Nečas čelí začínajícímu převratu

Nepovažuji za reálné, že lidé vyjdou do ulic a způsobí novou revoluci. Reálnější je, že se o převrat pokusí policie a státní zastupitelství za podpory nových mocenských skupin. Podle všeho se tak nyní intenzivně děje. .

Nečas odvoláním Pospíšila hodně ztratil, ale musel to udělat. Držení státního zastupitelství je klíčové k zabránění dominového efektu. Těžko najít mezi současnými politickými elitami jediného, na kterého by se nic nenašlo, pokud by na něj byla pár měsíců nasazena skupina profesionálů s odposlechy. Pokud by policie a státní zastupitelství začaly výkonně a nezávisle pracovat, stačilo by to ke kompletní obměně celé vlády a zásadní personální obrodě všech politických stran. Tato změna by si důsledky a rozsahem nezadala se skutečnou revolucí.

Jsme svědky destrukce parlamentní demokracie. Od doby opoziční smlouvy programy stran nic neznamenají, dnes se dokonce ve sněmovně pohybuje celá strana bez mandátu voličů. Jedinou politikou všech politických stran se zdá být ždímání státu. Strany, respektive její členové se liší pouze mírou svého hamižnictví, a tak se vlastně vytvořily dvě skupiny napříč politickým spektrem.

První skupina skupina parazitů se vymkla kontrole a ve stylu urvi co můžeš nezná míru, bezohledně pustoší svého umírajícího hostitele. Druhá skupina si také chce zištně přijít na své, avšak hostitele zabít nechce. Nemusí pršet, stačí, když kape. Kdo je kdo není těžké poznat. Všiměme si prohlášení Nadačního fondu proti korupci:

"Stojíme za Jiřím Pospíšilem, Lenkou Bradáčovou, Pavlem Zemanem a všemi poctivými policisty a státními zástupci ....
Nečas jedná jako prostředník korupčních skupin a lokálních mafií, proti kterým policie a státní zastupitelství podnikly poslední dobou úspěšné očistné kroky ....
NFPK bude podporovat jakékoliv aktivní kroky občanů této země včetně radikálního vyjádření občanské nespokojenosti ...."

Dáme-li je do souvislosti s posledními novinovými články (Rath, Parkanová, boj o státní zastupitelství) a Nečasovým hysterickým odvoláním Pospíšila, musí být jasné, že začíná převrat, který může zlomit vaz nejen vládě a premiérovi, ale také zásadně otřást politickou scénou. Do akce je zapojeno mnoho vlivných lidí a nechybí ani kapitál. Novou politickou stranu připravuje pan Babiš. Chybí už jen najít a shodit tu správnou kostku domina.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Cihlář | čtvrtek 28.6.2012 7:36 | karma článku: 30,58 | přečteno: 1818x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28