Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

medvedice1

29. 7. 2010 9:32
Syna milujete

Pane Cihláři.

Milujete svého syna, je pro Vás to nejcennější co máte. kdybyste si hlídal sperma, tak syna nikdy nemáte. Myslím, že byste mohl být své ženě za syna vděčný.

Obávám se, že žádná žena s Vámi už další dítě nebude chtít mít.

Jen si dejte pozor, abyste z Vašeho synka nevychoval stejně zapšklého chlápka s nenávistí k ženám, jako jste Vy. Muže, kterého žádná žena nebude chtít.

0 0
možnosti

p_c

9. 8. 2010 8:47
Re: Syna milujete

Vážená paní, je vidět, že mne neznáte.. To, že jsem na vlastní kůži pocítil některé neduhy českého opatrovnictví a justice, mnohé si uvědomil, neznamená, že jsem vůči ženám nějak zaujatý.. Vděčný za dítě? Vychovávat syna k nenávisti k ženám? Na to ani nebudu reagovat.. Vaše závěry bez znalosti mé osoby a situace signalizují, že pro tuto diskusi bych zde neměl rovnocenného partnera.. Pokud chcete, napište mi na mail, rád se s Vámi setkám. Hezký den

0 0
možnosti

Nanynka Kulichová

28. 7. 2010 11:56
Tak jenom pro pořádek:

stovky a tisíce let byla v reprodukčním procesu tvrdě znevýhodněna žena. Otcovství nebylo možno prokázat, muž si tedy mohl mimo manželství rozsévat kde chtěl a jak chtěl, nikdo ho nemohl přitáhnout k odpovědnosti. Viz všechny ty smutné případy a la Její pastorkyňa: muž si užil a dívka měla hanbu, společnost ji jako svobodnou matku odsoudila. Pokud muž dítě dobrovolně neuznal, nemělo právo vůbec na nic: na výživné, na dědictví, nebylo ani plnoprávným občanem.

Jediné "správné" dítě bylo dítě zrozené v manželství. A jak společnost jistila, že ženy nebudou manželům zanášet? Opět tím, že tvrdě postihovala cizoložnou manželku. Cizoložný muž byl chlapák, ale cizoložnou ženu měl manžel právo poslat do kláštera nebo i zabít. V mnoha zemích Evropy existovaly ještě ve 20. století zákony, podle kterého když manžel zabil "hříšnou" manželku, byl beztrestný nebo dostal jen symbolický trest.

Dneska se pohoršujeme nad islámskými státy, ale ještě nedávno  jsme měli morálku i právo velmi podobné.

0 0
možnosti

Nanynka Kulichová

28. 7. 2010 12:05
Re: Tak jenom pro pořádek:

No a pak se situace změnila a otcovství bylo možné určit, nejprve krevními testy a pak 100% prostřednictvím DNA. A najednou se zvedl  přišel řev, že jsou manželé diskriminovaní, když si musí ověřit své otcovství do půl roku poté, co se dozví o narození dítěte .

Aby bylo jasno, rozhodnutí Ústavního soudu mi nijak nevadí. Nikdy se mě dotýkat nebude :-) Ale FAKT směšné mi připadají ty stesky o staleté ženské nadvládě a podobné blbosti. Bylo to přesně naopak, celou evropskou historii držely ženské ten kratší konec provazu, pokud jde o reprodukci a sex (a to ani nezmiňuju, že existovaly tzv. manželské povinnosti a zároveň neexistovala antikoncepce, a to oboje v době, kdy s sebou těhotenství a porod nesly vysoké riziko úmrtí).

Mít jenom pů roku na testy DNA je proti tomu dost velká brnkačka.  

0 0
možnosti

rek007

27. 7. 2010 5:50
Nechápu...

 Tak ještě jinak:

1) Někdo z vás oplodňoval pod pohrůžkou trestu smrti? To asi ne, že?!

2) Komu ta lhůta nejvíce vyhovuje? No přeci státu! Vyplatí méně na dávkách na nezaopatřené děti.

0 0
možnosti

Chytry.Kocour

26. 7. 2010 22:53
ano vynikající článek

ženy zlatokopky by měli dát do vězené.je neuvěřitelné kolik v tomto státě napáchaly škody.jak finanční tak psychických na můžích.

