Otázky "na tělo" advokátce OnaDnes.cz JUDr. Romaně Lužné

Radí advokáti rozvádějícím se matkám, aby obviňovaly otce ze zneužívání dětí a u soudu beztrestně lžou? V čí zájmu? Jakým lidem dává prostor, komu pomáhá, a kam směřuje OnaDnes.cz?

V podobném duchu se na adresu advokátů vyjádřil předseda Městského soudu v Praze. Česká advokátní komora nad jeho slovy dokonce oficiálně vyjádřila rozhořčení. Jedná se přitom o známý společenský problém, který nedávno zpracovala Prima v pořadu Soukromá dramata.


V podobném duchu se na adresu advokátů vyjádřil předseda Městského soudu v Praze. Česká advokátní komora nad jeho slovy dokonce oficiálně vyjádřila rozhořčení. Jedná se přitom o známý společenský problém, který nedávno zpravovala Prima v pořadu Soukromá dramata.
Netřeba také zastírat, že rozvodový průmysl je obrovským kšeftem, kde se hraje o miliardy z pěněz rozvádějících rodičů i státní pokladny. Na své si příjdou nejen advokáti, ale také psychologové, znalci a exekutoři. Zájmy dětí, jdou přitom stranou. Výsledkem je katastrofální stav českého opatrovnického soudnictví, porušování práv dětí, obrovská rozvodovost, klesající počet sňatků a porodů,  vzrůstající procento dětí narozených mimo manželství.
Své by o tom měla vědět odbornice na rodinné právo JUDr. Romana Lužná - aktivní advokátka, publikující, navíc veřejně činná na několika známých internetových portálech včetně ona.idnes.cz, kde provozuje právní poradnu. Co jiného by titiž mělo zajímat dnešní moderní ženu, než rozvod a věci s tím spojené. Kdo je však JUDr. Romana Lužná, a jaké používá ona při své práci metody?
Protože mne etika chování rozvodových advokátů a přístup advokátní komory k jejich excesům zajímá, rozhodl jsem se nedávno napsat pár dotazů právě paní Lužné. Roli sehrála i skutečnost, že jsem měl možnost se konkrétně s prací paní Lužné seznámit a připravuji o ní samostatný článek. Paní doktorka neodpověděla. Nyní tedy ještě jednou, prostřednictvím media, které ona sama užívá k reklamě na svoji advokátní kancelář:
Vážená paní advokátko Lužná
Proč se práci opatrovnického advokáta věnujete?
Hledíte na zájem dítěte nebo je pro Vás cílem a zadostiučiněním vlastní zisk?
Při své práci zastupujete i muže a v jaké měřítku
Do jaké míry jste na rozvodovosti a sporech s tím spojených existenčně závislá
Usínáte klidně a s čistým svědomím?
Jak často při své práci lžete nebo navádíte ke lži svoje klientky?
Jak často Vaši práci prošetřovala advokátní komora?
Proč spolupracujete s konkrétním exekutorem, pokud tomu tak je?
Těším se na Vaši odpověď, kterou uveřejním v dalším článku věnovaném etice práce opatrovnických advokátů.

Netřeba také zastírat, že rozvodový průmysl je obrovským kšeftem, kde se hraje o miliardy z peněz rozvádějících se rodičů i státní pokladny. Na své si příjdou nejen advokáti, ale také psychologové, znalci a exekutoři. Zájmy dětí jdou přitom stranou. Výsledkem je katastrofální stav českého opatrovnického soudnictví, porušování práv dětí, obrovská rozvodovost, klesající počet sňatků a porodů,  vzrůstající procento dětí narozených mimo manželství a dětí v ústavech.

Své by o tom měla vědět odbornice na rodinné právo JUDr. Romana Lužná - aktivní advokátka, publikující, navíc veřejně činná na několika známých internetových portálech včetně ona.idnes.cz, kde radí převážně ženám. Kdo je však JUDr. Romana Lužná, s jakou praxí se setkala, a jaké používá ona při své práci metody?

Protože mne etika chování rozvodových advokátů a přístup advokátní komory k jejich excesům zajímá, rozhodl jsem se nedávno napsat pár dotazů právě paní Lužné. Paní doktorka neodpověděla. Nyní tedy ještě jednou, prostřednictvím media, které ona sama užívá k reklamě na svoji advokátní kancelář:

 

Vážená paní advokátko Lužná!

Proč se práci opatrovnického advokáta věnujete?

Hledíte na zájem dítěte nebo je pro Vás cílem a zadostiučiněním vlastní zisk?

Zastupujete i muže? V jaké měřítku?

Do jaké míry jste na rozvodovosti a sporech s tím spojených existenčně závislá?

Usínáte klidně a s čistým svědomím?

Jak často při své práci lžete nebo navádíte ke lži svoje klientky?

Jak často Vaši práci prošetřovala advokátní komora?

Proč spolupracujete s jedním konkrétním exekutorem, pokud tomu tak je?

Odpověď paní doktorky uveřejním v dalším článku věnovaném etice práce opatrovnických advokátů, konkrétně i samotné JUDr. Lužné. Zajímavé bude sledovat, jak se k věci postaví advokátní komora. Ukáže-li se, že se významní advokáti chovají neeticky nebo přímo navádějí klienty k trestnému činu, bude dál strkat hlavu pokrytecky do písku?

Autor: Petr Cihlář | pondělí 20.2.2012 15:16 | karma článku: 23,76 | přečteno: 2147x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28