Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

www.stridavka.cz

6. 4. 2011 21:38
Exekuce počtvrté

Exekuce dítěte: bolestivá, ale nutnáhttp://hodina.blog.idnes.cz/c/185327/Exekuce-ditete-bolestiva-ale-nutna.html

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

6. 4. 2011 21:42
Re: Exekuce počtvrté

tůůůdle ;-D, ani náhodou na to nekliknu ;-D

0 0
možnosti

doriana_

6. 4. 2011 13:23
Stridava péče není v zájmu dětí

pokud se rodiče nejsou schopni dohodnou bez zásahů státních orgánů. Pokud bych měla tomuto vystavovat své malé dítě (nemyslím tín děti větší - třeba 10 let a výše, ty se snad už jsou schopny vyjádřit samy a měla by se respektovat jeho vůle), raději se ho snad z lásky vzdám. Člověk se formuje do 6 - 7 let a chyby si nese na celý život. 3-4-5 leté dítě nechápe takové věci. Potřebuje hlavně pocit bezpečí a jistoty... Neboť se vše nedá posuzovat podle toho, na co má kdo nárok...Morálka je nad zákon, bohužel to platí jen málokdy. A lidé si to neuvědomují.

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 4. 2011 13:31
Re: Stridava péče není v zájmu dětí

Myslím, že uvažujete špatně, protože jinak byste místo "svoje" napsala "naše" dítě. Není důvod se dítěte vzdávat, pokud ho máte ráda a dokážete mu dát lásku, dítě Vás potřebuje. Nesmíte ho poškodit. Raději "poškoďte" sebe a dejte otci ten díl času s dítětem, který jim náleží. Pokud o to otce dítěte stojí, je to to nejlepší, co můžete pro vaše dítě udělat..

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 4. 2011 9:22
Re: Prohlaseni otce

díky za odkaz.....hlavně, že spousta dam tu horovala, jaká je matka oběť a jak vinou otce matka trpí. (pro fair play ale nutno říci, že i řada rozumných žen nikoli)

0 0
možnosti
JM

majova

3. 4. 2011 16:28
s jedním názorem v článku souhlasím.

Ženy to mají na pracovním trhu, pane Cihláři, skutečně složitější. Dostanou-li se třeba jen na střední stupeň řízení (a není to ve feminizovaném oboru), musejí pořád dokazovat, že umí - což znamená umět násobek toho co muži v pracovním okolí,gl nenechat se zviklat, nenechat se nachytat. Pravdou je i to, že platová úroveň u srovnatelně vzdělaných žen a mužů je prostě v neprospěch žen. Zažito na vlastní kůži. Stereotypy a zažité koleje totiž platí všude. Kdysi mne pobavila historka mojí kamarádky překladatelky.  Zjistila, že kolega má plat vyšší o zajímavou částku. I podivila se a dozvěděla, že "živí rodinu". Markétka je přitom se dvěma syny sama (a to naprosto). Jinak střídavce fandím a považuji za dobré bojovat za to, aby se stala "základním východiskem" při rozvodech partnerů. Ale jsem si jista, že je dobré to předkládat méně militatně. My holčičky (zvláště my, co jsme samy vychovaly děti, protože partner proste zmizel po anglicku a "není") jsme na to přece jen citlivé.

0 0
možnosti
T

tomas77

3. 4. 2011 16:47
Re: s jedním názorem v článku souhlasím.

šikovne ženy se v zaměstnani prosadí úplne jinymi zbranemi ktere my muži nemame,s tim jste se určite take setkala, ...a nikdo se jich na žadne vědomosti neptá

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

2. 4. 2011 23:11
Pro :tomas77

Já neznám podrobně verzi ani jedné strany. Jsem sice žena a matka (žijící s otcem našich dětí), ale to neznamená, že a priori straním paní J.

Věci ale mohou být někdy i trochu jinak, než na první pohled vypadají - ovšem samozřejmě také nemusí.

