slováci od Čechů i Poláků maximální podporu, aby prohlédli zaslepenci a bylo jasné, že putinova náruč znamená konec Slováků hned po konci Ukrajinců. Chvála každému, kdo nechá prohlédnout zaslepencům nyní a ne až bude pozdě.

4 0
možnosti
Foto

Váleční štváči jsou ti, kteří podněcují válku a ženou ostatní na smrt. Fico v rozhovoru pro Echo 24 řekl jasně: Aby nebylo mýlky: vždy jsem tvrdil a tvrdím, že použití vojenské síly je od Ruska hrubé porušení mezinárodního práva... Zase musí být Čecháčci chytřejší a každého poučovat, jak to má správně dělat.

4 8
možnosti
JK

To je ale jen půlka toho co říká, taky zakázal dodávat zbraně a umetá tím Putinovi cestu k obsazení Ukrajiny a genocidě.

3 0
možnosti
Foto

Fico jasně popsal chmurnou situaci války na Ukrajině a jeho postoj k ní. Tak tedy podle zběsilých novinářů vypadá proruská pozicia a obhajoba Putina? Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...

5 3
možnosti

Souhlas. A Pellegrini, o kterém jsem měl trochu lepší mínění, najel na úplně stejnou národoveckou vlnu, jako Fico.

7 2
možnosti
JH

J74a76n 20H70r47u48š65k91a

27. 3. 2024 11:52

A z čeho jste měl jako pocit dobrý u toho Pelegriniho?:D to je jako když lidé po 8 mi letech v ANO začnou říkat, že jim vadí despotický styl a lhaní Andreje Babiše a že je zklamalo směřování hnutí...:D

2 1
možnosti
JZ

Doporučuji tento rozhovor s cestovatelem Fero Krondákem-Hrabalem, který zná Rusko lépe než kdokoli jiný.

Viz.

Cestovatel Hrabal-Kronďák: Normálních Rusů je jen pět procent - CNN Prima NEWS (iprima.cz)

A právě tak tedy nyní vidíte velkou část Rusů?

S trochou nadsázky lze říci, že Rusové jsou v jistém smyslu národem bez paměti. A tím nenarážím jen na absurdní skutečnost, že tak mnozí příslušníci národa, jehož podstatná část – snad 50 % rodin – byla tak či onak kdysi postižena stalinskými represemi, vzpomínají s morbidní nostalgií na období bolševické vlády...

Problémem českých politologů je, že se nedokáží odpoutat od nahlížení na Rusko pohledem Evropana. Nevidí skutečné Rusko, projektují si do toho svou představu. Nepochopí ho dokonce ani tehdy, pokud tam vyrazí. Nedávno jsem se bavil s bývalým slovenským ministrem Demešem. Řešili jsme, co do budoucna s Ruskem. Pokrčil jsem rameny: „Existuje jediná odpověď. Nic.“

Nic?

Nic. Jedině vytvořit sanitární kordón. Nic jiného se s Ruskem dělat nedá, než se od něj maximálně izolovat. Zkoušet jej v pozitivním smyslu ovlivnit? To je ztracená energie, draze zaplacené iluze. Skončí to tak, že na Ukrajinu létají ruské rakety napěchované naší elektronikou. A my pak vyčítáme Ukrajincům, že nebojují dost intenzivně... Ne, sami jsme si vykrmili molocha, se kterým si teď nevíme rady.

9 2
možnosti
JN

J59o16s63e78f 44N47i35k24l

27. 3. 2024 11:37

Bohužel, izolované není Rusko, ale Evropa...

4 13
možnosti
JN

J34o49s35e90f 51N49i15k51l

27. 3. 2024 11:04

Ale nejvíce mě pobuřuje, že Západ v této válce zradil všechny své morální hodnoty. Zabavování majetku ruských soukromých osob je právní, morální a ekonomické šílenství. Evropa se zničila jako bezpečný přístav pro investory z celého světa. Vyloučení ruských sportovců, umělců a vědců je obrovská chyba, neopodstatněná a neomluvitelná. To vše z nás dělá skutečné poražené této války.

2 15
možnosti

Vy jste asi zapomněl, proč se to všechno děje. Nebo ještě lépe, nechcete to vidět.

7 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 18,83
  • Průměrná čtenost 709x
Jsem novinář a publicista, kterého zajímá každodenní dění v naší zemi i ve světě. Tyto události pak kriticky reflektuji ve svých četných blozích či komentářích.

Seznam rubrik