Liga otců, feminismus a střídavá péče

Jsem napadán lidmi, kteří si říkají feministky, ale skutečnými feministkami nejsou. Skutečné feministky podporují střídavou péči.

Prosadily ji ve Švédsku a jen díky nim se tam tak velice rozšířila. Feministky totiž nechápou, proč by se o děti měly starat jen ženy! Již před řadou měsíců jsem byl poctěn zvolením do rady slovenské Ligy Otcov. Je celoslovenské občanské sdružení žen a mužů, matek a otců, kterým záleží na tom, aby měly děti oba rodiče. Podporuje aktivní otcovství a úctu k ženám. Podporuje rovnost mužů a žen. Hájí zájem dítěte - mít oba rodiče. I po rozchodu.

Zcela se ztototožňuji s těmito principy Ligy Otců Slovenska:

Stop násilí na ženách! Správný otec se stará o děti nejen po rozvodu, ale už i během manželství. Správný táta si troufne jít i na mateřskou, nebude přece kvůli dětem přerušovat kariéru jen máma. Správný otec nikdy neřeší problémy násilím, vyhrůžkami a omezováním svobody. Správný táta respektuje práva žen na rovnoprávné postavení ve společnosti. Otcové podporují feminismus a hnutí za rovnost pohlaví. Správný táta vede vždy děti k úctě k matce. Správný otec se stejnou měrou podílí na domácích pracech. Správný táta není po rozchodě jen tátem na víkendy, ale podílí se na péči o děti stejnou měrou, jako matka. Správní tátové podporují kritiku neplatičů výživného - ti, kteří se nechtějí starat, ať na péči o dítě přispívají.

Vyznáváte i Vy podobné myšlenky? Liga organizuje setkání, školení, připravuje materiály, připomínkuje zákony, jedná s úředníky ministerstva, vynakládá prostředky. Naše práce je důležitá pro Vás a Vaše děti. Zamyslete se prosím, zda byste mohli Ligu Otcov finančně podpořit.

Děkuji

Petr Cihlář - ligaotcov.sk, Facebook

P.S. Prosím nezaměnovat feminismus Ligy otců se zvráceným feminismem ženských spolků, které se myšlence skutečného feminismu a rovnosti pohlaví odcizily. Více zde

Autor: Petr Cihlář | pondělí 10.10.2011 6:40 | karma článku: 17,53 | přečteno: 5068x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28