Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lilly28

31. 3. 2011 8:52
Zni to jednoduse,

ale zase tak lehke to neni.

Jsem rozvedena uz od dcerinych 3 let, plne si uvedomuji, ze dite potrebuje oba rodice i prarodice. Pres mou opakovanou snahu jeji otec o ni nemel zajem. Jeho otcovstvi bylo zakonceno rozvodem a dalsim snatkem.Pravidelne alespon navstevovala babicku (jeho matku) a mela s ni moc pekny vztah (Bohuzel babicka pred 14-ti dny zemrela).

V jejich deviti letech jsem se znovu vdala, nasla skveleho muze ktery vychoval mou dceru.Bydlime v zahranici a dcera pravidelne jezdila na navstevu do cech.Letos ji bylo 19 let, nechce vubec otce videt a hovorit s nim! Vsechno se to nejak zlomilo, kdyz tam byla v 16 na navsteve u babicky a zjistila, ze jeji otec zastavil u banky babiccin dum. Taky ji banka brala cast duchodu na splatky.Tatinek byl ve veznici za podvody. Pak se od bratrancu casem dozvedela, ze tatinkova ctvrta zena netusila o jeji existenci i pres pravidelne odesilani skolnich fotek...

0 0
možnosti
L

Lilly28

31. 3. 2011 8:53
Re: Zni to jednoduse,

Pred mesicem jsem dceri koupila letenku a doufala, ze babicku uvidi....bohuzel jak uz vite to se nestane.Zitra odleta a JEJI NEVLASTNI OTEC s ni resi jak se citi ohledne otce. A neuveritelne my jsme ti advokati pro biologickeho otce. Jak nas boli, ze nase dite si musi tak zbytecne lamat hlavu.

Nekdy si rikam, ze bych mozna udelala lepe, kdybych ji ve styku s nim nijak nepodporovala.....     

0 0
možnosti
B

Britule

17. 2. 2011 0:43
jak donutit ženy k zájmu o své děti?

http://www.youtube.com/watch?v=cCxxNeKqXNA&NR=1

0 0
možnosti
PC

p_c

24. 2. 2011 11:42
Re: jak donutit ženy k zájmu o své děti?

Co to je? Jak to souvisí s článkem?

0 0
možnosti
J

judila

14. 2. 2011 22:07
Jak donutit muže k zájmu o své děti?

Rozumní lidé se domluví a ti nerozumní už jsou na škodu každému dítěti.Ale fakt je,že lepší jsou rodiče oba tací jací jsou než chybějící rodič,ovšem pokud to není nějaká zrůda.Ale nechápu jak může jeden z rodičů o své dítě prostě nestát.To dítě si to bere osobně a trpí pak celý život nebo tedy dokud nedostane vlastní rozum.Zbytečné trápení človíčka pro pohodlnost nebo pro nerozum člověka kterého milují.A když s výživným otálejí nebo prostě nepřispívají to už mi příjde jako celoživotní msta když si dají práci obejít i zákon.Komu se mstí ?Tady mě napadá otázka proč jsme na tomto světě,abychom si životy navzájem ničili?

Každopádně rodič který se musí nutit k zájmu o SVÉ dítě to dítě nikdy nemiloval nebo má komplex sebemrskačství což také láska není.Jsem ale ráda,za tento článek narazím spíše na ty o matkách potvorách které brání otcům své děti navštěvovat.R^

0 0
možnosti
PC

p_c

15. 2. 2011 12:21
Re: Jak donutit muže k zájmu o své děti?

rozumní rodiče a nerozumní rodiče. Tento výraz by se v souvislosti s párem měl přestat používat. Rodiče jsou dva a rozum může/nemusí mít i jen jeden z nich. Je třeba pak rozlišovat, kdo se o komunikaci a rozumnou dohopdu v zájmu dítěte snaží, a kdo ji naopak blokuje a sabotuje.

0 0
možnosti
PC
S

stedrik

13. 2. 2011 9:27
Jak donutit muže k zájmu o své děti?

