Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaruca

6. 7. 2010 19:24
Fandím Vám, hodně o tom pište

v době mého dětství střídavá péče nebyla a přesto mne moji rodiče měli nastejno a byli v mé výchově zajedno, toť asi pro dítě nejdůležitější, dítě má rádo oba rodiče a je mu celkem fuk co proti sobě mají, nechápe to a ani nemůže.

Jsou muži nezajímající se o s vé děti, to musíme připustit. Ovšem jsou-li muži, kteří se chtějí o spoluvýchovu dělit, fandím jim a matky jsou samy proti sobě. Neumíme racionálně vyhodnotit situaci a ve zlobě a štvaní proti bývalému partnerovi poškodíme nejen dítě. Škoda.

Držím pěsti všem, kteří pro děti činí to nejlepší z možného.V

0 0
možnosti
H

Honza92

2. 7. 2010 9:43
Zájem dítěte

Několik roků jsem bojoval za možnost střídavé péče, následně alespoň pravidelně vídat dceru. A "maminka" mi beztrestně bránila ve styku s dcerou, a na téma střídavé péče jsem slýchal již hodněkrát, výši zmiňované "odborné názory", a to ze strany soudu, soc. pracovnic i obhájkyně matky. Každý otec, který kdy bojoval o to být s vlastním dítětem ví, o čem mluvím. Dceři tehdy bylo 6 roků. Za pár týdnů bude dcera plnoletá. Před půl rokem matka vyhodila dceru z domova, vyměnila zámek od baráku a nebaví se s ní. Dcera o té doby bydlí se mnou. A co na to sociální pracovnice? Těm je to jedno. Já i dcera jsme dnaska rádi, že můžeme být konečně spolu. Ale těch 12 let nám už nikdo nevrátí;-(.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

1. 7. 2010 22:26
Zájem dítěte

V diskusi níže někdo poukazoval na to, že je potřeba se podívat na to, jestli je střídavá péče dobrá pro dítě, ne pro rodiče. Přesně tak, mělo by jít hlavně o zájem dítěte. V zahraničí byly dělány výzkumy a ukazuje se, že střídavá péče je PRO DĚTI nejmenší zlo, když už musí trpět tím, že se rodiče rozešli. Více např. ve studii PhDr. Tyla Střídavá péče je prokázaně pro děti lepší (http://www.stridavka.cz/stridavkajelepsi1.html)

0 0
možnosti
N

norayellow

2. 7. 2010 0:02
Re: Zájem dítěte

Kdyz uz jste zminil to zahranici. V mnoha zemich to diky jejich velikosti potrebuje od rodicu velkou disciplinu. V ramci CR je mozne v podstate zmenit bydliste, protoze dite se da do skoly (ta musi byt jen jedna) dovezt. Tedy pokud jeden nebydli v Asi a druhy v Brne, to by bylo trochu z ruky. Ovsem v zemich s velkou rozlohou to znamena ze tito rodice ikdyz maji pozdeji vlastni zivot musi zit blizko sebe, aby tato pece byla mozna. To neni napr. v dobe krize kdy se lide stehuji za praci vec tak jednoducha. Navic musite pricist moznost dalsich snatku, pripadne dalsich deti od noveho partnera. Pokud tomu tak je v obou rodinach neni tahle situace pro dite jednoducha. Nemam vubec nic proti stridave peci, manzeluv vnuk ji takhle ma. Ale kazen od rodicu to chce velkou.

0 0
možnosti
N

norayellow

1. 7. 2010 17:39
Nic proti

stridave peci.Ale mozna by nebylo spatne uvest nejaky statisticky udaj KOLIK otcu o ni v celkovem poctu rozvodu zada a stoji.Vy pisete o tech, kteri se ji snazi dosahnout a casto jim neni vyhoveno.V tom mate urcite pravdu,ale ja bych privitala cislo ktere by reklo jasne - napr. 1000 rozvodu s detmi, z toho x otcu zada o stridavou peci.Pak bychom mohli posoudit objektivne.Protoze verte tomu, ze stejne tomu jako je dost otcu kteri o tuto peci usiluje je take mnoho otcu kteri o nic takoveho nestoji.Troufam si dokonce tvrdit, ze tim by je jejich ex setsakramentsky prekvapila a zkomplikovala jim zivot - kdyby na svem navrhu trvala.Uz tak nejake to procento otcu neplni ani to na cem se u rozvodu dohodli - to by byla rana kdyby si dite skutecne museli vzit kazdy druhy vikend jak stoji psano na papire.Aby bylo jasno, nic proti muzum otcum. Naopak. Me a sestru otec vychoval. Snad prave proto vim, ze to neni snadne a klobouk dolu pred kazdym kdo se do toho pusti. Takze kolik % se chtelo pustit?

0 0
možnosti
PC

p_c

1. 7. 2010 18:17
Re: Nic proti

"Pokud údaje ze své bakalářské práce přenesu do konkrétních čísel, docházím k výsledku, že ve sledované skupině respondentů navrhovalo svěření dítěte/dětí do výhradní výchovy otce nebo do střídavé výchovy otce a matky 68,2 % otců (z toho do výhradní výchovy otce to bylo 53,3 % a do střídavé výchovy 46,7 %)."

