Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dr.Dvojka

30. 6. 2011 0:17
Dr. Šmolka nám kdysi řekl, že podle jistého amerického

průzkumu jsou děti ze střídavé péče v dalším studiu a životě nadpůměrně úspěšné. A pak dodal, ono to ale asi bude tím, že na skutečně fungující střídavé péči jsou schopni se domluvit jen velmi inteligentní rodiče. A O TOM CELÉ TO TÉMA JE. Hloupým, zakomplexovaným, chorobně žárlivým a závistivým rodičům nepatří střídavá péče do ruky. Jsem velmi pyšný, že k této skupině já, moje bývalá žena ani její současný manžel, nepatříme.

0 0
možnosti
K

Krasavicee

27. 6. 2011 23:37
Malé děti jsou manipulovatelné, ale

v pubertě začnou mít vlastní názor a zvolí si vlastní postoj ke konfliktu rodičů. Často odmítnout dál pendlovat a zvolí si u koho chtějí zůstat. Jsem zvědavá, jak si vybere Váš syn.

0 0
možnosti
PC

p_c

29. 6. 2011 11:25
Re: Malé děti jsou manipulovatelné, ale

synovi se daří dobře. Osobní věci nehodlám komentovat

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

27. 6. 2011 9:57
Bydlet na dvou místech?

Děkuji, nechci. Zná to každý student, co bydlí na kolejích nebo na privátě - pendlovat mezi dvěma domovy není žádná slast, a to mluvím z pozice člověka, co tak bydlí už 5 let a jsem dospělá! Nedokážu si teda představit, co to dělá s cca 10 letým dítětem, že nějaké věci má u mámy, jiné zase u táty. Kdysi se mluvilo o tom, jestli by nebylo vhodné pořídit třetí byt, kde by dítě žilo stabilně a střídali by se rodiče. Dítě by tak mělo stálé bydlení, kamarády, školu, rodiče se s tím pendlováním srovnají líp. Střídavka je sice pěkný nápad, ale opravdu je vhodné, aby dítě každý týden tahalo v lepším případě všechny sešity a učebnice, v horším i oblečení apod. z jednoho bytu do druhého? No, nevím...

0 0
možnosti
PC

p_c

27. 6. 2011 12:04
Re: Bydlet na dvou místech?

kdykoliv si díte vzpomene, muze jednomu rodici zavolat a ten priveze, co je treba. Je mnoho veci a hraček, které nechate ležet i měsíc, proto není problém se k nim vrátit za týden. Já zase mluvím z pozice člověka, který žije se střídajícím dítětem už skoro 4 roky a vím, že mu to problém nedělá. Problém by ovšem byl, kdyby o jednohor rodiče přišel. Chápu, že ke kolejím jste neměla citový vztah a domov to pro vás nebyl. Bylo to provizorium. To nelze srovnávat. Ano, to střídání je nutné, pokud hrozí, že jeden z rodičů bude chtít toho druhého vygumovat z jeho života. Předstatvte si, že Vás matka odvleče z domova na ty koleje a řekne Vám, že se už tam, kde jste vyrůstala i s otcem, do domova důvěrně známého nevrátíte. To je v pořádku?

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 6. 2011 7:41
jaké soudem stanovené alimenty?

Rozvedení rodiče si tak dokonale rozumějí že se mezi sebou dohodli na střídavé péči o své dítě. Tak to se snad spolu rozumně dohodnou i o peníze na výživu dítěte a soud do toho nemusí vůbec zasahovat, nemám pravdu???:-):-)

0 0
možnosti
PC

p_c

27. 6. 2011 7:52
Re: jaké soudem stanovené alimenty?

v takových případech vetšinou otec matku uplatí, aby se střídavkou souhlasila a platí i po dohodě vyšší výživné, než by mel.

0 0
možnosti
R

rek007

27. 6. 2011 5:51
Osobně znám

opačný případ, kdy matka při vynucené střídavé péči platila výživné otci! Během času soud střídavku zrušil a otec se přestal o dítě zajímat a starat úplně! Když není po jeho, tak radši nic! Co na tohle říct? Nevyzrálá osoba?

0 0
možnosti
PC

p_c

27. 6. 2011 7:00
Re: Osobně znám

asi Vám někdo lhal. České zákony neumožňují nařídit střídavku, kdy platí jen jeden. Vždy platí oba. Možná máte na myslí, že matka platila víc. Není na tom nic špatného, když matka vydělává víc, než otec. Třeba se jeho podmínky dál zhoršily nebo prostě na tu péči neměl. Od toho je střídavka na zkoušku. Horší je, když dítě svěří jednomu, ten pak nestíhá a dítě chodí vybírat popelnice, jako nedávno holčička v Brně. Jak dlouho budete považovat za automatické, že muž platí větší výživné, než žena?