No některým mužům by stačilo, na ty děti zavěsit lahváče.;-D

0 0
možnosti
PC

p_c

13. 2. 2011 10:16
Re: Jak donutit muže k zájmu o své děti?

R^:-)

0 0
možnosti
HB

medvedice1

13. 2. 2011 9:12
Kdybyste nereagoval tak vztekle - udělal byste pro propagaci

Tady jsou přece i diskutérky, které střídavce fandí, ale vašimi vzteklými odpověďmi odradíte i ty, kterým byste byl sympatický.

Mám pocit, že nesnesete názor, který je trochu jiný než Váš.

když Vám někdo napíše názor jiný, než se Vám líbí tak v něm hned vidíte nepřítele a škůdce.

Myslím, že by prospělo více diplomacie.

0 0
možnosti
HB

medvedice1

13. 2. 2011 9:14
Re: Kdybyste nereagoval tak vztekle - udělal byste pro propagaci

vypadlo mi kus textu - mělo tam být  -udělal byste pro propagaci střídavky mnohem víc.

0 0
možnosti
PC

p_c

12. 2. 2011 19:17
Chápu úsilí diskutérek

Chápu snahu diskutérek, ortodoxních fanatiček, kterým vadí moje úsilí za dodržování práva dětí. Těmto diskutérkám nezbývá nic jiného, než se snažit přiklonit na svou stranu normální rozumnou většinovou ženskou populaci tvrzením, že každý chlap, který usiluje o střídavou péči, je mstící se gauner. Každá žena naopak, která otci v kontaktu s dětmi brání, je podle nich nebohá oběť domácího násilníka.

Já si rozumných lidí vážím a nerozumní rodiče mi vadí. Nebojuji ani proti mužům, ani proti ženám, ale proti špatně fungujícímu proženskému opatrovnickému systému a ve prospěch dětí. Nenechám se odradit a budu dále používat svůj osobní příklad jako důkaz, že střídavá péče nařízená proti vůli ženy ke prospěchu dítěte může fungovat. Nestydím se poukazovat na lidi a jejich špatné chování. Stydět by se za ně měli především oni. Ať už jde o chování bývalých žen, nebo celých konkrétních OSPODŮ. Pokud na takové věci nebudeme upozorňovat, bude tu brzy další týraný Dominik.

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

12. 2. 2011 20:10
Re: Chápu úsilí diskutérek

no vidíte, já zase nechápu, jak můžete nazvat diskutující " ortodoxními fanatičkami" jen  na základě toho, že vyjádří jiný názor.

  Střídavá péče pro vás byla poslední možností, jak nepřijít o syna a on zas o otce.je dobře, že to tak dopadlo, přeju vám to. Vy se snažíte na tuto problematiku ukázat, i to je dobře, jen je  otázkou, jaká forma sdělení je vhodná. To, že okolo sebe jen prskáte   a útočíte na diskutující, vám mnoho příznivců neudělá, i kdyby s vámi jinak souhlasili až do posledního puntíku.

0 0
možnosti
L

Luborka

12. 2. 2011 10:06
Oceňuji

Vaši snahu podpořit matky s dětmi, avšak dopouštíte se jednoho zásadního omylu, ještě nikdy nikdo, pokud byl k něčemu nucen neměl z toho radost, byť by to bylo pro něj to nejlepší. A víte proč? protože radost dokážeme mít jenom z toho co si sami řekneme, že budeme dělat. Pokud otec pochopí, že pochybil, jistě najde způsob jak pak svému dítěti vysvětlit co ho vedlo k tomu, že opustil matku i jeho. Zkušenost mi říká, že děti, které opustili rodiče v ranném věku mají nutkavou potřebu je poznat zhruba v období dospívání.Možná proto aby jim řekli, co si o nich myslí, nebo proto aby zjistili jak to bylo a mohli objektivně posoudit. Rodiče se stávají rodiči v okamžiku početí. Narušené vztahy mezi rodiči bývají pro děti velkou neznámou a pak se cítí nejistí, naštvaní a často jsou neobjektivní. Takže, nelze přinutit ani k zájmu otce o dítě ani k zájmu dítěte o odešlého rodiče. Jediné co lze je pochopit důvody rozchodu, najít způsob jak to dítěti objasnit a ponechat vše na přáních zůčastněných.

