Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Neuctivé chování je samozřejmě na stížnost. Disciplinární řízení s hošíkem, který říká občanovi vole a tyká mu, by byla ještě docela mírný způsob.  

Na druhou stranu jste se pane autore předvedl hlavně větou o tom, jak jste si tu pokutu vlastně vybral a jak se Vám vyplatila. Ano, v tom poznávám přesně prototyp vyčůraného Čecháčka z dob dávno minulých. Pravidla Vám prostě nevoní.

Pokutu jste si každopádně zasloužil, jelikož jste neměl zaplaceno, o tom se snad opravdu nemá cenu přít. Nebo stále máte pocit, že to byli lupiči a ne kontroloři?

2 1
možnosti
Foto

Když člověk dobrovolně vleze do nějakého dopravního prostředku (v případě metra do placeného prostoru), automaticky přijímá podmínky přepravce. Měl by je tedy znát a vědět, že se platí i za psa (myslím, že kromě psů - průvodců nevidomých), a že se musí platit předem. Kdyby si člověk mohl koupit lístek až když ho chytí revizor, lidé by toho houfně zneužívali.

Jinak z toho "vola" bych si tak moc nedělal, třeba si ten policajt myslel, že se to teď musí, když to viděl v parlamentu u před nedávnem končícího premiéra:-).

Revizoři na Vás nebyli vlídní, to byla jejich chyba, ale 112ku bych kvůli tomu nevolal. Prostě bych si řekl, "udělal jsem chybu," tak bych jim ty dvě stovky zaplatil.

S kauzou "open card" tenhle svůj příběh dost dobře nemůžete spojovat, to je úplně jiná písnička.

4 1
možnosti

Tak v tomto případě to bylo za totáče jistě lepší, tolik si vébé ani estébáci zase nedovolovali

1 0
možnosti
Foto

Revizoři jsou pořád stejní. Jde jim jen o jedno, abyste zaplatil pokutu.   Mě se stalo kdysi dávno, že jsem na Hlavním nádraží vběhl do metra s řádně oraženým lístkem, abych zjistil na nástupišti, že z této strany se jede opačným směrem než chci já.  Vyběhl jsem nahoru a seběhl na správnou stranu a hned byla u mě revizorka.   že chce jízdenku.  Podal jsem jí jízdenku pečlivě minutu před tím označenou. Podívala se na ní a pak řekla. Viděla jsem vás stát na druhé straně.  S bezelstností vesničana jsem jí řekl, že jsem seběhl na špatnou stranu.  A to je ta jízdenka, co jste si orazil když jste šel tam?  Ano odpověděl jsem a stále nechápal o co jí jde.  A pak když jste přeběhl sem tak už jste si žádnou jízdenku neoznačil?  Proč bych si měl označit novou jízdenku, jedu jen dvě zastávky a to v tom limitovaném čau stihnu, kontroval jsem svou odpovědí.  Usmála se a řekla,  jenže jste opustil placený prostor a tak je jízdenka neplatná.  Měl jste si označit novou jízdenku.   Ale v nejste z Prahy viďte.  V jejím hlase zazněl jakýsi soucit s blbečkem a tak jsem po pravdě řekl, že nejsem.  Opravdu, ukažte mi občanský průkaz.  Podal jsem jí bezelstně OP, paní si vypsala nacionále a řekla, tak to uděláme za 100,- Kč.   Šel jsem do mdlob, protože tenkrát  můj měsíční plat byl kolem 1100,- Kč.  Zaplatil jsem a nadával si do pitomců.  Přesto jsem se pokusil celou věc řešit s dopravním podnikem, ale také se mi vysmáli.    Nikdy jsem nikomu nic neprovedl, ale nerad někde nechávám dluhy.  Tyto dluhy jsem si časem vybral i s úrokama.  Spravedlnost si zkrátka musíte zabezpečit sám.

1 0
možnosti
JN

V době, kdy byl měsíční plat dospělého člověka pracujícího na plný úvazek 1100,- Kčs, ještě ani Metro nejezdilo.  A když už od r.1974(?) začalo jezdit, byly u vstupu turnikety vzor Moskva, do kterých se házela koruna a žádné jízdenky to nevydávalo. Tento systém fungoval až do r. 1985.  (Do práce jsem nastupoval v roce 1984 a můj první plat byl 1700 čistého).

