Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oldfashioned Kokodák v1

24. 5. 2012 15:58
...

troubo...:-/RvRv

0 0
možnosti

Pesan Pavel

18. 5. 2012 17:01
Bití dětí je potřebné, normální a vhodné

Já bych navrhoval autorovi, aby nadpis vztáhnul i na sebe, trocha převýchovy jeho metodou by mu neuškodila;-D

2 0
možnosti

dusank

16. 5. 2012 11:28
Souhlas...

Možná bych ten trend i zobecnil, stát se formou různých nařízení snaží přebrat více a více zodpovědnosti, vše sešněrovat do zákonů, nespoléhat na rozum tupých voličů. Kam to povede, si raději nepředstavuji.

K bití dětí se stavím podobně, když se vám mrně i přes náležité poučení a vysvětlení snaží z chodníku skočit pod auto, přijde mi pohotové plácnutí přes zadek jako velmi přiměřená reakce. Nezapomínejme, že primárním smyslem rodičovství je především dosáhnout toho, aby se dítě dospělosti vůbec dožilo. :-)

2 0
možnosti

free hummingbird

13. 4. 2012 7:15
Ve starším vydání

knihy Péče o dítě (tuším ze 60.let) se psalo, že symbolické plácnutí přes zadeček je třeba u dítěte pouze do věku tří let, pak se s nimi už dá úspěšně komunikovat a tělesných trestů není potřeba. Osobně se domnívám, že tělesným trestem rodič přiznává, že si neví rady a že ve výchově selhal. Nejdůležitější je řád, důslednost, stanovení pravidel a jejich dodržování z obou stran. Pokud svého syna budete učit, že problémy se řeší násilím, tak se Vám to jednou může nehezky vrátit. Je dávno vědecky dokázáno, že ti největší lotři a násilníci byli jako děti bity. Pokud si neumíte sjednat autoritu jinak a pokud se Váš syn dopouští horších věcí než jsou běžné klukoviny, takže ho musíte často trestat, problém je asi úplně někde jinde.

1 0
možnosti

cara al sol

15. 4. 2012 22:53
Re: Ve starším vydání

To je teda zase hovadina. Dítě není nepopsaný list, má svoje vrozené sklony. To, že byli ti lotři biti, může znamenat tři věci: 1. Od malička byli nezvladatelní pokojnými prostředky. 2. Mají v rodině psychopatologické sklony (genetické), což se projevilo v chování rodičů. 3. Mají v rodině patologické (získané) vzory chování. Mlátit děti pro nic a za nic, je nesmysl, na druhou stranu ale musí vědět, že někde existuje hranice, za kterou to bude bolet.

Jeden můj známý znal pěstouna, který vychoval dítě z děcáku. Nikdy mu nezkřivil vlas, ale v dospívání kluk pěstouna fyzicky napadl. Dostal přes držku tak, že skončil v nemocnici a s pěstounem má hezký vztah dosud. Někdy nic lepšího než facka někdy neexistuje.

1 0
možnosti

Pesan Pavel

12. 4. 2012 17:15
www.jedendomov.cz

To musí mít Cihlářův chlapeček radost, když po SP týdnu výprasku odchází k mamince.

5 0
možnosti

p_c

13. 4. 2012 6:35
Re: www.jedendomov.cz

Pane Pešane, když už chcete být osobní, já svého syna nebiju. Naopak Vy se zamyslete nad sebou, vás uřady prošetřují za nějakou formu násilné činnosti. Jste podle všeho hrubián a násilník. Tady se o Vás dokonce píše:

http://petrcihlar.blog.idnes.cz/c/238463/Do-soukromi-politiku-je-nam-hodne-pane-Machu.html

0 0
možnosti

_-1-_

24. 3. 2012 19:13
Já jsem bit nebyl nikdy .... až na jednu výjimku

a budu si to pamatovat do smrti ................ bylo mi 7 roků ... blbli jsme s tátou na zahradě, on na mně hodil jakýsi kruh, já zavrávoral a couvl přímo do hluboké kaluže ..... bezděčně ze mě vyklouzlo "Ty vole" .... a táta mi dal facku

. jak říkám, to nespravedlivé hrubé násilí si budu pamatovat do smrti :-)

3 0
možnosti

837

24. 3. 2012 8:08
Znal jsem jednu rodinu

tam vychovávali podle návodů soudružky Šimůnkové, tam se dítěti nic nestalo nikdy, i když dělalo schválně takové kousky jako strhnout ubrus plný jídla na zem, rodiče ustupovali ve všem co si potomek poručil, no zkrátka po zelenu vychovávali jak nám tady chtějí nařizovat.  

Dopadlo to podle očekávání, tohle "dítko" v dospělém věku  mlátilo ty nerozumné rodiče.

Určitě by bylo velmi zajímavé začít zkoumat ty všelijaké patologické existence z našich věznic, násilníky, silniční piráty atd., já bych si dovolil dopředu tipovat že u těchle ta volná výchova bez trestání je typická, takhle vychovává své děti jistá menšina u nás a všichni vidíme jak se to vyplatí, jeden poctivý pracant vedle druhého.

Normální rodič klučinovi který někde něco ukradne docela normálně nařeže protože tady je to jediný možný trest, apropó už jste někdy viděli cikána jak trestá svého spratka který krade a všechno ničí ?

1 0
možnosti

837

24. 3. 2012 7:51
Normální a vhodné

by bylo obnovit tělesné tresty v některých případech i pro dospělé.

Ono vysázet na radnici domácímu násilníkovi 20 ran karabáčem by bylo rozhodně účinnější než nějaké hloupé vykazování z domácnosti.

Dneska tatáž grupa bez rozumu,  co tohle účinné zakázala, co soustavně upřednostňuje práva zločinců nad právy obětí a co vlastní děti slušně vychovat nedokáže by chtěla kafrat jiným do výchovy dětí.

Osobně jsem děti nijak nemlátil, kromě nějakého naplácání na zadek v batolecím věku nebo nějakého toho symbolického záhlavce. Ale nikdy by mě nenapadlo se snažit nařizovat druhým jak to mají dělat oni, zavádět do škol povinnou homosexuální výchovu atd. atd., tohle patologické nutkání dirigovat druhé to má jen osoba zvaná zelenobolševik, což je bolševik převlečený do zeleného dresu.

0 0
možnosti

837

23. 3. 2012 18:12
No tohle normální a rozumné

Zkrátka nikdy nebudou chápat ti co děti žádné nevychovájí nebo ti co namísto slušného člověka z dítěte vychovají patologického zmetka. Abych tu patologickou skupinu definoval tak je to zelenobolševická grupa "pravdy a lásky" ti jsou tak schopni vychovat zmetka co se bude jezdit namísto práce se  uvazovat někde na Šumavu ke stromům nebo si lehat na koleje před vlaky které převážejí radioaktivní odpad.

Bohužel tohle patologické nám dneska chce diktovat jak my normální máme vychovávat děti.

2 0
možnosti

Camino.

24. 3. 2012 3:28
Re: No tohle normální a rozumné

837, doufam, ze nemate a nebudete mit deti.Rv

2 0
možnosti

Pesan Pavel

23. 3. 2012 16:48
Cihlář? Nepotřebný, nenormální a nevhodný

No nevím jak vhodné je to u dětí, ale Cihlářovi by to i teď v dospělosti třeba prospělo :-)))))))

6 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

23. 3. 2012 17:55
Re: Cihlář? Nepotřebný, nenormální a nevhodný

Vsak ho zena bila. Vareckou!!!;-D;-D

3 0
možnosti