Vizitka práce brněnské sociálky dnes v 18.00 na ČT1

Skandální práce sociálky z Brna - Vinohrad si konečně začala všímat i media. Není divu. Špatná matka je lepší, než dobrý otec a hodina týdně s tátou dítěti stačí. Za neprokázané obvinění otce, které mu vzalo dceru, se není třeba ani omluvit.

O tomto případu jsem již dříve informoval, protože se jedná o společenský problém. Zmíněný sociální odbor koncem loňského roku ignoroval doporučení i protesty několika lékařů a psychologů a bez provedení všech řádných šetření a vyčerpání jiných možností doporučil soudu sebrat sedmiletou dceru otci a svěřit ji matce. Otci pak omezili kontakt s dcerou jen na hodinu týdně pod dozorem. Do té doby ji prakticky sám 4 roky vychovával bez připomínek okolí, zatímco matka byla hospitalizovaná v psychiatrické léčebně. Otce a jeho přítelkyni obvinili z týrání, které bylo později soudním psychologem při šetření policií spolehlivě vyvráceno. Sociální pracovnice byla vyloučena po několika prokázaných pochybeních pro podjatost již v dubnu. Přesto sociální odbor odmítá uznat chybu a situaci napravit. Dívka je již 3/4 roku v azylovém domě s matkou. Ta ji dokonce v první třídě základní školy měsíc před koncem školního roku přehlásila do jiné školy...


O tomto případu jsem již dříve informoval. Sociální odbor koncem loňského roku ignoroval doporučení i protesty několika lékařů a psychologů a bez provedení všech řádných šetření vyčerpání jiných zákonných možností doporučil soudu sebrat sedmiletou dceru otci a svěřit ji matce. Otci pak omezili kontakt s dcerou jen na hodinu týdně pod dozorem. Do té doby ji prakticky sám 4 roky vychovával bez připomínek okolí, zatímco matka byla hospitalizovaná v psychiatrické léčebně. Otce a jeho přítelkyni obvinili z týrání, které bylo později soudním psychologem při šetření policií spolehlivě vyvráceno. Sociální pracovnice vyloučena po několika prokázaných pochybeních pro podjatost již v dubnu. Přesto dál sociální odbor odmítá uznat chybu, situaci napravit a dívka je již 3/4 roku v azylovém domě s matkou. Ta ji dokonce v první třídě základní školy měsíc před koncem školního roku přehlásila do jiné školy...
Případ má mnoho otázek. Kolem špatného vedení spisu na sociálním odboru, kolem spolupráce sociálniho odboru s krizovým centrem Spondea, kolem přijetí paní Jedličkové do azylového domu na Staňkové, kolem práce sociálního odboru v Brně - Vinohradech, tajemnice paní Goláňové a odborného dohledu a kontroly z Magistrátu města Brna i samotné soudkyně. Na tyto otázky dnešní reportáž, která bude už v 18 hodin ve Zprávách z regionu na ČT1 ještě neodpoví, ale třeba příště.

Případ má mnoho otázek. Kolem špatného vedení spisu na sociálním odboru, kolem jeho práce a spolupráce s krizovým centrem Spondea, kolem přijetí matky do azylového domu na Staňkové ulici, kolem práce tajemnice paní Goláňové a odborného dohledu z Magistrátu města Brna i samotné soudkyně. Na tyto otázky dnešní krátká reportáž, která bude v 18 hodin ve Zprávách z regionu na ČT1 ještě neodpoví, ale třeba příště. Rozkrývat a sledovat tuto kauzu bude jistě zajímavé a poučné i pro ministerstvo, které se snaží práci sociálních odborů zlepšit.

____

Video zde

Autor: Petr Cihlář | čtvrtek 14.7.2011 16:36 | karma článku: 20,52 | přečteno: 1802x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28