0 1
možnosti
JN

V obchodním centru Flora jsem dosud nebyl ale pokud je opravdu možné tam nechat poletovat psa bez vodítka, už vím proč tam nechodit.

1 1
možnosti
JD

Opravdu nerozumím....jsem také majitelem psa a roky jsem se s ním přepravoval veřejnou dopravou od MHD, přes vlak i autobus. Vždy jsem si zjistil, jak se za psa platí a také mu koupil lístek. Jestliže je toto pro vás moc složité, pak to víc vypovídá o vás, než o těch měšťácích a revizorech

5 1
možnosti

Vážený pane.Za psa se má platit v MHD.Po psech se mají uklízet hovínka.Psi nemají otravovat sousedy nepřetržitým vytím a štěkáním  atd.Možná něco víte a něco ne.Ale litovat se,že někdo chtěl na vás aby jste zaplatil za psa v metru?Rv

6 1
možnosti
JN

A všechno začalo tím, že jste pro svého psa nekoupil jízdenku a když jste byl přistižen revizorem, nechápeal jste, že se za to platí pokuta.

Ach jo, jak jsou ti ubozí pejskaři na každém kroku šikanováni.

6 3
možnosti
EN

Á pán také bude zaměstnán u represivních složek...

Jak jinak si vysvětlit  absolutní nepochopení podstaty že ?

1 3
možnosti
PP

když už máme teď tu olympiádu, tak já nad Vaším blogem malinko zavzpomínala - revizoři a měšťáci pospolu byli pakáž vždycky. Když jsme hráli to naše "hrdé finále" v Naganu, tak jsem se stejně jako dalších pár tisíc Pražanů vypravila se svou kamarádkou v půl páté ráno na Staromák. Autobusem z Dědiny na Dejvickou a pak dále na Staroměstskou a hádejte - stáli tam revizoři a kontrolovali všem těm rozjásaným davům lístky, probohasvatýho...s odpuštěním...:-) Prostě věděli, že bude takhle po ránu v metru nácvak lidí, co nějaké lístky vůbec neřeší a vyrazili...a nebyli dva tři..ale konvoj snad dvaceti revizorů, kteří stáli jako kordon před výstupem ze Staroměstské...a chytali všechny, doslova..a ta jejich radost v těch prasečích očičkách, když odchytli nějakého nadšeného tátu od rodiny, co si vzal dovolenou a v ajfru nad tím, že hrajeme finále, vyrazil bez jízdenky!! Ten posměch, když "zrevidovali" mladou dvojici, kluka a holku, kteří neměli jízdenku, kdepak by je napadlo, že v pět ráno bude v metru na jedné stanici snad dvacet revizorů, se do nich nevybíravě pustili a oni si přivolali měšťáky...následně je někam odvezli autem městské policie..já s kámoškou proklouzla, snad tím, že před námi "pochytali" snad deset "recidivistů" bez jízdenky a chovali se k nim šíleně..my jsme měly naštěstí tramvajenky, ale doteďka na to nezapomenu...zkrátka jim není nic svaté, je jim vše fuk a hlavně se drží kréda: "jen houšť a větší kapky" - co nejvíc lidí pochytat, ať se děje co se děje. A ta jejich radost v ksichtech, když nějakého "chytili", to byl snad pro ně orgasmus, jinak se to nedá vysvětlit....hezkou dobrou noc, Petra

5 4
možnosti
JN

A co obchody v době předvánočních návalů?  Tam někteří placení taky neřeší.

2 1
možnosti
Foto

Pane Kochu,

za Váš článek Vám dávám maxikarmu.R^ Zejména mě zaujala pasáž: "Je mi jasné, že si vzájemně dosvědčí, že se chovali slušně, nestrkali do mě, neříkali mi vole a podobně." - Revizora či městského policistu totiž v současné době může dělat kdejaký -censored- (čest výjimkám).

Mrkněte se na toto:

____________________________________________________

http://hassan.blog.idnes.cz/c/325407/Mimoradne-poctivi-revizori-nebo-prachsprosti-zlodeji.html

____________________________________________________ (Můj nový blog na podobné téma již brzy)                                                                       VH

4 1
možnosti
JR

J48a81r10a 97R57a80n28k

19. 2. 2014 2:33

Bohuzel, pane Hassane, Vy jste mel jiny problem s revizorem:-(

3 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com