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

27. 6. 2011 3:40
"Psycholožka" Masáková

Za zmínku stojí i vystoupení "psycholožky" Masákové v televizním pořadu - je vidět, jaké osoby se pletou do této problematiky, bez základních znalostí o vlivu střídavé péče na děti. Ohledně této paní by bylo namístě přinejmenším podání podnětu k její profesní organizaci, aby dál neškodila našim dětem.

0 0
možnosti
R

rek007

27. 6. 2011 5:55
Pane Hodino,

s tou nespavostí byste měl něco dělat! Není to úplně standardní!

0 0
možnosti
K

Krasavicee

27. 6. 2011 1:18
zdroj www.strídavka.cz, chat s P.Cihlářem

" ....Petr_Cihlar: Ustupuju, ale jsem ten, kdo se nakonec smál. Aspoň zatím. Ono to pro ni není příjemné, sedět s kamarádkami v parku na lavičce a kolem děti kamarádek, co se rozvedly a všechny dostaly děti do péče. Jen ona tam to svoje dítě nemá... Musí se cítit zle. ..."

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

27. 6. 2011 1:37
Když už citujete, nevybírejte si jen to, co se vám hodí

Konec odpovědi totiž vše staví do jiného světla: "Musí se cítit zle. To je právě chyba, ve společnosti by měla být žena, která souhlasí se střídavou, hodnocena vysoko."

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

27. 6. 2011 0:52
Je potřeba informovat

Lidé o střídavé péči vědí často jen od zaujatých feministek typu Šimůnkové, takže předsudky vůči střídavé péči se zatím drží při životě.

0 0
možnosti
PC

p_c

27. 6. 2011 7:22
Re: Je potřeba informovat

Feministky proti střídavé péči nejsou. Pokud Šimánková je, tak není feministka, ale něco jiného. Feministky samy střídavou péči chtějí, protože jsou pro rovnost se vším všudy. Neví, proč by měly běhat kolem plotny a starat se celý čas o dítě.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

26. 6. 2011 23:50
Cekat od redaktoru, ze se budou zabyvat fakty?

To bychom nesmeli byt ve svete, kde je redaktor jen donasecem propagandy podle zadani nekoho jineho. Nekoho, kdo vlastni vicemene vsechna velka media na cele planete, nekoho kdo zaroven ridi i vetsinu bank, presneji vsechny v tzv civilizovane, svete a vetsinu tech v tom nepratelskem.

Kumulace medii se resila politicky prave jednou, v roce 1921 bylo prave jedno slyseni v kongresu, kde par vydesenych kongresmanu prezentovalo informaci o tom, ze veskera vyznamna americka media skoupila jedna financni skupina. Pak uz nikdy, protoze pak uz se tam nejspise nedostal nikdo, kdo by si takove tema vubec dovolil otevrit. Nikde jinde to nikdy neresil nikdo, tohle byla jedina takova situace a z jejiho rozboru si pak muzete udelat predstavu tom, jakou kvalitu ta media vlastne potrebuji.

0 0
možnosti
HH

Svatej Utřinos

27. 6. 2011 0:03
Re: Cekat od redaktoru, ze se budou zabyvat fakty?

Předpokládám, že jste měl v úmyslu sdělit, že Židé (pochopila-li jsem správně váš příspěvek) by rádi střídavou péči, ale brání jim v tom matky lačné alimentů...;-D

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

26. 6. 2011 23:47
Nějaká střídavá péče se mě netýká, ale mám v rodině

několik právníků a nedávno mě zaujal hovor synovce s nešťastným mladým mužem, kterého tchýně s jeho bejvalkou vyhnaly z baráku a o půjčování dcerušky se s ním nehodlaly bavit vůbec. Přitáhla jsem ho k synovcovi a požádala o pomoc a to zdarma. Synovec mě povídá, "Teto, tady jsou peníze houby platné. Tyhle případy u našeho soudu dělají dva soudci. Jeden je rychlý a tomu trvá započetí řízení jen něco přes rok a ten druhý je pomalejší a jestli se to dostane k němu, tak počítej i roky dva".V tomto světle je úplně šuma-fuk, jak znějí nějaké zákony, když je tady takový bordel a mládencova dcera tatínka také třeba dva roky neuvidí a tím pádem, když jsou ji dnes dva roky, tak ho zřejmě ani nepozná a bude se divit, co ten pán po ní chce. BTW, cinkal jste také klíči a spoluzavinil ten bordel? Jestli ano, tak neplačte a jestli ne, tak se omlouvám.

0 0
možnosti