Prázdniny - noční můra samoživitelek

Zatímco děti se na prázdniny těší, pro jejich maminky, zvláště samoživitelky, jsou prázdniny noční můrou. Ne každá totiž dokáže vyřešit problém, kam s dětmi.

Za dnes už nenormálních okolností (normálním to bylo několik desetiletí dříve), má každé dítě tátu, mámu, dvě babičky a dva dědečky. Tito se dokázali vzájemně zastoupit a postarat se o děti v době prázdnin. Nynější rodina, tedy matka-dítě či matka-děti často žije na hranici chudoby a platit příměstský tábor je velkým zásahem do rozpočtu. Dva měsíce volna by zcela jistě znamenaly v práci vyhazov. I vztahy se širší rodinou jsou často tak špatné, že dítě může být rádo, má-li aspoň jednu babičku a dědečka, ochotných a schopných péči na pár dní převzít. Ano. Nejen ochotných, ale také schopných, protože jak nám maminky stárnou, stárnou i babičky. Ne každá sedmdesátiletá babička je natolik čupr, aby zvládla desetiletého vnuka. Vidíme, že strašákem rodičů už nejsou jen Vánoce v podobě nucených úsměvů, úklidu a utrácení, ale také prázdniny.

Jak z toho ven? Řešení nám chodí pod okny. Zaúkolujme muže, kteří by se rádi starali o svoje děti a nemůžou. Je jich víc, než dost. Jeden příklad za všechny:

"Začínají prázdniny, začal jsem závidět Všem otcům a matkám, kterým jejich bývalí partneři „dovolí“ a půjčí jim jejich syny na dovolenou. Neměl jsem možnost již od 15.12. 2010 strávit sám se svým synem ani jeden den. Minuly dvoje Vánoce, narozeniny Otíka, prázdniny (letní,jarní, zimní), Velikonoce, mé narozeniny a  dokonce i moje svatba proběhla bez přítomnosti mého syna.
Opět tu jsou prázdniny a já trpělivě píši již měsíc každý den sms a maily s dotazem zda mi tentokrát bývalá umožní strávit něco času s mým synem. Bohužel mé dotazy jsou těžce ignorovány a i když se na ně zeptám přes telefon tak na toto nechce odpovídat, jen pořád říká napiš to do sms. Proč se musím pořád doprošovat? Mám také unést svého syna, jako to udělala bývalá?
Krásné léto přeji všem, kdo jsou se svými dětmi. Ale i těm co musí každý den trpět jako já, když vidí malé děti, jak si hrají, dovádějí ve vodě a vlastně všude kam se podívám si užívají sluníčka a volna. Vždy si představuji, jaké by to bylo, kdyby tu byl Otík, mám pro něj připraveno tolik tipů na výlet a tolik věcí na prozkoumání a tolik lumpáren a bojím se že to zase budu muset odložit snad na příští rok. Otíku snad se nám podaří strávit spolu pár dní než tě tvá máma ode mne odloučí natrvalo.  Úřady na Slovensku ji v tom bohužel pomáhají a ignorují to že i já jsem tvůj rodič a ten kdo tě  moc miluje." ZDROJ

Je mi líto žen, které dělají všechno proto, aby probudily zájem mužů o jejich děti. Znám takové, které raději ani nechtějí výživné, jen aby aspoň jednou za měsíc přijel a děti věděly, že mají tátu. Těmi muži, kteří zájem o svoje děti nemají a jejich matce nepomáhají, opovrhuji. Stejně tak ale opovrhuji ženami, které brání otci svých dětí v tom, aby si je na pár dnů o prázdninách vzal. Takové ženy si soucit a pomoc nezaslouží. Ten si bohužel zaslouží jen jejich děti.

Psáno pro server stridavka.cz

Autor: Petr Cihlář | pondělí 9.7.2012 8:38 | karma článku: 21,61 | přečteno: 1840x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28