0 0
možnosti

papaya v banánu a naopak

26. 7. 2010 23:19
Re: ano vynikající článek

;-D;-D;-Djá myslim, že je možno jít směle ještě dál a označit je za původce - teda původkyně - i globálního oteplování. Na hranici s nima, se všema !! "Chytrý" kocour na hrad a nikdy jinak !! R^;-D

0 0
možnosti

Gmur

26. 7. 2010 18:34
ty bachorky

o Beckerovi si klidne nechte.

V realite s tou zenou soulozil az se mu za usima prasilo. Casto. Dite proste dobrovolne sam udelal. A poznamkapro vas, zerivna kdyz jeho zena rodila dite v porodnici. Dobry ne?

0 0
možnosti

Gmur

26. 7. 2010 18:51
Re: ty bachorky

...zrovna, kdyz jeho zena.....

0 0
možnosti

Gmur

26. 7. 2010 18:32
Poridit si dite s milionarem?

Aha, oni ti milionari jaoou toho nejsou? POkud je nekdo milionar, tak se snad postara o svoje vlastni dite. Kdyz nechce, tak at rty deti nedela.

Pokud tedy dite sam dobrovolne udela, tak je za nej zodpovedny.

0 0
možnosti

Johyn

27. 7. 2010 8:05
Re: Poridit si dite s milionarem?

Dobrý den Gmur. Jestliže otec dítě udělá ať je za ně zodpovědný.  To je pravda.

Ale v článku je to trochu jinak. Co když dítě neudělá. To má být za něj také odpovědný?

Jenom proto, že ho nějaká žena označí za otce. Přesto, že testy DNA jasně říkají, že otcem není. Jenom proto, že té ženě věřil ale po roce zjistil, že dítě není jeho a má se o něj starat? Proč?

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

26. 7. 2010 16:50
o tom pripadu jsem neslysel, to je mazec....

s clankem souhlas. Bohuzel soud ma absolutni moc, aby "zajistil prava ditete", prava otce nezajimaji. ten uvedeny priklad by mel byt brany jako jasny umyslny podvod...

0 0
možnosti

Gmur

26. 7. 2010 18:36
Re: o tom pripadu jsem neslysel, to je mazec....

No ja jsem o nem taky neslysela.MOzna je to jen fantazie,nenapadlo by vas to?

Jenom nesmysl, jak zase mit argument proti zenam. neumim si predstavit soud, ktery by se na to ptal. Kde zustal muzsky pyl po soulozi a kdo s nim jak nalozil.

0 0
možnosti

ladyevil_cz

26. 7. 2010 15:51
Jen maličko upřesním...

...ta lhůta půl roku není do narození dítěte...ale od doby kdy zjistíte, že se narodilo dítě;-);-DCož v praxi může být i mnohem mnohem déle...líbí se mi německá úprava, která lhůtu na popření upravuje trváním od doby...kdy jste dokazatelně zjistil, že nejste otcem dítěte;-D

0 0
možnosti

Gmur

26. 7. 2010 18:37
Re: Jen maličko upřesním...

To pise hodne muzu, kteri nemaji anechte ji a nepotrebuji mit SPRAVNE INFROMACE.

Tahle chyba je naprosto zasadni. Rv

0 0
možnosti

gh_12

26. 7. 2010 15:48
Možnost skutečně účinné antikoncepce pro muže,

pokud bude dostupná alespoň tak jako v současnosti pro ženy, pravděpodobně vyřeší problémy "nechtěných" početí. Muži se tak konečně vymaní ze staletí ekonomického otroctví typu: "Máš děcko, tak se starej", a tento "úřední" matriarchát konečně odejde na smetiště dějin. Jestli za ním zamíří i "emancipace" - uvidíme.

0 0
možnosti

Vikiš

26. 7. 2010 16:04
Re: Možnost skutečně účinné antikoncepce pro muže,

Jedna možnost  tady je. Chirurgická. Kdo se neuhlídá a má nahnáno, má šanci. Ale nějak se tam pánové nehrnou. Rv Myslíte, že proto, že je možný zlomek procenta možnosti, že zákrok selže? :-/ Pak by ještě zbýval další záchranný krok, zažalovat lékaře, který zákrok provedl.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

26. 7. 2010 15:39
Jak chcete dokazovat

že nedošlo k pohlavnímu styku, ale že bylo zneužito sperma? 8-o

-

Pokud někomu dám sperma, dávám mu bianco šek a je jen na něm, jakou sumu do něj vypíše. Vždyť v jedné "dávce" se nacházejí stovky miliónů spermií. ;-D

0 0
možnosti