Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

www.stridavka.cz

19. 2. 2011 18:41
Re: Kristýna, Alan

Toto je velmi špatná práce OSPOD, který včas nezachytil vznik syndromu zavrženého rodiče u těchto dětí a neřešil ho, třeba svěřením dětí do péče druhého, nepopouzejícího rodiče.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

17. 2. 2011 12:56
Čekala jsem, že někdo začne do OSPODů kopat...

Ale abych pravdu řekla, čekala jsem to od jiného blogera... 

Sociální pracovnice pochybila, to ano. I nadřízení. Ale Vámi navrhovaný přístup, kdy by se spisy točily, je nereálný. Pracovníci OSPODů mají klienty rozdělené podle trvalého bydliště, aby při šetřeních v domácnosti nemuseli jezdit z jednoho konce města na druhý (na menších OSPODech v menších městech pak může být dělení i podle abecedy). Také je kolikrát lepší, aby spis měl opravdu jeden pracovník, protože může s rodinou navázat lepší vztah. Někdy trvá dlouho, než rodina začne pracovníkovi důvěřovat.

Ad vzdělání - několik let platí zákon, že soc. pr. musejí mít minimálně VOŠ soc. zaměření, pokud nemají x let praxe v oboru. 

A soc. práce je vnímaná jako ženská práce, takže muže do ní bohužel jen tak nenalákáte... Vím to. Na VOŠ jsme měli ve třídě ze skoro 30 lidí 3 kluky, na VŠ je poměr podobný.

0 0
možnosti
PC

p_c

17. 2. 2011 13:10
Re: Čekala jsem, že někdo začne do OSPODů kopat...

Kopání do špatné práce některých pracovníků i celých ospodů přichází až poté, co oni kopou do lidí. Řekněte mi. Kolik špatných ospoďaček už bylo vyhozeno? Co místo toho vidíme? Jak se vzájemně kryjí a zametají pod koberec. Vždyť to, co se děje na Brně-Vinohrady, to snad nemá nikde obdoby... A už to kryje nejen tajemnice, ale i místostarosta! Aspoň takový je můj názor a zkušenost. Přitom pochybení jsou jednoznačná

0 0
možnosti
V

VN63

16. 2. 2011 20:40
Pane

chápu, že asi vše vidíte přes svůj problém, ale mohu vám jako chlap, který dělá na OSPODu říct, že to není lehká práce a mnohdy se musí těžce volit mezi 2 zly. Pracovníci OSPOů potřebují klid na práci a účinné nástroje, které jím Drábkovy reformy či deformy berou.

0 0
možnosti
PC

p_c

17. 2. 2011 6:37
Re: Pane

To chápu. Takže omouváte paní Petříčkovou a jejich nadřízené? Neměli snad dost času na práci? Možná Vy děláte práci dobře, takže nechápu, proč držíte basu s evidentními lajdáky. Mělo by být ve vašem vlastním zájmu zbavit se těch špatných a ospody očistit

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

16. 2. 2011 16:56
S článkem

víceméně souhlasím, jen k tomu vašemu desateru.

Když se nadržuje ženám v otázce svěřování dětí do péče, je to špatně ( na tom se jistě shodneme). A když budou na  OSPOD přijímat přednostně jen chlapy, je to dobře ? co to vyřeší?  

Souhlasím s vámi, že by prospělo, kdyby se o tuto  práci zajímalo více chlapů,ale motivovat by se měli trošku jinak než pozitivní doskriminací.

0 0
možnosti
PC

p_c

16. 2. 2011 17:43
Re: S článkem

Dobry den, nekdy je průměrně vzdělaný chlap lepší, než zapšklá ublížená vysokoškolačka. Samozřejmě, vše je otázka míry, byl to jen nápad, námět do diskuse. Jak píšu jinde, stačí, když budou ženy pracovat správně

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

16. 2. 2011 14:37
Podělte se o své zkušenosti s OSPOD

http://www.ospod.info

0 0
možnosti
JV

jafava

16. 2. 2011 14:00
Když vidím, kdo třeba u nás pracuje na oddělení péče o děti,

tak mi z toho hrůzou vstávají vlasy; vyjma jedné bývalé zdravotní sestry jsou tam samí protekční frackové vlivných rodičů, kteří po jen tak tak udělané maturitě na průmce nebo zemědělce chtěli sedět v kanceláři, tak jim to rodiče zajistili. Kvalifikace žádná, životní zkušenosti žádné, pokud se nebere vysedávání v barech a na diskotékách jako praxe v pro mládež závadovém prostředí. Podle toho to vypadá, jedna solidní ženská ta za všechny ostatní zvládnou nemůže, i kdyby se přetrhla. Práce je to špatně placená, protože tam nepracují muži a muži tam nepracují, protože je to málo placená práce.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

17. 2. 2011 12:46
Re: Když vidím, kdo třeba u nás pracuje na oddělení péče o děti,

Nevím, co je to za OSPOD, že tam dělají Vámi popisovaní lidi, ale už nějaký ten rok tam můžou nově nastupovat jenom lidi, co mají minimálně VOŠ sociálního zaměření a ostatní pracovníci, co nemají určité mnohé roky praxe, si musejí vzdělání taky doplnit aspoň na vyšší odborné.

0 0
možnosti
P

Petr_

16. 2. 2011 13:18
Tady bych dal pozor na volbu slov

Je tam zminena  "Pozitivní diskriminace mužů tak, aby ..." a soucasne tam je "Propuštění špatně pracujících pracovnic bez náhrady..."

To nejde. I ten pracovnik muze spatne pracovat pokud tam bude.  Ale jinak souhlasim. Mam dojem, ze ty deti nikoho opravdu nezajimaji a ze je vse delano jen pro ty zenske a pro to co ony povazuji za svuj zajem.

0 0
možnosti
PC

p_c

16. 2. 2011 13:42
Re: Tady bych dal pozor na volbu slov

Děkuji, opraveno

0 0
možnosti
LD

ledvina

16. 2. 2011 13:01
Pozitivní diskriminace mužů?

8-o8-oTo Vám trochu ujelo ne?

0 0
možnosti