"43,3 % z takto oslovených otců navrhovalo svěření dětí do výhradní výchovy otce nebo do střídavé výchovy otce a matky. Pouze 27,3 % otců, kteří o svěření dítěte neusilovali, tak činili proto, že neměli o svěření dětí zájem. V ostatních 72,7 % k tomu měli jiné důvody, mezi nimiž převažovalo přesvědčení, že otec nemá šanci dítě do výchovy získat. "

http://www.stridavka.cz/analyza-navrhu-otcu-na-svereni-ditete-do-vychovy-cast-1.html

http://www.stridavka.cz/analyza-navrhu-otcu-na-svereni-ditete-do-vychovy-cast-2.html

0 0
možnosti
B

bytostQ

1. 7. 2010 17:27
Gratulace

v tomto státě zhrzené slepice v byrokratické mašinérii pomáhají ženám dělat z dítěte nástroj na vydírání a to je nejčastější případ !

0 0
možnosti
U

UltimateBoss

1. 7. 2010 16:25
Souhlas a karma.

R^ Můžu Vám jen poblahopřát, že jste střídavé péče dosáhl i proti vůli bývalé manželky. Já sám jsem takové štěstí neměl. Syna jsem měl ve střídavé péči 2 roky a přestože ji snášel naprosto bezproblémově, primitivové v talárech ji zcela bezdůvodně zrušili, dokonce mi zrušili právo na jakýkoliv styk s ním, čímž matku vlastně nepřímo podpořili v tom, aby mi syna přestala vůbec předávat. Spravedlnosti jsem se v tomto bezprávním státě nedomohl. Výsledek "péče" těchto státem placených grázlů v kombinaci s matkou a jejím novým manželem se po 10 letech dostavil: z nadaného, zvídavého a inteligentního dítětě se stal jedinec bez zájmu o cokoliv pozitivního, pro kterého je ve škole úspěchem postoupit do dalšího ročníku.

0 0
možnosti

Quazi

1. 7. 2010 16:45
Re: Souhlas a karma.

No podle těch časových rozmezí bych tipovala spíš na nástup puberty a to se pak změní každé děcko. Většinou ve svůj pravý opak.

0 0
možnosti
L

Luisa

1. 7. 2010 16:18
Hrubě jednostranný pohled, antikarma!

Autor si prosadil střídavku proti vůli matky dítěte a libuje si, jak to "báječně funguje"... ;-DRv Jenže posuzovat, jestli něco báječně funguje, musí VŠICHNI zúčastnění, aby to mělo ňákou vypovídací hodnotu..., né jen ten, kdo si to úspěšně "vybojoval"!

To je zhruba na stejné úrovni, jako kdyby si matka, která odmítá umožnit otci kontakt s dítětem, libovala, že je to bezva a úžasný blaho pro dítě...

0 0
možnosti
U

UltimateBoss

1. 7. 2010 16:29
Re: Hrubě jednostranný pohled, antikarma!

Matky, které kontakt otci s dítětem neumožňují, si především libují v tom, jak toho otce "potrestali".:-/

0 0
možnosti
MQ

OrignalTrotl

1. 7. 2010 13:42
Úhel pohledu

Každý má na tuto problematiku jiný pohled. Už dávno jsem vyléčen z představy, že vychovávat dítě je nějaký extra bonus. Pokud by se má partnerka rozhodla ode mě odejít je to pouze její rozhodnutí a v případě, že by mi nedovolila se stýkat ze synem, tak bych se nikterak nevzpouzel. Proč bojovat s hloupostí. Už jsem dostatečně unavený, abych si myslel, že spasím svět. Jediné co vím jistě je, jak řekl jeden můj kamarát: "Nemám potřebu zalidňovat tuto planetu." Takže další podobnou hloupost v životě už neudělám.

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 7. 2010 13:25
a co na to odborníci??

Jestlipak se pod optimistickou větu " Dítě si věci nestěhuje,přechází ze známého do známého prostředí jeho domov netvoří věci, ale lidé, se kterými se cítí dobře a bezpečně",podepíše nějaký dětský psycholog??

Naše společnost odmítá adopce dětí u homosexuálů.Prý kdoví co s dětí vyroste když bude chybět mužský a ženský element Možná je na tu diskuzi opravdu brzo.

Ale co říci o střídavé péči ve 2 rodinách s 2 tatínky,2 maminkami, střídavě ve dvou domácnostem s různými způsobem života,různým systémem hodnot, hygieny,různým vedením k práci k učení, k morálce, i třeba k sexuální výchově.Co vyroste z dětí, které "projdou" takovou výchovou?

Minimálně zažitá zkušenost že mít dvě rodiny,dva svazky,dvě známosti je naprosto normální,takže když si vedle manželky pořídí ještě bokovku ke které si budou jezdit pofoukat ego, je to normální, viď Luďo.No a když to praskne, tak rozvod, přece se nic nemění další generace dětí přece bude přecházet mezi lidmi se kterými se cítí dobře a bezpečně,no ne?

0 0
možnosti
L

lokutus

1. 7. 2010 13:38
Re: a co na to odborníci??

S dětskou psychologií se to solidně přehání. Podle některých pseudoodborníků by rodiče neměli před dětmi říci ani sprosté slovo a zvyšovat hlas, protože by to mohlo mít dopad na integritu jejich výchovy. Nesmíte to tak žrát, nic není tak horké, jak se to uvaří. ;-)

0 0
možnosti
R

rony100

1. 7. 2010 13:25
problém

je v tom, že muži převážně se chtějí ženě pomstít tím, že jí na čas seberou dítě.  Pak  dítě předají své matce (viz příspěvek níže). Ženy se chtějí pomstít muži tím, že mu znemožní styk s dítětem. Oba dítěti vykládají jak je ten druhý špatný. Rozumných párů, které se rozejdou slušně je málo a ti zas nepotřebují rozsudek soudu. Úskalí střídavé péče je ve dvou školách, které dítě pravidelně musí střídat v případě, že rozvedení manželé bydlí v různých městech.

0 0
možnosti