Rada mužům, kterým slábne proud

Nechci se na stárnutí dívat pesimisticky. Sklenice mého života není z poloviny prázdná, ale z poloviny plná. Můj život se pomalu, ale jistě naplňuje. Některých nepříjemných projevů si však muž kolem čtyřicítky nemůže nevšimnout. ..

Přicházejí nenápadně, plíživě, jako drobnosti, nevýznamné události, kterých si z počátku moc nevšímáte. Stávají se však stále častěji a vy si začínáte uvědomovat, že lepší už to nebude.


Přicházejí nenápadně, plíživě, jako drobnosti, nevýznamné události, kterých si z počátku moc nevšímáte. Stávají se však stále častěji a vy si začínáte uvědomovat, že lepší už to nebude.
Když jsem nedávno stál na veřejné toaletě, zhaslo tam světlo. Asi i ono se mnou už ztratilo trpělivost. Jak je možné, že si nepamatuješ tu básničku, když jsem Ti ji před chvílí říkal? Podivuje se syn. Moje hlava už nepracuje tak, jako jeho. Ze školní besídky jsem odešel v návlecích. Zvládl jsem s nimi řídit auto přes půl města a vystát frontu na pizzu. A to ani nemluvím o tom, že čím dál hůř vidím.
Naše tělo už nepodává vrcholné výkony, ale ještě pořád nepatříme do starého železa. S výše popsanými nepříjemnými drobnostmi se stále ještě žít dá. Nutí nás však zamyslet se nad tím, čím a s kým vyplníme zbývající část sklenice. Jak kvalitně zbývající část života prožijeme. A to je dobře.
Závěrem snad pár praktických rad: Nesoutěžte s dětmi, kdo dočůrá dál. Nehrajte s nimi pexeso a zajděte k očnímu lékaři

Když jsem nedávno stál na veřejné toaletě, zhaslo tam světlo. Asi i ono se mnou ztratilo trpělivost. Jak je možné, že si nepamatuješ tu básničku, když jsem Ti ji před chvílí říkal? Podivuje se syn. Moje hlava už nepracuje tak, jako jeho. Ze školní besídky jsem odešel v návlecích. Zvládl jsem s nimi řídit auto přes půl města a vystát frontu na pizzu. A to ani nemluvím o tom, že čím dál hůř vidím.

Naše tělo už nepodává vrcholné výkony, ale pořád nepatříme do starého železa. S výše popsanými nepříjemnými drobnostmi se stále ještě žít dá. Nutí nás však zamyslet se nad tím, čím a s kým vyplníme zbývající část sklenice. Jak kvalitně zbývající část života prožijeme. A to je dobře. Využijme toho.

Závěrem snad pár praktických rad: Nesoutěžte s dětmi, kdo dočůrá dál. Nehrajte s nimi pexeso a zajděte k očnímu lékaři.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Cihlář | středa 14.12.2011 6:21 | karma článku: 21,10 | přečteno: 2022x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28