Nejsmutnější je, že i když se nakonec holčička bude pravidelně stěhovat, a bude mít ty dva milující biologické rodiče, stejně je tím "poraženým". Oni se nikdy nedomluví, ve výchově nebudou jednotní, (puberta bude těžká zkouška) nejspíš se naučí využívat celé situace ve svůj prospěch, nebo se ze všeho bude vinit a bude mít deprese... můžeme jí přát silnou povahu a v životě štěstí "na lidi". 

Ty rodiče měli exekutoři vytáhnout z domovů a na neutrální půdě je donutit k co největší shodě a nařídit jim třeba pravidelnou terapii.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

3. 4. 2011 3:57
Re: Pro :tomas77

Když bude mít holčička stále dva milující rodiče, bude ona tím vítězem, ať se rodiče mezi sebou třeba rvou (ne před ní). Ony by se jejich vztahy nezlepšily, ani kdyby holčičku dostal do péče jen jeden z nich, a ona by navíc o jednoho přišla.

0 0
možnosti
KI

kvak.nořič II

2. 4. 2011 20:36
zahlidl sem vyzkum

kde tvrdi, ze clovek, ktery pise v otazce vice nez jeden otaznik ma nejakou psychickou poruchu. Ta pani jich psala do kazde asi dvacet tzn. ze musi mit solidni spotrebu klavesnic :)

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

2. 4. 2011 19:56
Pane autore,

V poslední době se rozvádí 50% manželství a hodně lidí spolu žije tzv. na hromádce. Pokud bude pokračovat trend brát matkám jejich děti, ženy si jako obvykle poradí jinak. Je stále více mladých žen, které chtějí dítě bez otce. Vůbec se jim nedivím. Jsou ekonomicky nezávislé a partnera si lze pořídit dodatečně.

0 0
možnosti
PC

p_c

2. 4. 2011 20:27
Re: Pane autore,

Trochu špatně si vykládáte realitu. Žádný trend, že se děti berou matkám neexistuje. Drtivá většina dětí se svěřuje matkám, tedy bere otcům. Je to 20 tisíc dětí ročně. Když se to stane opačně, je to taková rarita, že se o tom muví v televizi.. Mladé ženy chtějí dítě bez otce? To není pravda. Chtějí s někým žít, jenže chlapi se buď nojí oženit a dítě mít, čemuž se v této společnosti nedivím, nebo jsou to chlapi vychované tak, že se drží máminy sukně, protože vyrostli bez otce..

0 0
možnosti
JV

Jan Vodák

2. 4. 2011 16:36
"odbornice"

Pokud se v diskusi označím za odborníka, projevuji svou odbornou úroveň. Mě váš odborný názor a způsob jeho nabytí zklamal.

0 0
možnosti
P

pithart

2. 4. 2011 17:27
Re: "odbornice"

?

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

2. 4. 2011 13:31
Dám vám několik otázek do diskuze.

Proč se pan autor článku s manželkou rozváděl, když jsou oba tak osvícení, moudří a schopni se dohodnout?

Jaký názor má autor na výchovu dítěte v modelu rodiny - táta,máma, děti - vzhledem k jeho budoucímu chování v dospělosti?

Proč děti z rozvedených rodin jsou v době dospívání egoistické a mají  potíže s navazováním partnerských vztahů?

0 0
možnosti
PC

p_c

2. 4. 2011 19:35
Re: Dám vám několik otázek do diskuze.

1. Žádost o rozvod podala žene a střídavá p. byla nařízena proti její vůli, vysvětlení je zde: http://www.stridavka.cz/petr-cihlar-rozhodla-za-mne-synova-matka.html

2. Výchova v úplné rodině je nejlepší, sám jsem tak vyrostl. Střídavá péče je jen nejmenší zlo. Nevím, jak otázku myslíte.

3. Protože vyrostly jen s maminkou a převzaly její model výchvy a přístupu k mužům, totiž že se vše točí kolem nich a kompromis není možný... To jsem zjednodušil a zevšeobecnil, často to tak není.. Děti josu také často nezvládnuté a rozmazlené, jsou zvyklé, že vše se točí kolem nich

0 0
možnosti