0 0
možnosti
PC

p_c

12. 2. 2011 10:48
Re: Oceňuji

no, chápu co myslíte, ale úplně nesouhlasím. Napíšu Vám proč. Nemyslím si, že by třeba vynucená hodina měsíčně dotyčného muže zas tak zatížila, že by se jeho vztah k dítěti ještě zhoršil. Pokud už by něcvo takového nařídil soud, tak je to v situaci, kdy už není co pokazit. Taky si nemyslím, že by pak naštvaný muž toto opatření vyčítal dítěti. Je možné, že by to jeho zájem o dítě naopak probudilo. Když už tam tu hodinu musí být, třeba by s ním chtěl promluvit.. I kdyby tím prostředím byla fingovaná internetová kavárna a on mohl na to dítě koukat přes poloprůhledné zrcadlo. S některými dospěláky je to jako s dětmi. Nutíte je do houslí, zpěvu, sportu, pak jsou rádi, že to tak bylo. Určitě by k tomu měla matka přistupovat citlivě. Nenastínil jsem univerzální řešení, to ani nejde, chtěl jsem jen vyvolat na toto téma diskusi a přemýšlení. Myslím, že zde má stát rezervy. Děkuji, že přemýšlíte o tom, co jsem napsal

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

11. 2. 2011 14:16
Překvapuje mě, že jste úplně zapomněl

na širší rodinu... Spíše bych takové mamince doporučila řešit věc přes tchyňku a tchána (přece jen na něj mají větší vliv než jakási "organizace", ex-manžílek se před nimi bude stydět ;-) a nebude chtít před SVOJÍ roďkou vypadat jako Herodes ;-D).

Čili víkend u prarodičů a otec buď dorazí nebo nikoli... :-), né všichni jsou samozřejmě "sanovatelní"... Jinak oceňuji, že kromě soustavného poukazování na "nevyzrálé matky" jste tentokrát zacílil i na nevyzrálé otce.

0 0
možnosti
PC

p_c

11. 2. 2011 16:39
Re: Překvapuje mě, že jste úplně zapomněl

ano, máte pravdu. Nechtěl jsem to pojímat tak zeširoka, proto jsem jen napsal, že "po vyčerpání všech možností". Nečekám, že by ta žena neměla zájem na kontaktech dětí a prarodičů..

0 0
možnosti
HB

medvedice1

11. 2. 2011 13:29
Dovedete si představit tu mediaci?

Dítě by tam musel někdo dovléct. malé dítě asi matka. Starší třeba policajti. Kluk by třeba chtěl hrát fotbal, ale přišel by policajt a odvedl h někam.

Stejně tak by tátu přivedl policajt,aby byla jistota, že tam bude.

Dále by ti policajti museli dohlížet, aby účastníci mediace neutekli.

A ti dva naštvaní lidi tam - myslíte, že by to k něčemu vedlo?

Nevidím cestu formou nařízení.Spíš by toho tatínka mohli zavřít do nějaké psychiatrické léčebny a tam ho postupně učit mít zájem o své dítě.

0 0
možnosti
PC

p_c

11. 2. 2011 16:42
Re: Dovedete si představit tu mediaci?

kdepak. Soudy dokáží s exekutorem vymlátit výživně i z chlapa, který ty peníze skutečně nemá. Na to zákony jsou. Soudy mohou udělovat pokuty za nedodržování rozsudků.. Možná i zde je třeba změnit přístup soudů. Neříkám, že je to snadné. U malého dítěte se to dá nějak navlíknout.. Jde do herny.. U staršího, nevím.. Nemyslím si ale že by to dítě hodinou měsíčně nějak strádalo

0 0
možnosti